Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες που έσωσαν από βέβαιο θάνατο τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη συμπλοκή του Ζωγράφου

Παρασκευή, 18 Μαϊ 2012 19:43
Οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες που έσωσαν από βέβαιο θάνατο τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη συμπλοκή του Ζωγράφου
Μέσα από μια καλοστημένη παγίδα θανάτου δραπέτευσαν πριν από μια ακριβώς εβδομάδα και συγκεκριμένα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσαν πάνω στους οπλισμένους σαν αστακούς ληστές μιας πιτσαρίας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχουν καταλήξει οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΓΑΔΑ και της Άμεσης Δράσης, αξιολογώντας τα δεδομένα του χωροχρόνου σε συνάρτηση με τις καταθέσεις των αστυνομικών. Σ' αυτό το ευτυχώς θετικό αποτέλεσμα συνέτειναν άλλοι
τρεις παράγοντες, όπως η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, η ψυχραιμία και τα καλά αντανακλαστικά που επέδειξαν ως απόρροια της καλής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης τους. Ειδικά όμως για τον ένα, οι λεπτομέρειες και η τύχη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.
Η ομάδα των ληστών είχε καλή οργάνωση και προκαθορισμένους ρόλους. Η ομάδα κρούσης έκανε τη ληστεία και η ομάδα υποστήριξης επόπτευε το χώρο. Ευτυχώς, στο πρώτο και της πιο κρίσιμο χρονικό στάδιο της εμπλοκής η ομάδα υποστήριξγης αποτελούνταν από ένα άτομο, οπλισμένο ωστόσο με καλάσνικοφ.
Αυτόν είδε ένας από τους από τους συνεπιβάτες μοτοσικλετιστές αστυνομικούς ο οποίος χτύπησε την πλάτη του οδηγού φωνάζοντας όπλο και δείχνοντας τον κακοποιό στους συναδέλφους τους που ακολουθούσαν. Με τρόμο και φρίκη είδαν την κάννη του όπλου ν' ακολουθεί την πορεία τους αλλά να μην εκπυρσοκροτεί. Αμέσως σχεδόν μετά την επισήμανση του κινδύνου, οι αστυνομικοί πλάγιασαν τις μηχανές και στη συνέχεια πεσμένοι στο δρόμο, χρησιμοποιώντας τις μοτοσικλέτες ως αρχικά μέσα κάλυψης κατάφεραν έρποντας να φτάσουν και να κρυφτούν πίσω από ασφαλή σημεία.
Τότε ακριβώς άρχισε η βροχή των πυροβολισμών. Τί είχε συμβεί; Σ' αυτά τα εφιαλτικά κρίσιμα δευτερόλεπτα είδαν τον ληστή σε αλλόφρονα κατάσταση να κατεβάζει το καλάσνικοφ και κάτι να προσπαθεί να κάνει φωνάζοντας ταυτόχρονα ακατάληπτες εκφράσεις. Η μία πιθανότητα ήταν το όπλο να είχε πάθει εμπλοκή και η άλλη να είχε ακόμη την ασφάλεια, με αποτέλεσμα όταν πίεσε την σκανδάλη σημαδεύοντας και έχοντας σε ανοιχτό πεδίο μπροσρά στην κάννη και στο σκόπευτρο ακάλυπτα τα σώματα των αστυνομικών, το όπλο ευτυχώς δεν υπάκουσε.
Όταν έγινε η απεμπλοκή, οι αστυνομικοί είχαν ήδη κρυφτεί σε ασφαλή σημεία. Όλοι; Όχι όπως αποδείχτηκε καθώς ο ένας από τους 4 βρήκε "καταφύγιο" πίσω από πλαστικό κάδο και όπως είπε αργότερα, άκουγε τις σφαίρες να τρυπούν σαν χαρτί τον κάδο και να σφυρίζουν γύρω του. Δίπλα στο ληστή παρατάχτηκε στο μεταξύ κι ένας συνεργός του οπλισμένος με "Σκόρπιον" καθώς στο σημείο που πυροβολούσαν με ριπές κατά των αστυνομικών, βρέθηκαν και κάλυκες των 9 mm.

ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ