Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Kαι όμως το σημείο G… υπάρχει!

ΠΗΓΗ: http://attikipress.gr/index.php
  • Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012 19:33                    
Kαι όμως το σημείο G… υπάρχει!
Το αιώνιο ερώτημα των ανδρών και των σεξολόγων για το αν υπάρχει το σημείο G και που στο γυναικείο σώμα, φαίνεται να απαντάται από πρόσφατη έρευνα που ήρθε στο φως. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα λοιπόν, που παρουσιάζει ένας Αμερικανός γυναικολόγος, ο Άνταμ Οστρένσκι του Ινστιτούτου Γυναικολογίας του Σεντ Πίτερσμπεργκ στην Φλόριντα, το σημείο G υπάρχει.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο επιστήμονας, το σημείο G υπάρχει και βρίσκεται εκεί περίπου όπου το έχουν τοποθετήσει στο παρελθόν πολλοί σεξολόγοι. Ο Οστρένσκι έκανε την ανακάλυψη αυτή στη διάρκεια νεκροτομής στο πτώμα μίας 83χρονης Πολωνής, η οποία είχε πεθάνει από τραύμα στο κεφάλι. Το μικρό αυτό τμήμα ιστού, το οποίο είναι πλούσιο σε νευρικές απολήξεις έχει το μισό από το μέγεθος ενός νυχιού υποστηρίζει και πρόκειται για έναν «καλά προσδιορισμένο, όσον αφορά τη δομή του, σάκο», κοντά στην περινεϊκή μεμβράνη, με μήκος 8,1 χιλιοστά και πλάτος 3,6 χιλιοστά.

Ο Οστρένσκι πιστεύει ότι κανείς έως τώρα δεν τον είχε ανακαλύψει, λόγω του μεγέθους του, αλλά και της θέσης του βαθιά μέσα στον κολπικό ιστό. Μάλιστα, όπως συμπληρώνει ο γυναικολόγος, δεν πρέπει να το συνδέουμε με τους περιουρηθρικούς αδένες, που κάποιοι είχαν συνδέσει στο παρελθόν με το σημείο G.

Πριν από δύο χρόνια μια βρετανική μελέτη ευρείας κλίμακας συμπέρανε ότι το σημείο G ήταν αποκύημα της γυναικείας φαντασίας, επηρεασμένο από τα περιοδικά και τους σεξολόγους. Όμως ο Οστρένσκι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες νεκροτομές τον επόμενο μήνα, καθώς και ορμονολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και εξετάσεις στις νευρικές απολήξεις για να διαπιστώσει αν η λειτουργία του σημείου G διαφέρει ανάλογα με την ηλικία. Το σημείο G ονομάστηκε έτσι από τον Ερνστ Γκρέφενμπεργκ, ένα Γερμανό γυναικολόγο, που ισχυρίζεται ότι το ανακάλυψε το 1950, χωρίς όμως περαιτέρω αποδείξεις για τον αν υπάρχει και σε ποιό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ