Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (12) ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 26 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί με δέκα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη Καλαμάτα.
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας.
Είχαν κάνει συναλλαγή με ακόμα ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Συνελήφθησαν, χθες (25-5-2012) το μεσημέρι, στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 28 και 42 ετών αντίστοιχα, καθώς και μια (1) 21χρονη γυναίκα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε, συνολικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, αποτελούμενο από δέκα (10) χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν κάνει συναλλαγή σε φαρμακείο, με ένα ακόμα (1) χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας και επίσης κατασχέθηκε, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάνουν συναλλαγή, σε δύο (2) ακόμα φαρμακεία της πόλης.
Κατά τον έλεγχο, εκτός από τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -375- ευρώ, ως προϊόν εγκλήματος.
Επιπλέον, ο 28χρονος κατηγορείται και για ψευδή ανώμοτι κατάθεση, καθώς δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.







ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολη, 25 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί οι οποίοι διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από Ιερούς Ναούς στην Αρκαδία.
Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, ενώ για την υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.
Είχαν αφαιρέσει καμπάνες, μανουάλια, διάφορα αντικείμενα αφιερωμένα στην θρησκευτική λατρεία, καθώς επίσης ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (24-05-2012) το απόγευμα, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 22 και 23 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από Ιερούς Ναούς της περιοχής, ενώ για την εμπλοκή του στην υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας (1) 12χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ.
Εξιχνιάστηκαν, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, μέχρι στιγμής, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.
Ειδικότερα, χθες (24-5-2012) το απόγευμα, στην Τρίπολη, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, τη στιγμή που είχαν αφαιρέσει τρία (3) μπρούτζινα μανουάλια από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τα φόρτωναν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 23χρονου. Ο 12χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με τον 12χρονο, το τελευταίο δίμηνο, είχαν διαπράξει άλλες οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων, σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, ενώ αφαιρούσαν καμπάνες, μανουάλια, διάφορα αντικείμενα αφιερωμένα στην θρησκευτική λατρεία, καθώς επίσης ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -16.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
Την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Συνεχείς οι φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις
Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθη ένας 38χρονος συνέταιρος εταιρείας που διατηρεί καφετέρια στο Περιστέρι Αττικής για τη μη έκδοση αποδείξεων σε 20 παραγγελίες, ενώ η καφετέρια λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας
Επιπλέον σε κατάστημα ουζερί στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις σε 5 παραγγελίες
Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα σε περιοχές του Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Περιστερίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε δύο καταστήματα (καφετέρια και ουζερί), που αφορούσαν στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Ειδικότερα, σε φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-5-2012) το μεσημέρι σε καφετέρια στο Περιστέρι Αττικής, συνελήφθη ένας 38χρονος, συνέταιρος εταιρείας, που ανήκει η καφετέρια, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε είκοσι (20) παραγγελίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, συνολικής αξίας 126 ευρώ, ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο 50χρονος διαχειριστής της εταιρείας.
Επιπλέον, σε φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε κατάστημα ουζερί στο Χαλάνδρι Αττικής, διαπιστώθηκε ότι σε πέντε (5) παραγγελίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, συνολικής αξίας 222,5 ευρώ. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@ hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, χωρίς την προβλεπόμενη απόδειξη.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδινές ώρες της 25-5-2012, συνελήφθησαν στην Ν. Ιωνία από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε Κολωνού, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 24 και 21 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, εντόπισαν διαμέρισμα στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 24χρονος σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών.
Στη κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -30- γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα που είχε προμηθευτεί πριν από λίγο από τον 24χρονο.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Ποσότητα ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –958- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους –100- γραμμ.
  • Ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας Μ D βάρους -86- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των –87.990- ευρώ.
  • Ένα (1) πιστόλι με δέκα (10) φυσίγγια.
  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.
  • Ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
  • Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Ένα (1) πτυσσόμενο κλομπ.
  • Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.-


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία στην περιοχή Λευκαντί Ευβοίας
Πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα πατέρα και γιο, γείτονές του, στην οικία τους
Συνελήφθη σήμερα (27-05-2012) το πρωί, στην περιοχή Λευκαντί Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 54χρονου ημεδαπού και του 25χρονου γιου του.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί και περί ώρα 09:40΄, μετά από τηλεφωνική καταγγελία σχετικά με πυροβολισμούς σε οικία στην περιοχή Λευκαντί Βασιλικού Ευβοίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου βρήκαν στην βεράντα της οικίας τους, νεκρό έναν 54χρονο ημεδαπό και βαριά τραυματισμένο τον 25χρονο γιο του.
Ο 54χρονος, όπως διαπιστώθηκε, έφερε τραύμα από όπλο στην αριστερή θωρακική χώρα και ο γιος του σοβαρό τραύμα, επίσης από όπλο, στην πλάτη, ο οποίος τελικά εξέπνευσε κατά την μεταφορά του, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστης είναι ο 40χρονος ημεδαπός, γείτονας των δύο θυμάτων, ο οποίος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη και ομολόγησε.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε μέσα στο σπίτι του 40χρονου, βρέθηκαν μία επαναληπτική κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα και δύο χρησιμοποιημένοι κάλυκες.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Χθες (26-5-2012) το πρωί, κατελήφθησαν στην οδό Δηλιγιάννη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσής Τροχαίας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, οδηγοί Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), γιατί είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στο μηχανισμό της ταμειακής μηχανής των οχημάτων, τις οποίες με αυτό τον τρόπο είχαν θέσει εκτός λειτουργίας, χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
2. Χθες (26-5-2012) το πρωί, συνελήφθη στην Πλατεία Καραϊσκάκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 33χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
Ο ανωτέρω αλλοδαπός κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με το οποίο μετέφερε αλλοδαπό τουρίστα προς το λιμάνι του Πειραιά έναντι χρηματικού κομίστρου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος FYROM στο Κιλκίς, για εκβίαση.
Είχε αφαιρέσει φορτηγό όχημα από ομοεθνή του και για να του επιστρέψει απαιτούσε το
χρηματικό ποσό των -25.000- ευρώ.
Σε βάρος του εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol από το 2005, για απόδραση από φυλακές των Σκοπίων όπου κρατούνταν για εμπόριο ναρκωτικών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα πλαστά πιστοποιητικά έγγραφα.
Συνελήφθη χθες (26.05.2012) το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός υπήκοος FYROM 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, κλοπή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Είχε αφαιρέσει προχθές το βράδυ, φορτηγό όχημα από ομοεθνή του και προκειμένου να το επιστρέψει, απαιτούσε από αυτόν το χρηματικό ποσό των -25.000- ευρώ. Όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol από το 2005, για απόδραση από φυλακές των Σκοπίων όπου κρατούνταν για εμπόριο ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα πλαστά έγγραφα, όπως άδεια οδήγησης ελληνικών αρχών και Βεβαίωση Πολίτη Κράτους Μέλους της Ε.Ε.
Αναλυτικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία υπηκόου FYROM, ιδιοκτήτη φορτηγού αυτοκινήτου, για κλοπή του οχήματός του και ότι ο 41χρονος, μέσω SMS, απαιτούσε το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ, προκειμένου να του το επιστρέψει.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα, σε αποθήκη ιδιοκτησίας ενός 25χρονου ημεδαπού, στην Κρηστώνη Κιλκίς. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 41χρονος υπήκοος FYROM, καθώς και ο 25χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την κλοπή του οχήματος, βραδινές ώρες της 25/26.05.2012 από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, είχε διαπράξει ο 41χρονος σε συνεργασία με έναν ακόμη ομοεθνή του. Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 41χρονου, που στερούταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol από το 2005, σύμφωνα με την οποία αναζητείται να συλληφθεί, ύστερα από απόδρασή του από φυλακές στη Γευγελή Σκοπίων το 2004, όπου κρατούταν για παράνομη παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών και λοιπών παραισθησιογόνων ουσιών.
Επίσης, προέκυψε ότι για να διευκολύνει την παραμονή του στην Ελλάδα και να αποφύγει τη σύλληψή του, είχε χρησιμοποιήσει πλαστά έγγραφα, που φέρονταν να έχουν εκδοθεί από τις Βουλγαρικές αρχές και είχε πετύχει την έκδοση πιστοποιητικών εγγράφων (επίσης πλαστών) από τις Ελληνικές Αρχές.
Το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επίσης, κατασχέθηκαν (6) πλαστά έγγραφα Ελληνικών και Βουλγαρικών Αρχών και (2) κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο 41χρονος.
Οι δύο συλληφθέντες (41χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 25χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης που βρέθηκε το όχημα), θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ αύριο ο 41χρονος θα οδηγηθεί και στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, ενώ διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού του στην διάπραξη της κλοπής του οχήματος.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίσθηκαν σε φορτηγό και συνελήφθησαν 70 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε.
Αναζητούνται έξι (6) αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών
Εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς του Α.Τ. Καμινίων σε συνεργασία με το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, βραδινές ώρες της 25-5-2012 στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, εβδομήντα (70) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι σκόπευαν να διαφύγουν παράνομα από τη χώρα με προορισμό άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται έξι (6) αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέλη του κυκλώματος προσέγγισαν τους παραπάνω αλλοδαπούς, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνα και συμφώνησαν να οργανώσουν τη μεταφορά τους στην Ιταλία, έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαινόταν από 2.000 έως 3.000 ευρώ το άτομο. Η μεταφορά θα γινόταν με φορτηγό αυτοκίνητο, σε παράκτια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και από εκεί θα προωθούντο με πλωτό μέσο στην Ιταλία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.













ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.
Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα.
Κατασχέθηκαν 11.860 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συνελήφθησαν χθες (26-5-2012) το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και στο Μενίδι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έξι (6) άτομα εκ των οποίων τρείς (3) ημεδαποί και τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, μέλη σπείρας που διακινούσε συστηματικά λαθραία τσιγάρα.
Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για σπείρα που διακινεί λαθραία τσιγάρα, εντοπίσθηκαν τα μέλη της, καθώς και οι χώροι που χρησιμοποιούσαν στο κέντρο της Αθήνας και στο Μενίδι για την αποθήκευση των τσιγάρων και συνελήφθησαν.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -11.860- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Κατασχέθηκαν επίσης επτά (7) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -510- ευρώ και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 14χρονος Αφγανός στην Πάτρα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.
Αναζητείται για την ίδια υπόθεση, ένας 19χρονος ομοεθνής του.
Κατασχέθηκαν -43- φιξάκια και ποσότητα ηρωίνης, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 14χρονου, αλλά και κρυμμένα σε δύο οικόπεδα.
Συνελήφθη χθες (26-5-2012) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 14 ετών, σε βάρος του οποίου και ενός 19χρονου ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν το 14χρονο χθες το απόγευμα στην Πάτρα και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Τρία (3) φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους περίπου τριών γραμμαρίων.
  • Δυο κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim .
  • Το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 14χρονος διακινούσε με την καθοδήγηση του 19χρονου, ναρκωτικά σε χρήστες στην Πάτρα, καθώς και ότι για το σκοπό αυτό κατείχαν από κοινού ποσότητες ηρωίνης τις οποίες έθαβαν σε οικόπεδα της περιοχής.
Συγκεκριμένα, ο 14χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε δυο ακάλυπτα οικόπεδα στη Πάτρα, όπου με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Σαράντα (40) φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 13 γραμμαρίων.
  • Δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 19χρονου συνεχίζονται.




ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση Νόμου Περί Ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν 392,8 γραμμάρια κάνναβης και 119,8 γραμμάρια ηρωίνης.
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ανδρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δύο ημεδαποί ηλικίας 21 και 31 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» και Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 26-05-2012, στην περιοχή του Δενδροποτάμου έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την οικία και την κατοχή των δύο συλληφθέντων:
  • πέντε (5) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 392,8 γραμμαρίων
  • είκοσι οκτώ (28) μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 119,8 γραμμαρίων
  • ένα (1) ξιφίδιο με τέσσερις (4) λάμες
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • δύο (2) φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των 1.330 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Έλεγχοι σε ιατρεία από την Οικονομική Αστυνομία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Δικογραφίες σχηματίσθηκαν σε βάρος δύο (2) γιατρών για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούνται έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους – ιατρεία, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.
Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν την τελευταία εβδομάδα, αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους σε ιατρεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Πετρούπολη, Κολωνό και Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δύο (2) περιπτώσεις ιατρείων στην Αθήνα και ειδικότερα:
  • Σε ιατρείο δερματολόγου, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορά τη μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.
  • Σε ιατρείο παιδοψυχίατρου, ο γιατρός δεν επέδειξε βιβλίο εσόδων - εξόδων και μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών.
Παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες, όπως επίσης μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ