Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τί λέει το αρχηγείο για τη διαφυγή των επισήμων, Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

"Ανακοινώνεται ότι, τα αναφερόμενα σε ηλεκτρονικά αλλά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης,
περί οργάνωσης από την Ελληνική Αστυνομία, ειδικού σχεδίου διαφυγής ανώτατων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της χώρας, από τις επετειακές
εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Σημείωση bloko.gr: Είναι από τα ελάχιστες φορές που θα συμφωνήσουμε με ανάλογου περιεχόμενου ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Όπως έχουμε γράψει το σχέδιο "διαφυγής" των επισήμων είναι ν' ανέβουν από τα σκαλάκια του ΜΑΣ στον περίβολο της Βουλής, στην περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο. Συνεπώς, δεν υπάρχει σχέδιο, θ' ακολουθηθεί η πεπατημένη.


Μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Ελλάδα σήμερα, συνεχίζει να δοκιμάζεται σαν έθνος, σαν λαός.

Δοκιμάζεται και δίνει μάχες σε πολλά μέτωπα, εσωτερικά και διεθνώς, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ρευστό παγκόσμιο περιβάλλον.

Κατορθώσαμε να επιτύχουμε προσφάτως μια σημαντική νίκη και αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να κατευθυνθούμε σιγά-σιγά αλλά σταθερά προς την έξοδο από την κρίση.

Μια κρίση κατ’ αρχάς οικονομική, με επεκτάσεις όμως κοινωνικές και πολιτικές. Το διακύβευμα είναι σύνθετο και πρωτίστως εθνικό.

Αυτό που χρειαζόμαστε τούτη την ώρα, στην παρούσα συγκυρία, είναι ενότητα και ομοψυχία.

Η ενότητα όλων μας, όλων των πολιτικών δυνάμεων αλλά και όλων των πολιτών, είναι η βάση ώστε να ανασυντάξουμε τη χώρα.

Ώστε να οδηγήσουμε, όλοι μαζί, την Ελλάδα σε μια διαδρομή περηφάνιας και ανάπτυξης.

Μια πορεία επίπονη, που χρειάζεται αλήθειες, υπευθυνότητα μα πάνω απ΄ όλα δικαιοσύνη.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να εμπνευστούμε, να οδηγηθούμε από τα ιδανικά και τις αξίες των αγωνιστών του 1821 που σήκωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης, για Ελευθερία και Εθνική ανεξαρτησία.

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να αποτίσουμε στη μνήμη όλων εκείνων των ηρώων, που υπερασπίστηκαν με ελάχιστα μέσα αλλά πάνω από όλα με την αυτοθυσία τους, την πατρίδα, το έθνος, το λαό: Είναι να διατηρήσουμε την εθνική ομοψυχία και ενότητα.

Οφείλουμε, ειδικά σήμερα, αλλά και πάντα, να πράττουμε το ελάχιστο στη μνήμη τους, που δεν είναι άλλο από το να δρούμε αποφασιστικά, υπεύθυνα, ώριμα, πέρα από μισαλλοδοξίες και φανατισμούς.

Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, για να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική η χώρα μας, με απτά αποτελέσματα ανάπτυξης, χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη, υπευθυνότητα, επιλέγοντας το διάλογο και απορρίπτοντας τη βία.

Τη σημερινή ημέρα επετείου της 25ης Μαρτίου, επετείου του Μεγάλου Αγώνα των Ελλήνων, οφείλουμε να δώσουμε μόνο μια υπόσχεση, όλοι μαζί από κοινού: ότι θα κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα η οποία θα είναι ένας χώρος ασφάλειας, ειρήνης, ελευθερίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης.

Έχουμε ιερό χρέος στη μνήμη των αγώνων του Έθνους και ιερή υποχρέωση στις επερχόμενες γενιές, να αφήσουμε κι εμείς τη δική μας παρακαταθήκη και να οικοδομήσουμε τα θεμέλια του μέλλοντος της Ελλάδας, στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

Στον αγώνα αυτό της Πολιτείας, όλα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετούν το καθήκον τους για τη διασφάλιση της νομιμότητας, την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και την ασφάλεια των πολιτών.

Υλοποιώντας τη θεσμική τους αποστολή με γνώμονα τις αρχές του Κράτους Δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

EK BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ