Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Δημιουργία Forum))


Δημοσιευμένο στο : PoliceNET of Greece

Τρίτη, 26 Ιούλιος 2011

Οι απορίες αστυνομικών σχετικά με το ισχύει στα συνταξιοδοτικά τους είναι πολλές.

Ορισμένοι υπέβαλαν αίτηση απόλυσης από το Σώμα χωρίς να έχουν πλήρως και αναλυτικά ενημερωθεί από τις αρμόδιες συνταξιοδοτικές υπηρεσίες του Αρχηγείου μας η από τον Νομικό σύμβουλο της Ένωσης που είναι εγγεγραμμένοι με αποτέλεσμα να είναι μετανιωμένοι.

Καθημερινά το e-mail του PoliceNET κατακλύζεται από δεκάδες μηνύματα αστυνομικών σχετικά με τα συνταξιοδοτικά -ασφαλιστικά τους θέματα και κυρίως για την αναγνώριση ή μη της πλασματικής πενταετίας.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, που έχουν μόνο οι νομικοί σύμβουλοι των Συνδικαλιστικών Οργάνων ή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου.

Παρόλα αυτά το PoliceNET δημιούργησε ενότητα δημόσιας συζήτησης μελών (forum) για την ανταλλαγή απόψεων και υποβολή ερωτημάτων.



Καλούμε οποιονδήποτε μπορεί και έχει τη θέληση να βοηθήσει τους συναδέλφους του δίνοντας απαντήσεις στο forum αυτό, να απευθυνθεί στο PoliceNET προκειμένου να διευθύνει την συζήτηση.



Τέλος θα βοηθούσε πολύ τους ενδιαφερόμενους και θα ήταν ευχής έργο, οι Ομοσπονδίες μας να ενσωματώσουν στις ιστοσελίδες τους ένα Forum, για τα θέματα αυτά, προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν έγκυρες απαντήσεις νομικά τεκμηριωμένες , από τους νομικούς τους συμβούλους.



Δείτε το forum συζητήσεων εδώ.



Δείτε στη συνέχεια μερικές από τις καθημερινές ερωτήσεις που μας υποβάλλονται....



Αλέξης: Μπήκα στην Υπηρεσία την 15-7-1991 και έχω ένα χρόνο στρατό, αν αναγνωρίσω την πενταετία πότε μπορώ να βγώ στη σύνταξη;



Χρήστος:Εχω καταταγει στην αστυνομια το 2000, τι ισχυει για εμας? Ποτε μπορουμε να βγουμε στη συνταξη? Με 35 χρονια υπηρεσιας? Με 40 ή χρειαζεται και οριο ηλικιας? Δηλαδη 35 χρονια υπηρεσιας και 58 οριο ηλικιας?? Πως υπολογιζονται?



Ευαγγελία:Τι ισχύει για την εργασία των συνταξιούχων αστυνομικών. Έχω κάνει έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος το 2008 και δεν γνωρίζω εάν μπορώ να συνεχίσω να λειτουργώ την επιχείρησή μου ή είμαι υποχρεωμένη να σταματήσω τη λειτουργία της.



Δημήτρης:Το νέο συνταξιοδοτικό αναφέρει ότι από 1-1-2013 και μετά η σύνταξη θα καταβάλλεται με σαράντα χρόνια υπηρεσίας ή το 60στο έτος τη;ς ηλικίας. Αυθτό ισχύει και για τους ένστολους;



Μιχάλης:Είμαι αρχ/κας και καταταχτηκα στην ΕΛ.ΑΣ την 17/5/1989 , πότε συμπληρώνω για δικαίωμα συνταξιοδότησης. Έχω στρατό 22 μήνες και 10 ημέρες φυλακή.


Εκ της Ιστοσελίδος : Policenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ