Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονης δασκάλας για αποπλάνηση ανηλίκων στην Κρήτη.
Χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανήλικους μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματα τους.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από μεθοδική έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκων, σε βάρος 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου, σε χωριό του Νομού Χανίων Κρήτης,
Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετική καταγγελία, διερευνούσε υπόθεση αποπλάνησης ανήλικων παιδιών από δασκάλα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (« facebook »), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.
Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, για την περαιτέρω επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση εμπλεκομένων προσώπων.
Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (« facebook »), διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.
Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες, αφού προηγουμένως τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (09-01-2012) στην οικία της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Μία (1) εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής
  • Δύο (2) εξωτερικές μνήμες
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM
  • Μία (1) συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM
Από την αναλυτική έρευνα, που διενήργησε εξειδικευμένος Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο «προφίλ» της στο « facebook », εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.
ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ