Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Λονδίνο 2012: Πύραυλοι εδάφους-αέρος σε ταράτσες!

BLOGGER : Εγώ ελάχιστα θέλω να πω. Γιατί όταν η Ελλάδα έκανε του Ολυμπιακούς αγώνες η Αγγλία μας κατηγορούσε ; Τι θα έλεγαν εάν είχαν εμπλακεί οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος ;  Τελικά η Ελλάδα έκανε τους καλύτερους Ολυμπιακούς αγώνες και μάλιστα με κτήρια που έμειναν ανεξάρτητα εάν μετά υπήρξαν διάφορα.Το αποτέλεσμα ήταν όσα κράτη μας κατηγορούσαν μετά ζήτησαν συγνώμη.Τα κράτη που κατηγόρησαν έντονα ήταν : Αμερική-Αγγλία-Αυστραλία δεν ενθυμούμαι ή να ξέχασα κάποιο.  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ;  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
30/04/2012

Μέρες… Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ζει, όπως φαίνεται, το Λονδίνο μετά τις αποκαλύψεις πως η βρετανική Αεροπορία έχει ήδη έλθει σε συνεννόηση με κατοίκους του κέντρου της πόλης, προκειμένου να εγκαταστήσει συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος σε…  στέγες κατοικημένων κτιρίων πλησίον του Ολυμπιακού Πάρκου. 


Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας εξετάζει ενδελεχώς τα ιδανικά σημεία στο κέντρο του Λονδίνου, ώστε να προχωρήσει στην εγκατάσταση των πυραύλων, κατόπιν ειδικής προσυνεννόησης με τους  κατοίκους που διαμένουν στα κτίρια αυτά, με υπ΄αριθμόν ένα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις,  το κτιριακό συγκρότημα Bow Quarter στο ανατολικό Λονδίνο. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που έχουν συντάξει οι υπεύθυνοι του Υπουργείου, το εν λόγω συγκρότημα αποτελεί το «ιδανικό σημείο για επισκόπηση της γύρω περιοχής και ολόκληρου του εναέριου χώρου πάνω από το Ολυμπιακό Πάρκο». 

Όπως γίνεται αντιληπτό, το εν λόγω μέτρο αποσκοπεί στην αποτροπή ενδεχομένου… αεροπορικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου, καθώς τέτοια είναι η δράση των συγκεκριμένων πυραύλων (σ.σ.: βλ. αντιαεροπορική άμυνα). 

Από την πλευρά του, το BBC με δημοσίευμά του υποστηρίζει πως για την ώρα οι τελικές αποφάσεις (σ.σ.: για τα σημεία εγκατάστασης) δεν έχουν ληφθεί, ενώ σχεδόν όλοι οι δημόσιοι αναλυτές στη Βρετανία συμφωνούν πως πρόκειται για «το πλέον ακραίο μέτρο ασφάλειας στην ιστορία των Αγώνων», κάνοντας αναφορά σε «μέτρα που δεν έχουν ληφθεί από την εποχή του Β’ Π.Π.» (…). 

Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας αντιτείνουν πως ανάλογα μέτρα είχαν εφαρμοσθεί και στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008, με την εγκατάσταση αντιαεροπορικών συστημάτων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικά στάδια στην κινεζική πρωτεύουσα…

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ