Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.


ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΜΕΝΑ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΜΩΣ. ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ.

ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΠΟΣΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΥΜΑΤΑ ;

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ " 108 "  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
ΠΟΣΟΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ; 
(Πολλά μπορούμε να γράψουμε αλλά να ευχηθούμε να μην συμβαίνουν τέτοια γεγονότα ).



ΠΗΓΗ    ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : astynomia.gr

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2012
Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που «θυσίασαν» τη ζωή τους στο «βωμό» του καθήκοντος για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96).
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, μαζί με τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.
Στην τελετή παρέστησαν Βουλευτές – εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία του Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, Αξιωματικοί και λοιπό προσωπικό, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μέρες σαν τη σημερινή ανακαλούμε στη μνήμη μας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, αποδεικνύοντας με το παράδειγμα τους, ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διαχρονικά υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί το λαό, τη Δημοκρατία, την Πατρίδα. Η θυσία τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας όπου, δυστυχώς, πράξεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού στο όνομα της κοινωνικής αποστολής και του καθήκοντος, δεν απαντώνται συχνά».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η σκέψη όλων, αυτή τη στιγμή, κατευθύνεται στο να βιώνουμε έντονα μέσα μας το καθήκον, την υπέρτατη υποχρέωση, για να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, να δώσουμε μεγαλύτερο αγώνα, για να μη πάνε μάταιες οι θυσίες αυτών των ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον».
Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα (108) αστυνομικοί τραυματίσθηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προήλθαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την ενάσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών
κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Η σημερινή τελετή πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουμε τη μνήμη και να υποκλιθούμε με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη στους ηρωικούς Αστυνομικούς που έπεσαν μαχόμενοι κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Μέρες σαν τη σημερινή ανακαλούμε στη μνήμη μας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, αποδεικνύοντας με το παράδειγμα τους, ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διαχρονικά υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί το λαό, τη Δημοκρατία, την Πατρίδα.
Η θυσία τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας όπου, δυστυχώς, πράξεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού στο όνομα της κοινωνικής αποστολής και του καθήκοντος, δεν απαντώνται συχνά.
Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις δυσμενέστερες οικονομικά στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και οι Έλληνες πολίτες σε μια περίοδο σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας, τα μηνύματα που απορρέουν από τη θυσία των Ελλήνων Αστυνομικών, οφείλουν να βρουν άμεση ανταπόκριση και να λειτουργήσουν ως καθοδηγητικός φάρος στο δρόμο του χρέους, της τιμής και της αξιοπρέπειας.
Είναι βαθιά η ανάγκη να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά, στις αρχές και τα οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη του Έλληνα Αστυνομικού.
Είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι σε αυτούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση  πρόταξαν, έναντι οιουδήποτε άλλου, την εκπλήρωση του καθήκοντος. Για να δικαιώσουμε τη θυσία τους. Για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας έναντι της Πατρίδας και της ιστορίας μας.
Ομιλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου στην Τελετή Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ πεσόντων Αστυνομιών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
(Αθήνα, 18-2-2012)
Όπως έχει καθιερωθεί είναι μια συνάντηση χρέους, ευγνωμοσύνης, περισυλλογής και συγκίνησης. Χρέους στις μνήμες των συναδέλφων μας, των συνανθρώπων μας, των φίλων μας, που έφυγαν από τη ζωή πιστοί στο καθήκον, στις αξίες, στα ιδανικά. Αυτοί που προσέφεραν τη ζωή τους για έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο.

Ευγνωμοσύνης γιατί η θυσία τους εισπράττεται και εξαργυρώνεται από όλους εμάς, από τις οικογένειες μας, από το κοινωνικό σύνολο και μεταφράζεται σαν μια, θα έλεγα, υποστήριξη και μια βεβαιότητα ότι η ελπίδα αυτή την οποία άφησαν, για το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας είναι ότι, φυλάσσεται η δημόσια ασφάλεια με όρους αδιαπραγμάτευτους, σταθερά και πάντα πιστά.

Περισυλλογής γιατί όλων, αυτή τη στιγμή, η σκέψη κατευθύνεται στο να βιώνουμε έντονα, μέσα μας το καθήκον, την υπέρτατη υποχρέωση για να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, να δώσουμε μεγαλύτερο αγώνα για να μη πάνε μάταιες οι θυσίες αυτών των ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον.

Και συγκίνησης, διότι αυτή τη στιγμή όλων η σκέψη κατευθύνεται στις μορφές και στις αναμνήσεις των συναδέλφων μας και των συνανθρώπων μας που έφυγαν από τη ζωή και αυτές οι μορφές πλανιόνται ανάμεσα μας, γιατί είναι γεγονός ότι οποιαδήποτε απώλεια είναι δυσαναπλήρωτη και αυτό το κενό είναι οδυνηρό.

Με λιγότερα λοιπόν λόγια και περισσή συγκίνηση  ας αποδώσουμε φόρο τιμής προς τους πεσόντες συναδέλφους μας και ευχηθούμε ο χρόνος ο οποίος περνάει να αποτελεί βάλσαμο και να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών.

Αθάνατοι θα είναι στις ψυχές μας, αιωνία τους η μνήμη.

Ευχαριστώ.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ