Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (8) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΟ Α/Α:3 ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Κ.Λ.Π.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΜΑΣ  



1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκπρόσωπος εταιρείας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.
Μέσω ιστοσελίδας της εταιρείας, διαφημιζόταν η πώληση ηλεκτρονικών συσκευών που υποκλέπτουν και καταγράφουν προφορικές συνομιλίες.
Συνελήφθη, χθες (15-2-2012) στoν Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 38χρονη ημεδαπή, νόμιμη εκπρόσωπος εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού για παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών, καθώς και για πρόκληση στη τέλεση κακουργήματος από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών που υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή αυτών σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.
Συγκεκριμένα, διαφημίζονταν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και παρότρυναν ενδιαφερόμενα άτομα - χρήστες του διαδικτύου, να προβούν στην αγορά τους με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής συνομιλιών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στα γραφεία της εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευές παρακολούθησης, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες (15-2-2012) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί
αύριο (17-02-2012) στην Πάτρα.
Ημερίδα για την ασφαλή προήγηση στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί αύριο (17-02-2012) και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο « ASTIR », στην Πάτρα.
Σημειώνεται ότι οι Ημερίδες αυτές διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο να ενημερώνουν τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου, καθώς και να τους ευαισθητοποιούν, μέσα από τη διαδραστική τους συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.
Επίσης έχουν σκοπό την προβολή της δραστηριότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκληματικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Μάρκου Νικόλαος και κατά την διάρκειά της, μαζί με τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα αναφερθούν:
  • Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
  • Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
  • Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  • Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on - line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
  • Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
  • Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Το κόστος της Ημερίδας καλύπτεται από την ευγενική προσφορά της χορηγού εταιρείας WIND.
Με την ολοκλήρωση της θα μοιραστεί εξειδικευμένο έντυπο υλικό και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απαντήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε ερωτηματολόγια που αφορούν το αντικείμενο της ημερίδας.

3.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δημοσίευση στοιχείων ταυτότητας ή/και φωτογραφιών προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή, 12.02.2012
Καλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν με το 170, 1964, ή στο email : ctu@hellenicpolice.gr
Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε (5) προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπινη ζωή, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και οι φωτογραφίες αφορούν την έρευνα που διενεργείται σχετικά με τα παραπάνω αδικήματα, τα οποία συνέβησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της προηγούμενης Κυριακής, 12.02.2012, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων. Ο αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.
Ειδικότερα πρόκειται για τους:

1. ΚΑΪΛΟΓΛΟΥ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Χριστίνας, γεν. 23-10-1975 στη Γερμανία




2. ΚΙΟΣΗΣ Αλέξανδρος του Βασιλείου και της Πανωραίας, γεν. 28-09-1972 στη Μεταμόρφωση




3. ΚΟΥΚΟΥΤΑΣ Μιχαήλ - Παναγιώτης του Ευστρατίου και της Αθανασίας, γεν. 03-05-1990 στο Χολαργό Αττικής




4. ΠΑΝΤΑΖΩΝΗΣ Ιπποκράτης του Γρηγορίου και της Αικατερίνης, γεν. 25-05-1989 στην Αθήνα



5. (επ) AHMED (ον) YASIN του NASIM και της FATIMA, γεν. 30-03-1993 στην Παλαιστίνη

Παράλληλα, δίνονται στη δημοσιότητα και είκοσι τρεις (23) φωτογραφίες αγνώστων μέχρι σήμερα προσώπων που συμμετείχαν στα παραπάνω επεισόδια.
Ειδικότερα οι εξής:



H δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας ή/και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τους, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα παραπάνω πρόσωπα σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu@hellenicpolice.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Λιβαδειά, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών χαπιών, στη Θήβα Βοιωτίας.
Εξιχνιάστηκε η κλοπή μπλοκ συνταγών και ιατρικής σφραγίδας από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας, αποτρέποντας τους να προμηθευτούν τουλάχιστον (6.000) ναρκωτικά δισκία.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστές ιατρικές συνταγές, για την προμήθεια ναρκωτικών χαπιών από φαρμακεία και εν συνεχεία τα διοχέτευαν σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος στη δράση δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 34 ετών αντίστοιχα , οι οποίοι πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές και προμηθεύονταν ναρκωτικά χάπια από φαρμακεία , έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θήβας.
Ειδικότερα χθες (15-02-2012) και περί ώρα 17:00΄, σε επαρχιακή οδό στη Θήβα Βοιωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (120) ναρκωτικά δισκία στην κατοχή του 33χρονου και
  • (86) ναρκωτικά δισκία στην κατοχή του 34χρονου.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι λίγες ώρες πριν, οι ανωτέρω δράστες είχαν προμηθευτεί, τουλάχιστον τα (146) δισκία από φαρμακείο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αφού υπέδειξαν πλαστές ιατρικές συνταγές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιπλέον:
  • (30) ναρκωτικά δισκία
  • ένα μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες
  • μια κενή ιατρική συνταγή
  • ένα συνταγολόγιο φαρμάκων του ΙΚΑ.
Στην οικία του 34χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (15,3) περίπου γραμμαρίων.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της διεξοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, είχε αφαιρέσει την 01-07-2011 από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας, το μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες και τη σφραγίδα ιατρού-παθολόγου και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για την προμήθεια ναρκωτικών σκευασμάτων, τα οποία διοχέτευε σε στέκια τοξικομανών της ευρύτερης περιοχής.
Με την κατάσχεση του 50φυλλου μπλοκ συνταγών, αποφεύχθηκε η περαιτέρω προμήθεια ναρκωτικών χαπιών, η οποία υπολογίζεται σε (120) δισκία ανά συνταγή, ήτοι (6.000) ναρκωτικά χάπια.
Την προανάκριση και τις έρευνες διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.



5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 69χρονος μηχανουργός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα (16-02-2012) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 69χρονος μηχανουργός, ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιούταν στο χώρο των γεωργικών προϊόντων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.002.395,28 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 69χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΕΒΕ και μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών ΙΚΑ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

6.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επεστράφησαν άλλοι ενενήντα εννιά (99) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων ενενήντα εννιά (99) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (15-02-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα επεστράφησαν, εβδομήντα τρεις (73) πολίτες Πακιστάν, δεκατέσσερις (14) πολίτες Μπαγκλαντές, τέσσερις (4) πολίτες Αλγερίας, δύο (2) πολίτες Ινδίας, ένας (1) πολίτης Ρωσίας, και πέντε (5) πολίτες Αλβανίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε για τους εβδομήντα ένα (71) πολίτες Πακιστάν με ειδική πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ, για τους αλλοδαπούς πολίτες Μπαγκλαντές, Αλγερίας, Ινδίας και Ρωσίας με εμπορικές πτήσεις, με προορισμούς τη Ντάκα, το Αλγέρι, το Δελχί, τη Μόσχα, τη Ρώμη και τη Λαχώρη και για τους πέντε (5) πολίτες Αλβανίας πραγματοποιήθηκε οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.


7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 16 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν εικοσιπέντε (25) άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν, χθες (15-01-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εικοσιπέντε (25) ημεδαποί, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Ειδικότερα, χθες (15-02-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα-καφετέρια, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, όπου κατέλαβαν αυτόν και δύο (2) υπαλλήλους του, να έχουν επιτρέψει και να διευκολύνουν, άλλους είκοσι δύο (22), στην διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «TEXAS POKER HOLDEM ».
Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αντιτίμων.
  • Παιγνιόχαρτα.
  • Ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η Αστυνομική έρευνα και η Προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ναύπλιο, 12 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην Αργολίδα.
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που διέπραξαν συνολικά 27 κλοπές μετασχηματιστών.
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου Αργολίδας.
Συνελήφθησαν, χθες (11-02-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Λιμνών Αργολίδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30, 28, και 22 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αργολίδας.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, χθες (11-02-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Νέο Ηραίο Αργολίδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, ωστόσο, οι ανωτέρω αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε χαλκός, βάρους 200 κιλών, που όπως προέκυψε προερχόταν από 2 μετασχηματιστές τους οποίους είχαν αφαιρέσει, νυχτερινές ώρες της 10/11-02-2012 από το Νέο Ηραίο Αργολίδας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
  • Δύο (2) κάρτες Τράπεζας.
  • Δύο (2) κάρτες SIM .
Επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2011, οι συλληφθέντες, είχαν διαπράξει άλλες 26 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου Αργολίδας.
Η συνολική ζημία της Δ.Ε.Η. από τη δράση της εγκληματικής ομάδας υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ