Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ Μ.Τ.Σ.


Καταβολή μερίσματος ΜΤΣ
Τρίτη, 16 Αυγ 2011
Φ.900α/8735/12098/8 Αυγούστου 2011
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Αθανάσιος Πλεύρης και Ιωάννης Κοραντής, με θέμα «Μη καταβολή των μερισμάτων του Μ.Τ.Σ. για το Γ΄ τρίμηνο του 2011 στους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας ασφαλισμένων στα ταμεία της τ. Χωροφυλακής», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψη μου:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κλήθηκε να διαχειριστεί μία κατάσταση στον τομέα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, με δομικά, διαρθρωτικά και κυρίως διαχειριστικά προβλήματα, που επιβάρυναν τη λειτουργία τους για πάρα πολλά χρόνια με ελλείμματα και παροχές χωρίς την ύπαρξη των ανάλογων πόρων.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναζήτησε την πιο αποτελεσματική λύση για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΜΤΣ, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή του και η ρευστοποίηση της περιουσίας του και επεξεργάσθηκε ένα συνολικό σχέδιο σταθεροποίησης, εξυγίανσης και ανάκαμψής του. Το σχέδιο αυτό αφορά και τα άλλα δύο μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΜΤΑ και το ΜΤΝ.

Η πληρωμή του μερίσματος στους δικαιούχους του ΜΤΣ ενεργείται κάθε τρίμηνο προκαταβολικά, με προγραμματισμένη ημερομηνία καταβολής του την 5η ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Οκτωβρίου.

Οι κατά καιρούς προκύπτουσες καθυστερήσεις στην καταβολή του, οφείλονται αποκλειστικά στην αδυναμία του ΜΤΣ να καλύψει την εν λόγω δαπάνη από δικά του έσοδα και στις κατόπιν τούτου προβαίνουσες ενέργειες του, προκειμένου να εξασφαλισθεί το σχετικό ποσό από το Υπουργείο Οικονομικών, διαδικασία που ακολουθήθηκε και για την καταβολή του μερίσματος Γ΄ τριμήνου τρέχοντος έτους, το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους την 26 Ιουλίου 2011.

Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ο εξορθολογισμός και η σταθεροποίηση του ΜΤΣ με τη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών του, ακολούθως ο εκσυγχρονισμός όλων των ταμείων για τη μη δημιουργία νέων χρεών και τελικά η απόκτηση ισχυρής βιωσιμότητας, έτσι ώστε να προχωρήσει σταδιακά η μετατροπή τους σε ισχυρά επικουρικά ταμεία προς όφελος των ασφαλισμένων.

Ερώτηση 20337/25-7-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί αναστάτωση στους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας (ασφαλισμένων στα ταμεία της τ. Χωροφυλακής) και συνάμα δικαιούχους μερίσματος από το Μ.ΤΣ., λόγω της μη έγκαιρης καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεων του εν Λόγω Ταμείου. Συγκεκριμένα, ενώ η προγραμματισμένη καταβολή των μερισμάτων του Μ.Τ.Σ., πού αφορούν το Γ τρίμηνο του 2011, ήταν προγραμματισμένη για την 05-07-2011, οι δικαιούχοι, μόλις έσπευσαν στους τραπεζικούς τους Λογαριασμούς για να το εκταμιεύσουν. διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είχε κατατεθεί.

Εν συνέχεια, η συντριπτική πλειοφηφία των δικαιούχων πληροφορήθηκε ότι είχε προηγηθεί η από 04-07-2011 ανακοίνωση του Μ.Τ.Σ., η οποία έκανε λόγο ότι η εν θέματι καταβολή των μερισμάτων θα υλοποιηθεί. έως την 12-07-2011. Δυστυχώς, και πάλι, τα οφειλόμενα μερίσματα ούτε εκείνη την ημερομηνία είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ακολούθως την 12-07-2011 εκδίδεται νέα ανακοίνωση από την Διοίκηση του Μ.Τ.Σ. επί τή βάσει της οποίας καθίσταται γνωστό ότι: «Κατεβλήθει προσπάθεια εξεύρεσης χρηματικού ποσού για την καταβολή του μερίσματος Γ’ Τριμήνου 2011, όμως λόγω αντικειμενικής δυσκολίας τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για εξεύρεση λύσης συνεχίζεται και εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τακτοποιηθεί το θέμα». Ωστόσο η εν λόγω ανακοίνωση δημιουργεί προβληματισμούς ως προς την ακριβή ημερομηνία πληρωμής του εν θέματι μερίσματος, κάτι που σκορπίζει ανησυχία στα εν αποστρατεία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ασφαλισμένων στα ταμεία της τ. Χωροφυλακής) και απορυθμίζει περαιτέρω τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πότε αναμένεται να υλοποιηθεί η καταβολή των μερισμάτων του Μ.Τ.Σ., που αφορούν το Γ’ τρίμηνο του 2011, δεδομένου ότι διανύουμε πλέον τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, χωρίς να έχει καταβληθεί;

2. Ποιες είναι οι ακριβείς ενέργειες που γίνονται ανάμεσα στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και πότε αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα τόσο στην παρούσα χρονική στιγμή όσο και μελλοντικά;

Oι Βουλευτές
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης
Αθανάσιος Πλεύρης
Ιωάννης Κοραντής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ