Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανοίγει ο δρόμος για μείωση του εφάπαξ

 

Τη μείωση του εφάπαξ ή την αύξηση των εισφορών καλούνται να αποφασίσουν τα Ταμεία Πρόνοιας.

Ανοίγει ο δρόμος για μείωση του εφάπαξ
Η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε στα Ταμεία Προνοίας που χορηγούν μεγαλύτεραεφάπαξ σε σχέση με τις καταβαλλόμενες εισφορές διορία 10 εργάσιμων ημερών, ήτοι μέχρι τις 8 Μαΐου

Οι διοικήσεις καλούνται να αποφασίσουν είτε τη μείωση των ποσών του εφάπαξ -30% μείωση είχε ζητήσει η τρόικα στην τελευταία της επίσκεψη- είτε την αύξηση των εισφορών, ενώ οι προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.
Με βάση τη Μελέτη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, «φωτογραφίζεται» μείωση των εφάπαξ για έξι στα δέκα ταμεία.
Η επιστολή
Με επιστολή-έγγραφο που απέστειλε η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ΤΠΔΥ, το ΤΑΠΙΤ, το ΤΑΥΤΕΚΩ, το ΕΤΑΑ, το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και το ΤΕΑΠΑΣΑ(σε αυτά τα επτά Ταμεία έχουν συγχωνευτεί 36 επιμέρους τομείς πρόνοιας - πρώην Ταμεία), αναφέρεται ότι θα πρέπει να υποβληθούν προτάσεις «αποκατάστασης της ανταποδοτικότητας των ποσών των εφάπαξ και των εισφορών».
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν αναλόγως οι εφάπαξ παροχές» λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση των τομέων κάθε Ταμείου.
Με βάση τη μελέτη, 21 ταμεία ή Τομείς Πρόνοιας (ποσοστό 60%) χορηγούν ποσά εφάπαξ μεγαλύτερα κατά 2% - 83% σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Η μελέτη περιλαμβάνει και 14 ταμεία - τομείς Πρόνοιας (ποσοστό 40%) που αποδίδουν χαμηλότερα, σε σχέση με τις εισφορές, ποσά εφάπαξ (απόκλιση από 5,25% έως 126%).
Στην ουρά 50.000 αιτήσεις
Την ίδια ώρα, τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ταμεία πρόνοιας του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Στον φορέα του Δημοσίου, οι αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα ξεπερνούν τις 50.000, ενώ το αναλογιστικό έλλειμμα αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, καταβάλλεται το εφάπαξ για όσους υπέβαλαν αίτηση προ διετίας. Αν δεν υπάρξει άμεσα διευθέτηση του προβλήματος, τότε όσοι υποβάλλουν τα χαρτιά τους, θα παίρνουν το βοήθημα μετά από επτά ή οκτώ χρόνια.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ