Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ιστορία του Χρυσού Φοίνικα

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ
28/05/2012
Η ιστορία του σημαντικού βραβείου, που προορίζεται για την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ των Καννών, αναβίωσε αυτές τις μέρες.  


Το 1997, ο τότε Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Pierre Viot, συνάντησε την Caroline Scheufele. Γοητευμένος και εντυπωσιασμένος από την δημιουργικότητα και την ενεργητικότητα της Προέδρου του Οίκου Chopard, της ζήτησε να ξανασχεδιάσει τον Χρυσό Φοίνικα.  

Εκείνη του πρότεινε μία νέα εκτέλεση του διάσημου βραβείου που απονέμεται στην καλύτερη ταινία: έναν μίσχο από χρυσό 18 καρατίων, ελαφρώς καμπύλο δημιουργώντας στη βάση του μια μικρή καρδιά, σύμβολο του Οίκου, τα φύλλα του οποίου μοιάζουν να έχουν σταματήσει την κίνησή τους και αναπαύονται πάνω σε ένα μαξιλάρι από cristal de roche με τη μορφή διαμαντιού σε κοπή σμαραγδιού.  

Αυτή η πολύτιμη λεπτομέρεια δίνει στον Χρυσό Φοίνικα μια μοναδική υπόσταση, αφού η φύση δε δίνει ποτέ δύο παρόμοια cristal de roche… 

To 2000, προστέθηκαν σε αυτό το συμβολικό αντικείμενο, δύο «μίνι-φοίνικες» αυθεντικά αντίγραφα του διάσημου Χρυσού Φοίνικα, πού απονέμονται στους καλύτερους ερμηνευτές ανδρικού και γυναικείου ρόλου.  

Από το 2011, ο Τιμητικός Φοίνικας, γίνεται μιά ετήσια παράδοση.  Αυτός ο ξάδελφος του Χρυσού Φοίνικα, ίδιου μεγέθους αλλά τοποθετημένος σε ένα cristal de roche χρώματος φυμέ, θα απονέμεται κάθε χρόνο, στην αρχή του Φεστιβάλ, σε έναν σημαντικό σκηνοθέτη που δεν έχει βραβευθεί ποτέ στις Κάννες. 

Όλοι αυτοί οι Φοίνικες κατασκευάζονται στο χέρι απο τους τεχνίτες των ατελιέ της Chopard. 

Σημάδι ταλέντου και αναγνώρισης, το πιό διάσημο έμβλημα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, ειναι πλέον συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία του διάσημου οίκου ωρολογοποιίας-κοσμηματοποιίας.

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ