Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ * ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ *

ΠΗΓΗ : beagles.gr 
Αποστολέας admin on 22/8/11 6:20 (22 αναγνώσεις)
 
Δόθηκε νέα παράταση ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων (ΑΚΚΟ) εως 30/11/2011.

Η παράταση αφορά τα κυνηγετικά όπλα που έχουν ήδη ΑΚΚΟ η οποία έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει πριν από τις 30-11-2011.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 6700/3-835809-27/1/2010, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ: 129-B-9/2/2010 και αναφέρει:

Παρατείνεται μέχρι 30.11.2011 η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Σημειώστε ότι τα παλαιά Δελτία Κατοχής των Δασαρχείων που δεν χρειάζονταν ποτέ ανανέωση, καταργήθηκαν με το νόμο 2168/1993 και αντικαταστάθηκαν από τις ΑΚΚΟ οι οποίες έχουν διάρκεια 10 έτη, εκδίδονται από την Αστυνομία και χρειάζονται ανανέωση λίγο πριν λήξει η 10ετία.

O κάτοχος κυνηγετικού όπλου που δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Ν. 2168/93 άδεια κατοχής δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την αρμόδια Αρχή, υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για την χορήγηση άδειας κατοχής μεταξύ των οποίων και καταβολή τέλους εξήντα (60,00) ΕΥΡΏ υπέρ Μ.Τ.Σ. και εξήντα (60,00) ΕΥΡΏ για ένσημο ΕΛ.ΑΣ.

Κυνηγετικό όπλο χωρίς ΑΚΚΟ ή με ληγμένη ΑΚΚΟ θεωρείται παρανόμως κατεχόμενο και επισύρει κυρώσεις, ακόμα και κατάσχεση του όπλου καθώς και των υπολοίπων όπλων που τυχόν κατέχουμε, αν το θελήσει το Αστυνομικό τμήμα.

Οσοι έχετε κάποιο όπλο που ξεχάσατε να ανανεώσετε την ΑΚΚΟ του, να γνωρίζετε ότι πλέον (μετά την σχετική απόφαση του ΥΠΠ) η ΑΚΚΟ ισχύει μέχρι 30/11/2011 ανεξαρτήτως αν η ημερομηνία λήξης που αναγράφει είναι προγενέστερη. Ομως, προσοχή, μην το αφήσετε πάλι για την τελευταία στιγμή και το ξεχάσετε γιατί δεν καθόλου βέβαιο ότι θα δοθεί και νέα παράταση!!

Οσοι έχετε κάποιο παλιό όπλο με Δελτίο Δασαρχείου ή κάποιο εντελώς αδήλωτο όπλο, λαδώστε το καλά και ασφαλίστε το όσο καλύτερα μπορείτε αναμένοντας αν και πότε θα δοθεί πάλι η σχετική περίοδος χάριτος για τη δήλωσή τους στην Αστυνομία.

Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η μεταφορά και ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε χρήση όπλου χωρίς έγκυρη ΑΚΚΟ. Τονίζεται ότι το Δελτίο Κατοχής του Δασαρχείου δεν έχει πλέον καμία νομική ισχύ. Αν όμως το έχετε, φυλάξτε το γιατί αποτελεί πρόσθετο δικαιολογητικό για τη δήλωση του όπλου στην Αστυνομία (αν και όταν ξαναδοθεί παράταση για τη δήλωση τέτοιων όπλων), διαφορετικά πρέπει να κάνετε υπεύθυνη δήλωση για την προέλευση & κατοχή του όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ