Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Ανάφη: Υπάλληλοι δύο, δήμαρχος - υδραυλικός




Μία ακόμη περίπτωση μικρού νησιωτικού δήμου που λόγω «Καλλικράτη», οικονομικής κρίσης και απαγόρευσης προσλήψεων αδυνατεί να λειτουργήσει είναι ο Δήμος Ανάφης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος παρά την τεράστια γραφειοκρατία που έχει δημιουργήσει ο Ν. 3852/ 2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης») έχει μόλις δύο υπαλλήλους έναντι «τουλάχιστον 9-10 που χρειάζεται να λειτουργήσει στοιχειωδώς», λέει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος του νησιού Ιάκωβος Ρούσσος. 

Πως λειτουργεί; Όπως εξηγεί ο κ. Ρούσσος ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή «τα κάνουν όλα και συμφέρουν»: Για παράδειγμα ο δήμαρχος φτιάχνει τα υδραυλικά του δήμου, ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά, κάνει τον οδηγό στο λεωφορείο του νησιού κτλ. «Έχω βάλει στο "κόλπο" τώρα και τον αντιδήμαρχο», λέει στην aftodioikisi.gr, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τον.... πόνο του. Αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν πάει πίσω: Κάνει το... γραμματέα του γραμματέα του Δήμου Ανάφης, τον βοηθά δηλαδή σε θέματα γραφείου. Και άμα του λάχει ο κλήρος; Ε, τότε κάνει και τον υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας.

Όσο για τον «Καλλικράτη», «δεν νομίζετε ότι είναι πολύ "σούπερ", όταν επιχειρεί να εξισώσει αναφορικά με τις υποχρεώσεις ένα δήμο σαν την Αθήνα με έναν άλλον, όπως είναι η Ανάφη;», θέτει το ερώτημα ο δήμαρχος.


Και... ιδιωτικοποίηση του Δήμου


Αναφερόμενος στους υπαλλήλους που έχει στο δήμο του (έναν διοικητικό και έναν στο ΚΕΠ) αναδεικνύει μία άλλη διάσταση, αυτή της... ιδιωτικοποίησης του δήμου: «Είμαστε ένας δήμος 250 κατοίκων και έχουμε αποθεματικό 3 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους υπαλλήλους, αλλά μπορούμε να πάρουμε συμβούλους και να μας κάνουν μια μελέτη και να σκάσουμε 15.000 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.

Ήδη έχει αναθέσει την ανακομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, ο οποίος, όπως λέει, είναι και οδηγός απορριμματοφόρου και εργάτης καθαριότητας, ενώ, καθώς δεν βγαίνει, σκέφτεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες προκειμένου να λειτουργήσει ο δήμος.

Αναφορικά με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ο δήμαρχος Ανάφης δηλώνει στην aftodioikisi.gr αντίθετος και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κάνει και αυτός προσφυγή.



ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ.

΄Αμα είσαι μακριά από τέτοια νησιά ίσως δεν σκέπτεσαι τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων.
Επειδή όμως έτυχε και βρέθηκα σε παρόμοια μέρη με τα ανάλογα προβλήματα και κυρίως στο θέμα της  υγείας το οποίο δεν αναφέρεται πιστεύω καταλαβαίνεται, ας είναι καλά οι άνθρωποι που διαμένουν σε αυτά τα μέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ