Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ Μ.Τ.Σ.



August 3rd, 2011
Εκ Ιστοσελίδος : admin

“Σε τροχιά κατεδάφισης τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι παροχές τους προς τους μερισματούχους”

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Εθνικής Άμυνας

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: Σε τροχιά κατεδάφισης τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι παροχές τους προς τους μερισματούχους.

Το τελευταίο διάστημα στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον των Μετοχικών τους Ταμείων.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα αμφιβόλου κύρους αναλογιστικές μελέτες, προτίθεται, όπως φαίνεται, να τα μετατρέψει σε επικουρικά ταμεία. Η μετατροπή αυτή θα σημάνει αυτομάτως και την κατεδάφιση των παροχών στους μερισματούχους τους.

Ήδη με αποφάσεις των Δ.Σ. των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, ενώ αυξήθηκε η εισφορά στα Ταμεία, αντί να αυξηθεί το μέρισμα ή να παραμείνει σταθερό, μειώθηκε αντίστοιχα κατά 25%, 8%, 10%, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και των συνταξιούχων τους.

Ταυτόχρονα, το Βοήθημα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ε.Α.) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δεν χορηγείται εδώ και καιρό στους δικαιούχους, παρότι συνεχίζεται κανονικά η παρακράτηση από τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση με τη στάση της και τις παλινωδίες της καλλιέργησε την ανασφάλεια στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην αποστρατεία χιλιάδες έμπειρα και ικανά στελέχη.

Η κατάσταση αυτή και η αβεβαιότητα που συνεχίζει να βιώνει το προσωπικό βάζει σε δοκιμασία και την αποτελεσματικότητά τους.

Επίσης, απ’ όσο γνωρίζουμε διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν τελεσθέντα ποινικά αδικήματα όσον αφορά τη λειτουργία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διασφαλίζει τα κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά αντίθετα προβαίνει σε δραστικές περικοπές που τους πλήττουν άμεσα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Με ποιο τρόπο σκοπεύουν να διασφαλίσουν, στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα, τη χορήγηση του μερίσματος στους δικαιούχους των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;

Προτίθεται η κυβέρνηση να ανακαλέσει τα σχέδια της για μετατροπή των Μετοχικών Ταμείων σε Επικουρικά;

Έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα αναλογιστική μελέτη για τα εν λόγω Μετοχικά Ταμεία από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, που να εξετάζει τα αποτελέσματα της μετατροπής των Μετοχικών σε Επικουρικά και τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στους μερισματούχους τους;

Θα αναλάβετε πρωτοβουλίες προκειμένου να χορηγηθεί άμεσα στους δικαιούχους το Βοήθημα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας;

Ποιά η εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που διενεργείται για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού;

Προτίθεστε να τοποθετήσετε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δ.Σ. των Μετοχικών Ταμείων Ε.Δ. και των Σ.Α. και των ειδικών λογαριασμών που υπάγονται σ’ αυτά;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ