Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΕΑΕΔ προς αστυνομικούς:"Ελάτε να συνεργαστούμε για το ΜΤΣ"



O πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Μ.Ρέππας με επιστολή του προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ και την Π.Ο.ΑΞΙ.Α,
καλεί για άλλη μια φορά σε “συνεργασία και συμπόρευση” για τη σωτηρία του ΜΤΣ. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις θέσεις που εκφράζουν για τον ΕΚΟΕΜΣ.
Όλη η επιστολή του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ:
“Με μεγάλη μας χαρά είδαμε αναρτημένη σε γνωστό δικτυακό τόπο, επιστολή σας προς τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, πιστεύοντας πως μετά από μία μεγάλη περίοδο παρεμβατικής απουσίας σας επί του συγκεκριμένου ζητήματος, έστω και την ύστατη στιγμή, αποφασίσατε να παρέμβετε θετικά.

Διαβάζοντας όμως το κείμενο σας, εκπλαγήκαμε από τη στενή, ή για άλλους απόλυτα συντεχνιακή οπτική γωνία, υπό την οποία προσεγγίζετε την παρέμβασή σας, αντιπαρερχόμενοι πλήρως των ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΜΤΣ, των οποίων μάλιστα είστε απόλυτοι γνώστες.

Αντιλαμβανόμαστε σε μεγάλο βαθμό τις έστω και όψιμες ανησυχίες σας για το μέλλον του ΜΤΣ, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε υπόψη μας κάποια τεκμηριωμένη πρότασή σας, όπως θα αναμενόταν από δυναμικούς και καταξιωμένους συνδικαλιστικούς φορείς κύρους. Εκείνο όμως που κατά την άποψή μας υπερβαίνει τα εσκαμμένα, είναι η αναφορά σας στον ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού), ο οποίος αποτελεί αυτόνομο, αυτοδιοικούμενο και διακριτό του ΜΤΣ Ειδικό Λογαριασμό (Ταμείο), που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνον από κρατήσεις των ενεργών και αποστράτων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, καθώς και από εκτός κρατικού προϋπολογισμού πόρους του ΓΕΣ.
Δεν αντιλαμβανόμαστε υπό ποία έννοια λογική και δεοντολογία, εμπλέκονται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με τον ΕΚΟΕΜΣ, παρουσιαζόμενα μάλιστα στην επιστολή ως θύματα και ως δήθεν αντιμετωπιζόμενα με δύο μέτρα και δύο σταθμά, με την ιδιαίτερα ανακριβή αιτίαση ότι δήθεν βάσει της κείμενης νομοθεσίας προαπαιτούμενο είναι η χορήγηση του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. πρωτίστως. Δηλαδή εμφανίζετε ως λογική απαίτηση την αφαίμαξη ενός ξεχωριστού Ταμείου, στο οποίο δεν έχετε δικαιώματα, για να συντηρηθούν τα μερίσματά σας. Δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η αντίδρασή σας, εάν την ίδια απαίτηση έγειραν οι στρατιωτικοί του ΣΞ εις βάρος του ΤΕΑΠΑΣΑ!


Σε αυτό δε το σημείο, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι το ΜΤΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2011, έχει αντλήσει με μη σύννομες διαδικασίες από τον ΕΚΟΕΜΣ το ποσό των 41..090.147 € για την καταβολή μερισμάτων του ΜΤΣ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αναλογίες αποστράτων ΣΞ – ΕΛ.ΑΣ., τα 25.500.000 € περίπου κατευθύνθηκαν σε μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ! Αυτή δε η αφαίμαξη, στοίχισε στους συναδέλφους δικαιούχους του ΕΚΟΕΜΣ σημαντική μείωση των αντίστοιχων μερισμάτων. Πως θα σας φαινόταν κάτι αντίστοιχο για το ΤΕΑΠΑΣΑ; Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι μέχρι το 1997 οι στρατιωτικοί δεν έχαιραν αντίστοιχης επικουρικής σύνταξης, όπως οι απόστρατοι της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, μέσω των ΕΤΕΧ και ΤΑΥΑΠ, κενό το οποίο ήρθε να καλύψει η δημιουργία των ΕΚΟΕΜ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,


Από ιδρύσεώς της η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σας έχει απευθύνει πλείστες όσες φορές έκκληση για συνεργασία και συμπόρευση, στη διαμόρφωσή κοινών διεκδικητικών θέσεων – προτάσεων και αντίστοιχων ενεργειών τις οποίες, αντίστοιχες φορές, ή έχετε απορρίψει ή έχετε προσχηματικά αποφύγει, δημιουργώντας πλήθος εύλογων ερωτηματικών.


Αυτή τη στιγμή το ΜΤΣ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας. Το ΜΤΣ βρίσκεται υπό κατάρρευση, όπως μάλιστα αναφέρει και η αναλογιστική μελέτη της 25-11-2010, που εσείς είχατε παραγγείλει, ενώ και τα άλλα δυο Μ.Τ, του Ναυτικού και της Αεροπορίας ακολουθούν κατά πόδας. Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο, ούτε για άσκηση μικροσυντεχνιακής πολιτικής, ούτε για μονομερείς πειραματισμούς που βλάπτουν την απαιτούμενη ενότητα και διεκδικητική ευρωστία και ρίχνουν νερό στο μύλο της στρατηγικής του «διαίρει και βασίλευε»..
Σας καλούμε για ύστατη φορά σε συνεργασία και συμπόρευση με σκοπό τη διάσωση του ΜΤΣ, ξεπερνώντας λογικές, πρακτικές και προσχηματικά στερεότυπα του παρελθόντος, τονίζοντας εκ νέου ότι οποιασδήποτε μορφής διασπαστικές τακτικές, προσβάλουν τις κοινωνικές αξίες συλλογικότητας και αλληλεγγύης.
Προς διευκόλυνση σας, σας διαβιβάζουμε συνημμένα το από 16-11-2011 Πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ του ΜΤΣ”.

ΠΗΓΗ: ON ALERT 
NEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ