Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 18 ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 17-1-2012. ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ



1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διάθεση γραμμών επικοινωνίας με τις Αρχές Ασφάλειας που αφορούν στην αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων
Σχετικά με τη σημερινή Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην αφαίρεση με τη βία χάλκινων και πήλινων αρχαίων αντικειμένων, καθώς και ενός χρυσού δακτυλιδιού ιστορικής αξίας από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία,
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 


που γνωρίζουν, ανώνυμα ή επώνυμα, οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπόθεση να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
  • Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση
  • Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση : financialpolice @ hellenicpolice . gr

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και προσήχθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17-02-2012) το πρωί, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τριάντα τρεις (33) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -117- γραμμαρίων.
  • Είκοσι εννέα (29) σπιρτόκουτα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -192- γραμμαρίων.
  • Σπόροι κάνναβης, βάρους -940- γραμμαρίων.
  • Δεκατέσσερα (14) φυτά κάνναβης, ύψους από -1- έως -4- εκατοστά.
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας και Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

3.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απονομή πτυχίων στους είκοσι εννέα απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής στους Θρακομακεδόνες .

Πτυχία απονεμήθηκαν σήμερα (17-02-2012) το πρωί στους είκοσι εννέα (29) συνολικά Αξιωματικούς, που αποφοίτησαν από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος απένειμε τα πτυχία στους είκοσι εννέα (29)ανώτερους πλέον Αξιωματικούς, που αποφοίτησαν από τη Σχολή, η οποία λειτουργεί στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Βασίλειος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, o Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Λιούκας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Ανδρέας Κατσιμπέρης, ο Αναπληρωτής του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κουσούτης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Μπαλής, ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κοντέλας, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό, καθηγητές των Σχολών, αντιπροσωπείες εκπαιδευομένων και μετεκπαιδευόμενων των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς μέλη και συγγενείς των αποφοιτήσαντων Αξιωματικών.
Στο Τμήμα μετεκπαιδεύονται για χρονική περίοδο έξι (6) εβδομάδων Αξιωματικοί Παραγωγικών Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, οι οποίοι εξελίσσονται ιεραρχικώς από την κατώτερη βαθμίδα στην ανώτερη ή ανώτατη βαθμίδα των Αξιωματικών του Σώματος. Οι εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί φέρουν το βαθμό του Αστυνόμου Β´ ή το βαθμό του Αστυνόμου Ά.
Η μετεκπαίδευση έχει ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών - στελεχών του Σώματος, τη συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, την έρευνα, τη μελέτη και την ενημέρωση σε σύγχρονα γενικότερα θέματα και προβλήματα, στις σχέσεις Κράτους - Πολίτη. Σημαντικό κεφάλαιο στους κύκλους σπουδών του ΤΕΜΕΣ αποτελεί η ενημέρωση των σπουδαστών σε θέματα που αφορούν στο σύγχρονο management με έμφαση στους πόρους, στον επιτελικό σχεδιασμό επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα Επικοινωνίας με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στόχος είναι η ανάδειξη ικανών ηγετικών στελεχών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να επιτελούν με αμέριστο ζήλο και ενδιαφέρον τα καθήκοντά τους ως ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι σπουδαστές του ΤΕΜΕΣ εκπαιδεύονται από διακεκριμένους καθηγητές της Ακαδημαϊκής Κοινότητας - μέλη ΔΕΠ, απο ειδικούς επιστήμονες, εισαγγελείς και δικαστές διαφόρων Δικαστηρίων, επικοινωνιολόγους, καθώς και έμπειρους και εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος.
<><><>

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Εξιχνιάσθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 18 και 21 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 03-12-2010 έως το Σεπτέμβριο του 2011, διέπραξαν στις περιοχές του Τυρνάβου και του Πλατυκάμπου Λάρισας, τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:
· Πρώτες πρωινές ώρες της 03-12-2010 εισήλθαν σε εργοτάξιο στον Πλατύκαμπο Λάρισας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αποθήκη αυτού, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη του ή να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
· Τον Μάρτιο του 2011, αφού άνοιξαν τρύπα στον τοίχο καταστήματος (κέντρο διασκεδάσεως) στον Τύρναβο Λάρισας, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν εξοπλισμό (ηχεία, κονσόλες ήχου και φώτων, μικρόφωνα, καλώδια κ.α.) συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.
· Κατά το χρονικό διάστημα 09/13-07-2011, παραβίασαν παράθυρο οικίας στον Πλατύκαμπο Λάρισας, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.
· Κατά το χρονικό διάστημα 20/21-08-2011, παραβίασαν παράθυρο οικίας στον Τύρναβο Λάρισας, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ.
· Κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Αυγούστου 2011 έως αρχές Σεπτεμβρίου 2011, παραβίασαν παράθυρο οικίας στον Τύρναβο Λάρισας, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά αξίας 500 ευρώ.
· Στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2011 διέρρηξαν αποθήκη επιχείρησης ηλεκτροφωτισμού στον Πλατύκαμπο Λάρισας, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 1.000 μέτρων και βάρους 300 κιλών.
Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

5.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία απάτη σε βάρος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος.
Συνελήφθησαν στη Τρίπολη και τη Λακωνία, δύο (2) ημεδαποί οι οποίοι δρούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2010.
Είχαν καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 800.000 ευρώ, ποσό του οποίου η προέλευση διερευνάται.
Μέσω αυτού του ποσού και χρηματιστηριακών συναλλαγών, μετατροπής νομισμάτων και προθεσμιακών καταθέσεων κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 52.500 ευρώ.
Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απάτη σε βάρος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, η οποία είχε αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 2010.
Δύο (2) ημεδαποί, 44 ετών και 50 ετών, δικηγόρος και φανοποιός αντίστοιχα, ενεργώντας διαδοχικές καταθέσεις, ύψους 800.000 ευρώ, με τη χρήση διαφόρων τραπεζικών, χρηματιστηριακών και συναλλαγματικών πράξεων πέτυχαν να εισπράξουν, μέσα σε ενάμισι χρόνο, το ποσό των 52.500 ευρώ περίπου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος δικηγόρος είχε καταρτίσει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου συνεργού του (φανοποιού) και υποδυόμενος τον τελευταίο έκανε σε διάφορα χρονικά διαστήματα τις καταθέσεις των 800.000 ευρώ.
Χθες (16-02-2012) το μεσημέρι, στη Τρίπολη και τη Λακωνία, συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας της Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Αναλυτικότερα, κατά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2010, ο 44χρονος άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό σε υποκατάστημα Τραπέζης του Τ.Τ. στη Τρίπολη, δηλώνοντας τα στοιχεία του 50χρονου και προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό της ταυτότητάς του, το οποίο είχε καταρτίσει με τη συναίνεση του τελευταίου και κατέθεσε σταδιακά, χρηματικό ποσό ύψους -800.000- Ευρώ.
Έκτοτε, παρουσιαζόταν με τα ψευδή στοιχεία και διενεργούσε κινήσεις και συναλλαγές στους δύο λογαριασμούς, συναλλαγές μετατροπής νομισμάτων, προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και χρηματιστηριακές συναλλαγές, από τις οποίες προκύπτει μέχρι τώρα, παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ποσού -52.500- ευρώ.
Χθες το μεσημέρι, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη και στη Λακωνία, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Τράπεζας, συνέλαβαν τους δύο συνεργούς, και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των -64.000- ευρώ, που είχε κάνει ανάληψη ο 44χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.
Από την Οικονομική Αστυνομία διενεργείται λεπτομερέστερος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος για την ανίχνευση των χρηματοροών και την προέλευση του χρηματικού ποσού των -800.000- ευρώ, όσο και των φορολογικών στοιχείων των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι δράσεις αυτές της Οικονομικής Αστυνομίας είναι στοχευμένες και έχουν ως στόχο την ανίχνευση και καταστολή παράνομων δραστηριοτήτων και συναλλαγών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Χώρας.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (16-2-2012) το βράδυ, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) άνδρας ηλικίας 24 ετών και μία (1) γυναίκα ηλικίας 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από πληροφορία για ζευγάρι αλλοδαπών που διακινεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω δράστες αποκλειστικά σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και μετά από επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –1.674,5- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των –495- ευρώ.
  • Δύο –2- κινητά τηλέφωνα.
  • Μία –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Ένα –1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.-


7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 57χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος της ατομικά χρέη προς το Δημόσιο 
που ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.
Χθες (16-2-2012) το πρωί συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία (1) ημεδαπή ηλικίας 57 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 8.154.432,04 ευρώ.
Σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών συνολικής ποινής φυλάκισης 26 μηνών, για παράβαση του Νόμου «περί περιστολής της φοροδιαφυγής».
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

8.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινή επιχείρηση τεσσάρων (4) κρατών μελών της ΕΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξουδετέρωση κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων.
Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία Pakoul , έγινε στο πλαίσιο της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας των κ-μ της Ε.Ε.
Διακινητές ανθρώπων έπαιρναν κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ στον κάθε έναν για να τους περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Κοινή επιχείρηση στο πλαίσιο της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας των κρατών μελών της ΕΕ, με την κωδική ονομασία Pakoul , αναπτύχθηκε με συντονισμένη και ταυτόχρονη δράση σε Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο για την εξουδετέρωση κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων.
Συνελήφθησαν, προ τριημέρου (14.02.2012), από τις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές Αρχές στη Ελλάδα, την Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, έξι (6) άτομα, που δραστηριοποιούνταν σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.
Οι παράνομοι μετανάστες προωθούνταν σε χώρες της Ευρώπης με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία υπολογίζεται, ότι η εγκληματική οργάνωση κέρδισε σημαντικά ποσά, δεδομένου ότι εισέπραττε, κατά μέσο όρο, περίπου 10.000€ για κάθε διακινούμενο.
Η κοινή επιχείρηση Pakoul είναι το αποτέλεσμα της, επί ένα σχεδόν έτος, διεθνούς δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας.
Ειδικότερα, η Ελληνική Αστυνομία, η Γαλλική Αστυνομία, η Βελγική Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η Αστυνομία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου ( SOCA ), οργάνωσαν μια κοινή επιχείρηση, κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που διενεργούσε εγκληματική οργάνωση, με μέλη στο Αφγανιστάν στην Ευρώπη. Οι μετανάστες πλήρωναν, κατά μέσο όρο, 10.000€, ο καθένας, προκειμένου να μεταφερθούν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή από τη Γαλλία μέσω Γερμανίας στην Σκανδιναβία.
Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν κυρίως από Αφγανούς, που απασχολούσαν επίσης Κούρδους και Λιθουανούς διαμεσολαβητές. Οι έρευνες έδειξαν ότι η οργάνωση διακινούσε με διάφορους τρόπους, έως και 10 λαθρομετανάστες, την ημέρα.
Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται, τους τελευταίους μήνες, του έτους 2010, από τη Γαλλική Συνοριακή Αστυνομία και τον Ανακριτή στη Λιλ, της Γαλλίας. Μόλις διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν και σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε, Εισαγγελείς, Ανακριτές και Αστυνομικοί, από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκαν, για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Eurojust και η Europol παρείχαν συνεχή αναλυτική υποστήριξη, προς τους Εισαγγελείς, Ανακριτές και αστυνομικούς, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Αλλεπάλληλες συναντήσεις των εμπλεκομένων Εισαγγελέων, Ανακριτών και Αστυνομικών έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της Eurojust στη Χάγη.
Οι άριστες σχέσεις συνεργασίας, που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στα παραπάνω πρόσωπα, στο περιβάλλον της Eurojust , κατέληξαν, με κοινές προσπάθειες, κατέληξαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της επιχείρησης. Η κοινή επιχειρησιακή δράση αποφασίστηκε, περίπου ένα μήνα πριν, στη Eurojust για το πρωί της Τρίτης, 14-2-2012, την 07:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
Κατά την ταυτόχρονη επιχείρηση, με την έκδοση αντιστοίχων Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, συνελήφθησαν και ανακρίνονται δύο (2) μέλη της οργάνωσης στη Γαλλία, ένα (1) στην Ελλάδα, που φέρεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ως ο οργανωτής του δικτύου, δύο (2) μέλη στο Βέλγιο και ένας (1) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έγιναν πολλές κατ’ οίκον έρευνες, σύμφωνα με τις δικονομικές εγγυήσεις κάθε χώρας, στις πολλές εναλλασσόμενες κατοικίες των υπόπτων σε διάφορες κεντρικές πόλεις και τοποθεσίες των παραπάνω χωρών.
Από νωρίς το πρωί της 14η Φεβρουαρίου 2012, η Eurojust συνέστησε Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Χάγη για να υποστηρίξει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση της επιχείρησης στα τέσσερα (4) κράτη μέλη της ΕΕ. Παράλληλα, δύο (2) Κινητά Γραφεία της Europol αναπτύχθηκαν στη Λιλ και στην Αθήνα, προκειμένου να παράσχουν διαρκή υποστήριξη, καθ’ όλο το χρόνο της επιχείρησης διεξαγωγής, των ερευνών και των συλλήψεων.
Από ελληνικής πλευράς, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος στις διοργανωθείσες κοινές συναντήσεις,, επί ένα περίπου έτος, και με την έγκριση του Εισαγγελέα του Α.Π. κ. Ιωάννου Τέντε , ο Αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος , Εθνικός Ανταποκριτής, για θέματα Τρομοκρατίας, στη Eurojust , και επόπτης των Υπηρεσιών Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Λάμπρος Πατσαβέλλας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Εθνικό Μέλος, της Ελλάδος στην Eurojust και η Ανακρίτρια κ. Αναστασία Παρούση, Πρωτοδίκης Αθηνών. Σε εθνικό επίπεδο, ενήργησαν επίσης, σειρά επιχειρήσεων αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, υπό την καθοδήγηση του Διοικητού της Υπηρεσίας, Ταξιάρχου Αλέξανδρου Δενέκου και την εποπτεία του Εισαγγελέα, κ. Π. Αγγελόπουλου.
Η Europol και η Eurojust θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις των σχετικών ερευνών, για να εξασφαλιστεί η καλλίτερη δυνατή διαχείριση της υπόθεσης σε δικαστικό επίπεδο.

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 187.000 ευρώ .
Συνελήφθη, σήμερα (17-02-2012) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών, διευθύνων σύμβουλος τεχνικής και εμπορικής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 187.722,16 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν συνιστούν αδικήματα τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης και (237) γραμμάρια ηρωίνης.
Συνελήφθη, σήμερα (17-01-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) αλλοδαπός συνεργός της.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και συμφωνήθηκε η αγορά τεσσάρων (4) κιλών κάνναβης και (250) γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα μετέφερε μέλος του κυκλώματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 11.000 ευρώ.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη η 39χρονη, κατά τη διαδικασία της παραλαβής.
Συγκεκριμένα, η 39χρονη παρέδωσε στον αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τέσσερα (4) δέματα με κάνναβη βάρους (3.950) γραμμαρίων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (237,9) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.



11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης πολυτελών οχημάτων.
Η συνολική λεία του κυκλώματος ξεπερνά τις 310.000 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης πολυτελών οχημάτων, από ανυποψίαστα θύματα.
Συνελήφθη ο 60χρονος ημεδαπός, ιθύνων νους του κυκλώματος, ο 28χρονος γιος του και μία 28χρονη Γεωργιανή, ενώ αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του «εγκεφάλου», για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Συγκρότησης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Ληστείας», της «Υπεξαίρεσης» και της «Απάτης κατ΄επάγγελμα».
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε από τονΙούνιο του 2009 και εκτείνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Περιστέρι Αττικής, Κόρινθο, Αίγιο, Πάτρα), συνίστατο αρχικά, στη προσέγγιση ιδιοκτητών, οι οποίοι σκόπευσαν να πουλήσουν τα πολυτελή οχήματά τους.
Στη συνέχεια, με διάφορα έντεχνα μέσα και προσχήματα, οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους να προβούν σε μεταβίβαση των αυτοκινήτων τους, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ότι σε μελλοντικό χρόνο, θα κατέβαλαν το ακριβές αντίτιμο για την αγοραπωλησία.
Αντί αυτού όμως, τα μέλη της οργάνωσης, είτε εξαπατώντας, είτε με τη χρήση βίας, αποσπούσαν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων ιδιοκτητών και άλλαζαν συνεχώς διευθύνσεις διαμονής, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.
Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν να αποσπάσουν (12) πολυτελή ΙΧ και (1) μηχάνημα έργων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 310.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος, για παράνομη διάθεση εκατοντάδων ειδών πυροτεχνίας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου παράνομης εμπορίας και διάθεσης πυροτεχνημάτων, συνέλαβαν 44χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Βεγγαλικών-Φωτοβολίδων-Πυροτεχνημάτων παιδικών αθυρμάτων και Συσκευών Εκτόξευσης».
Μετά από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο, στα ράφια της συγκεκριμένης επιχείρησης, που βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 799 είδη πυροτεχνουργίας, τα οποία διατίθεντο προς πώληση, χωρίς την απαραίτητη άδεια εμπορίας.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές και να τονίσουμε ότι τα είδη πυροτεχνίας (κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα κ.λπ.) ΔΕΝ είναι παιχνίδι, καθώς:
  • Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα πυροτεχνήματα που κυκλοφορούν παράνομα, πληρούν έστω και τα στοιχειώδη κριτήρια ασφαλείας.
  • Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών.
  • Η κατοχή και η χρήση των ειδών αυτών, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
  • Η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές, αλλά και καταστήματα χωρίς άδεια των Αστυνομικών Αρχών είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
  • Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.
  • Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να προσπαθήσετε να κατασκευάσετε μόνοι σας αυτοσχέδια πυροτεχνήματα, καθώς επίσης και να προσπαθήσετε να πειραματιστείτε με πυροτεχνήματα που ήρθαν στην κατοχή σας με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών. Πρόκειται για υλικά επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή και για την ίδια τη ζωή.

13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκαν (5) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και καφετέριες διαφόρων περιοχών του Νομού και (1) διάρρηξη μονοκατοικίας στην περιοχή του Πανοράματος.
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης, 21χρονος Αλβανός, ο οποίος εμπλέκεται και σε υπόθεση ληστείας κοσμηματοπωλείουστην περιοχή της Μενεμένης.
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα ψιλικών, περίπτερα και καφετέριες διαφόρων περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης και μία διάρρηξη μονοκατοικίας στην περιοχή του Πανοράματος.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 21χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί με Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Μενεμένης, την οποία διέπραξε με τη βοήθεια 22χρονου συνεργού του, την 15-07-2011 (σχετ. το από 2012-02-15 Δελτίο Τύπου).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος, με διαφορετικούς κάθε φορά συνεργούς:
  • Το βράδυ της 10-10-2011, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ.
  • Την 29-10-2011, στην περιοχή της Καλαμαριάς, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών και αφαίρεσε τις εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 400 ευρώ.
  • Την ίδια ημέρα, μετέβη στην περιοχή της Άνω Πόλης και συγκεκριμένα σε περίπτερο, όπου απειλώντας τον ιδιοκτήτη με όπλο, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.
  • Την ίδια χρονική περίοδο, με απειλή όπλου, αφαίρεσε από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας και καφε-μπαρ στην περιοχή των Αμπελοκήπων, το συνολικό ποσό των 800 ευρώ.
  • Την 06/08-01-2012, διέρρηξε μονοκατοικία στην περιοχή του Πανοράματος, απ΄όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση των ιδιοκτητών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

14.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας.
Συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα και προσήχθησαν συνολικά πενήντα ένα (51).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (16-2-2012) από το μεσημέρι έως το βράδυ, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν πενήντα ένα (51) άτομα και συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
  • Δύο (2) αλλοδαπές, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
  • Δέκα (10) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν είκοσι επτά (27) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ένα (1) παιγνιομηχάνημα και ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

15.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αγρίνιο, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν οι φθορές που προκάλεσαν άτομα σε πολιτικό γραφείο, στο Αγρίνιο.
Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) από τους δράστες και αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών, που προκάλεσε ομάδα ατόμων, πριν από 5 μέρες, σε πολιτικό γραφείο στο Αγρίνιο.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 37, 34, 26 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για επιβαρυντική περίπτωση φθορών.
Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή (12-2-2012) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, οι τέσσερις ημεδαποί ενεργώντας από κοινού μαζί με άλλα άτομα, αφού έσπασαν την κύρια είσοδο του πολιτικού γραφείου, εισέβαλλαν μέσα και προκάλεσαν φθορές συνολικού ύψους 5.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών τους.


16.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί δράστες.
Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) ληστείες και δύο (2) απόπειρες σε κοσμηματοπωλεία, δύο (2) ληστείες ατόμων και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων και πινακίδων.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, ληστείες σε πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 29 και 30 ετών, ενώ αναζητούνται τέσσερις (4) επιπλέον συνεργοί τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία χρησιμοποιώντας κλεμμένα μεταφορικά μέσα αυτόματα όπλα και πιστόλια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους διέπρατταν ληστείες κυρίως σε κοσμηματοπωλεία.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί οι παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
  • Την 19/12/2011 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Χαϊδάρι.
  • Την 12/1/2012 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον.
  • Την 21/1/2012 απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον.
  • Την 23/1/2012 απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στο Ζεφύρι.
  • Την 24/1/2012 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Ζεφύρι.
  • Την 31/1/2012 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Χαϊδάρι.
  • Την 16/10/2011 ληστεία στο Μαρούσι σε βάρος οδηγού, από τον οποίο αφαίρεσαν το αυτοκίνητό του.
  • Την 8/11/2011 ένοπλη ληστεία στα Πετράλωνα σε βάρος πεζού, από τον οποίον απέσπασαν την τσάντα του.
  • Την 16/12/2011 κλοπή οχήματος από την περιοχή της Κηφισιάς.
  • Την 11/1/2012 κλοπή οχήματος από την περιοχή των Ιλισίων.
  • Την 22/1/2012 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος, από την περιοχή του Κερατσινίου.
  • Την 20/12/2011 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος, από την περιοχή του Αιγάλεω.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρημάτων ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


17.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αμέσως μετά την σημερινή πρωινή καταγγελία σχετικά με την αφαίρεση αρχαίων αντικειμένων από τις προθήκες του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου (Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων) στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοινώνεται ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων Αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο ευρύτερος χώρος που συνέβη η αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων έχει αποκλεισθεί περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, άγνωστοι, σήμερα το πρωί, περίπου στις 07.34, ακινητοποίησαν τη φύλακα του Μουσείου και αφαίρεσαν από προθήκες χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

18.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σπάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας 44χρονος ημεδαπός στην Λακωνία γιατί κατείχε παράνομα περίστροφο.
Συνελήφθη, σήμερα (17-2-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα ένα (1) περίστροφο.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα ιδιοκτησίας του 44χρονου, όπου βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν, ένα (1) περίστροφο.
O 44χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.
Η Αστυνομική έρευνα και η Προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ