Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

           
1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ναύπλιο, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη έρευνες των Αρχών για την σύλληψη δραστών διάρρηξης και κλοπής από κοσμηματοπωλείο στην Αργολίδα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, αγνώστου αριθμού δραστών, οι οποίοι σήμερα (30-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Στην συνέχεια, πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο και αφού επιβιβάστηκαν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν πέντε (5) μαθητές λυκείου στη Μυτιλήνη,
για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επίσης, δύο ημεδαποί οι οποίοι
προμήθευσαν τις ναρκωτικές ουσίες στους μαθητές.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών γυναικών,
για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα, συνελήφθησαν σήμερα (30-03-2012) το πρωί στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, σε συνεργασία με άνδρες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πέντε ημεδαποί μαθητές λυκείου, ηλικίας 17 έως 18 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 27 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 19 και 25 ετών, για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι πέντε μαθητές, σε ημερήσια μαθητική εκδρομή Ενιαίου Λυκείου της πόλης της Μυτιλήνης, κατείχαν από κοινού δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (8,6) γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι μαθητές, το προηγούμενο βράδυ, είχαν προμηθευθεί ποσότητα κάνναβης από 19χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, στη πόλη της Μυτιλήνης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρεται να είχε προμηθεύσει τις ναρκωτικές ουσίες στον 19χρονο .
Παράλληλα, από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, οι μαθητές είχαν προμηθευτεί την 28-03-2012 ποσότητα κάνναβης και από 19χρονη ημεδαπή, η οποία την είχε αγοράσει από 25χρονη ημεδαπή.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.
 
3.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων η Προκαταρκτική Εξέταση σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας.
Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία Προκαταρκτικής Εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας.
Η Προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.

4.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απονομή πτυχίων στους (86) νέους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, απόφοιτους της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος επέδωσε τα πτυχία στους απόφοιτους της Σχολής στους Θρακομακεδόνες.

Πτυχία απονεμήθηκαν σήμερα (30.03.2012) στους ογδόντα έξι (86) συνολικά Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, που αποφοίτησαν από το Τμήμα Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
Ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος απένειμε τα πτυχία στους νέους Αξιωματικούς, οι οποίοι κατέχουν ειδικότητες όπως Οικονομικοί, Πληροφορικής, Τεχνικοί, Υγειονομικοί, Νομικοί, Διοικητικοί, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και θα στελεχώσουν, στους αντίστοιχους τομείς, τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Καντερές Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών κ. Νικόλαος Κατσανδρής και καθηγητές των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον παρέστησαν, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας, Υποστράτηγος Χρήστος Καλλίνης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ανδρέας Κατσιμπέρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ιωάννης Καλαμαράς, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Ταξίαρχος Δημήτριος Μπαλής, ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κοντέλας, άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων.

















5.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή απονομής Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας απένειμε τα διπλώματα.

Τελετή απονομής Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, πραγματοποιήθηκε την 28.03.2012, στην έδρα της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Θρακομακεδόνες Αττικής, σε είκοσι τέσσερις (24) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και ανώτερων υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας απένειμε τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα στους απόφοιτους της Σχολής .
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας μετά του Προϊστάμενου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριου Κιούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Περιφέρειας κ. Βασίλειος Οικονόμου και καθηγητές των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον παρέστησαν, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Αεροπορίας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ο Υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, άλλοι ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό, όλων των βαθμίδων.























6.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων (21.03.2012, 22.03.2012 και 23.03.2012) δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, ακόμη επτά (7) φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τις επιθέσεις των οργανωμένων ομάδων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και κατά των εγκαταστάσεων της αθλητικής εγκατάστασης του Ο.Α.Κ.Α. στα επεισόδια της 18-03-2012, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.
Οι επτά (7) φωτογραφίες είναι οι εξής:
Το υλικό αυτό δίνεται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, αλλά και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διέπραξαν οι άγνωστοι δράστες, με σκοπό τη συνδρομή των πολιτών για την ταυτοποίηση των στοιχειών ταυτότητας όσων συμμετείχαν ή υποκίνησαν τα επεισόδια, προκειμένου στη συνέχεια να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις επτά (7) φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:



7.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο αστυνομικών
σε θέματα αναγνώρισης πλαστών εγγράφων.
Ολοκληρώθηκε χθες (29-3-2012), τριήμερο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από επιλεγμένες Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων, σε θέματα αναγνώρισης πλαστών εγγράφων, στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.
Στο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου, του Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων Πειραιά, του Τμήματος Ασφάλειας Αερολιμένα Αθηνών και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι:
  • Γνήσια έγγραφα, τρόπος κατασκευής και μέτρα ασφάλειας.
  • Πλαστά έγγραφα – Μέθοδοι κατασκευής τους.
  • Πρακτική εξάσκηση αναγνώρισης πλαστών εγγράφων.

8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής
του κέντρου της Αθήνας.
Σε καθημερινή βάση διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του
παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα
της εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διενεργείται καθημερινά μεγάλος αριθμός στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε διάφορες περιοχές, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ειδικότερα, χθες (29-3-2012) διατέθηκαν για τη διενέργεια των ελέγχων συνολικά (403) αστυνομικοί, σε συγκεκριμένους τομείς του κέντρου της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων :
  • Ελέγχθηκαν: (1.656) άτομα, από τα οποία (359) ημεδαποί και (1.297) αλλοδαποί.
  • Προσήχθησαν για έλεγχο νομιμοποιητικών εγγράφων τους (781) αλλοδαποί, καθώς και (30) ημεδαποί για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας.
  • Συνελήφθησαν: (20) άτομα από τα οποία: ένδεκα (11) για ναρκωτικά, δύο (2) για κλοπές, δύο (2) για καταδικαστικές αποφάσεις, ένας (1) για παράβαση του Ν. περί όπλων και τέσσερις (4) για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών.
  • Συντάχθηκαν: έξι (6) εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων προσώπων.
  • Βρέθηκαν: (2) κλεμμένα οχήματα.
Επιπλέον για τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, διατέθηκαν (116) αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών:
  • Προσήχθησαν: συνολικά (208) αλλοδαποί.
  • Κατασχέθηκαν: (4.685) τεμάχια ειδών παραεμπορίου, -1,8- γραμμάρια ηρωίνης και -160- ναρκωτικά δισκία.
  • Συνελήφθησαν: (5) αλλοδαποί από τους οποίους ο ένας (1) για ναρκωτικά και τέσσερις (4) για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών.
Οι ειδικές αυτές δράσεις θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας και των προβλημάτων που επηρεάζουν το κέντρο της Αθήνας.


9.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις και ενεχυροδανειστήρια.
Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους, ενεχυροδανειστήρια και άλλες επιχειρήσεις συναλλαγής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για τη διαπίστωση φορολογικών και άλλων παραβάσεων σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία τους.
Ειδικότερα, χθες (29-3-2012), κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενεχυροδανειστήρια σε περιοχές της Αττικής. Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι:
  • Σε δύο (2) αρτοποιεία στην Καλλιθέα δεν εκδόθηκαν τέσσερις (4) αποδείξεις λιανικής πώλησης και τρεις (3) αποδείξεις λιανικής πώλησης, αντίστοιχα, κατά παράβαση του Βιβλίου Κώδικα και Στοιχείων.
  • Ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα, λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, κατά παράβαση σχετικής αστυνομικής διάταξης.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.
Επιπλέον οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@ hellenicpolice . gr


10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
Πύργος, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 30χρονος στη Βάρδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος τριών αλλοδαπών.
Συνελήφθη, χθες (29-3-2012) το βράδυ στην Βάρδα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 30 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος τριών αλλοδαπών υπηκόων Μπανγκλαντές ηλικίας 44,44 και 27 ετών.
Ειδικότερα, χθες (29-3-2012), ο 30χρονος αφού διαπληκτίστηκε για ασήμαντη αφορμή με τους τρείς αλλοδαπούς, μετέβη στο σπίτι του, όπου πήρε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα, και επέστρεψε στο σημείο του διαπληκτισμού, πυροβολώντας δυο φορές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 44χρονου στο δεξί πόδι και του 27χρονου στο αριστερό χέρι.
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος, όπου ο 44χρονος παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ ο 27χρονος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση του δράστη, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο είχε πυροβολήσει στους τρείς αλλοδαπούς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.













11.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση υλικού
παιδικής πορνογραφίας.
Συνελήφθη χθες (29.03.2012) το πρωί, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών, που διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, από διάφορους χρήστες του διαδικτύου και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.
Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 49χρονου, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.
Κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους, βρέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο) με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης παιδιών ηλικίας από ενός έτους.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια, θα υποβληθούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.
Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται και εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέρος του υλικού αυτού να έχει βιντεοσκοπηθεί στη χώρα μας ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πολλοί από τους ανηλίκους που απεικονίζονται εκτιμάται ότι έχουν ανάλογη καταγωγή.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (30.03.2012) στον Εισαγγελέα Αθηνών.



12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 28-3-2012, συνελήφθη στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ομόνοιας, ημεδαπός ηλικίας 32 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τ.Α. Ομόνοιας, μετά από πληροφορία για σπείρα ημεδαπών που διακινεί σημαντικές ποσότητες κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισε μονοκατοικία στη περιοχή της Μεταμόρφωσης που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω δράστης, σαν χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών και μετά από επιχείρηση τον συνέλαβαν.
Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους –45.275- γραμμ.
  • Ποσότητα ηρωίνης βάρους -30,9- γραμμ.
  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1,1- γραμμ.
  • Ένα (1) πιστόλι των 9 mm.
  • M ία (1) αστυνομική μεταλλική ράβδο.
  • Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Πακέτα συνδέσεων καρτοκινητής τηλεφωνίας.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (29-3-2012) το μεσημέρι, στην αγροτική περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους τρεις (3) αλλοδαπούς, να κινούνται πεζή, στην αγροτική περιοχή της Νέας Βύσσας και τους προσήγαγαν στην υπηρεσία. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος διακινητής, παρέλαβε, τους άλλους δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, από την Τουρκία και τους μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.




14.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη του κυκλώματος.
Παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε μια γυναίκα θύμα.
Εξαρθρώθηκε την 28-3-2012 στην Αθήνα, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Ειδικότερα μετά από καταγγελία αλλοδαπής Ρουμανικής καταγωγής και διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων εξακριβώθηκε ότι το μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν σαν καμαριέρες, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια με ψυχολογική βία και απειλές τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο των εισπράξεών τους.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε μεσημβρινές ώρες της 28-3-201 2 , σε διάφορες περιοχές της Αθήνας , εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί ( -3- υπήκοοι Ρουμανίας και -1- Αλβανίας) και μία (1) ημεδαπή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συρροή, της αρπαγής, της απειλής και της αντίστασης.
Επίσης διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερις (4) οίκους ανοχής, στους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν αλλοδαπές γυναίκες προκειμένου να εκδίδονται και συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα για τα αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.
Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων σαράντα (740) ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, είκοσι (20) άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τέσσερα (4), για καταδικαστικές αποφάσεις και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Η παθούσα αλλοδαπή φιλοξενείται σε ξενώνα του Ε.Κ.Κ.Α, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: police.gr









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ