Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τί αποφάσεις πάρθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ για ΤΕΑΠΑΣΑ, ΜΤΣ, εφάπαξ

ΠΗΓΗ: PoliceNet.gr

Δημοσιευμένο στο : http://www.poaxia.gr
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνεδρίασε χθες 23/05/2012 στα γραφεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με κυρίαρχα θέματα τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα:


α. Συζήτηση – Προτάσεις μελών του Δ.Σ. για τρόπους διεκδίκησης – επίλυσης επειγουσών προβλημάτων, όπως αυτά έχουν κυρίως καταγραφεί κατά το 21ο Συνέδριό μας ή έχουν προκύψει στη συνέχεια, εν όψει των νέων πολιτικών εξελίξεων στη Χώρα μας.
β. Ενημέρωση από το Νομικό μας Σύμβουλο, σχετικά με τη τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας.
γ. Ενημέρωση για τα επικουρικά ταμεία και το ταμείο πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το εφάπαξ.
δ. Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.
A. Κατά τη συνεδρίαση αφού έγινε εκτενής αναφορά – συζήτηση στα ανωτέρω ζητήματα, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Το Δ.Σ. κάνοντας μια γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και επειδή τα προβλήματα που απασχολούν τον Οργανισμό μας συνεχίζουν να υφίστανται και μάλιστα να διογκώνονται, δηλώνουμε -παρά το ότι βρισκόμαστε σε μια ρευστή πολιτική κατάσταση- ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας: στο νέο μισθολόγιο, στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, στις συνθήκες εργασίας και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στους συνεχείς τραυματισμούς συναδέλφων μας, στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών -η οποία για μία ακόμη φορά αναβλήθηκε παρά τις κατά καιρούς προτάσεις και εισηγήσεις μας-, στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, η οποία ουσιαστικά τείνει να εξαφανιστεί και προπάντων στη διασφάλιση των αποθεματικών και της εύρυθμης λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και Μ.Τ.Σ.
2. Παράλληλα, στο Δ.Σ. έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί η ισχύουσα Κανονιστική Διαταγή υπ’ αριθμ. 1/2010, με συνεπακόλουθο την απαίτηση για παρουσία των Διοικητών ή Διοικούντων Αξιωματικών στην έδρα της υπηρεσίας τους καθ’ όλο το 24ωρο προκειμένου να επιληφθούν σε συμβάντα ή αδικήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η βαρύτητα αυτών. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι είναι επιτακτική και αδήριτη ανάγκη η τροποποίησή της, προκειμένου να καθοριστεί με σαφήνεια και ακρίβεια το πότε απαιτείται η παρουσία του Διοικητή ή του Διοικούντος Αξιωματικού στην έδρα της υπηρεσίας του.
3. Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε το ποσό του εκλογικού επιδόματος, που αντιστοιχεί στα 15 μέλη του να κατατεθεί ως οικονομική ενίσχυση υπέρ των ορφανών τέκνων των Ελλήνων Αστυνομικών. Με τον τρόπο αυτό ΄΄το αστείο ποσό τύπου φιλοδωρήματος΄΄, της πολιτείας προς τους Έλληνες Αστυνομικούς για τη συνεισφορά τους στις δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, όπου η ΕΛ.ΑΣ. θα κληθεί να παράσχει την απαραίτητη και ουσιαστική συνδρομή της, θα πιάσει τουλάχιστον τόπο σε μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί κατά τί η επιβάρυνση των απορφανισθέντων τέκνων των αστυνομικών, από τα βάρη που συσσώρευσαν οι αδιέξοδες πολιτικές των Μνημονίων.
Για να μην περισσέψει δε η υποκρισία…, δηλώνουμε ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, αλλά όχι την κοροϊδία τους. Είναι περισσότερο μία συμβολική κίνηση που ευελπιστούμε ότι θα βρει μιμητές, στα μέλη των Ενώσεων και σε όλους τους συναδέλφους.
Β. Επίσης έγινε ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. :
- Από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, σχετικά με την πορεία της δικαστικής διερεύνησης που αφορά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσαν οι Ομοσπονδίες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διαχείριση των αποθεματικών του ΜΤΣ. Για την υπόθεση αυτή διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου ήδη εκλήθη και κατέθεσε σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
- Αναφορικά επίσης με το ΜΤΣ και σε προφορική ενημέρωση την οποία παρείχε ο Πρόεδρος του ΜΤΣ σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, μας γνώρισε ότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμη η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του χρέους του Ταμείου προς το Υπουργείο Οικονομικών. Εικάζεται ότι αυτό θα γίνει τον τρέχοντα μήνα, οπότε θα υπάρξει εκταμίευση ικανού ποσού από τις εισφορές των εν ενεργεία μετόχων προκειμένου να ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των Β.Ο.Ε.Α. Στη περίπτωση αυτή θα καταστεί δυνατή, εντός του β΄ εξαμήνου του 2012, η εξόφληση των Β.Ο.Ε.Α. που εκκρεμούν από το α΄ τρίμηνο του 2009. Επίσης, μας διαβεβαίωσε ότι δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση του χορηγούμενου μερίσματος τουλάχιστον εντός του έτους 2012.
- Από τον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Παιδικών Εξοχών, ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ΄΄κουρεύτηκαν΄΄ με ληστρικό τρόπο τα αποθεματικά του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας και του Λογαριασμού των Παιδικών Κατασκηνώσεων, η οποία κατατέθηκε ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής αρχής την 8/5/2012.
Γ. Από τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο, έγινε μια συνολική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα μέχρι σήμερα στο ταμείο. Ειδικότερα, όπως μας δήλωσε το ταμείο μέχρι σήμερα είναι συνεπές και δεν καθυστερεί καμία από τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (εφάπαξ, μερίσματα κ.λ.π.). Όπως δήλωσε δε, έχει ανατεθεί εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τους τομείς Πρόνοιας και Κλάδου Υγείας του ΤΕΑΠΑΣΑ. Σε αυτή, θα συνεκτιμηθούν και οι εκτιμήσεις της Δ/νσης Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας για την ανταποδοτικότητα των χορηγούμενων εφάπαξ από το ΤΑΑΣ και ΤΠΥΑΠ. Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο μέσος όρος των εφάπαξ που χορηγήθηκαν την τελευταία διετία από το Ταμείο της τέως Χωροφυλακής υπερβαίνουν περίπου κατά 2% το σύνολο των καταβληθεισών εισφορών, ενώ αυτά που χορηγούνται από την τέως Αστυνομία Πόλεων υπερβαίνουν περίπου κατά 42% τις καταβληθείσες εισφορές. Στην ίδια αναλογιστική μελέτη θα συνεκτιμηθούν και οι προτάσεις των ομοσπονδιών ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ, αναφορικά με την τροποποίηση της απόφασης χορήγησης του εφάπαξ μετά την συμπλήρωση 31ενός ετών υπηρεσίας.
- Αναφορικά με τα δάνεια που χορηγούνται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΠΑΣ, ΕΤΕΧ, ΤΠΥΑΠ), μας γνώρισε ότι η εκταμίευσή τους σε όσους έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, θα ξεκινήσει εντός τους προσεχούς μηνός. Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση του ταμείου προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου όλοι οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι να γίνονται μέλη και στο κλάδο υγείας της τέως αστυνομίας πόλεων, καθώς επίσης και όσοι έχουν καταταγεί την τελευταία 5ετία και το επιθυμούν.
Δ. Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από τον Επίτιμο Α΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, το Δ.Σ. τον συγχαίρει θερμά και του εύχεται καλή δύναμη κα κάθε καλό στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Η επιλογή αυτή, από την πλευρά της Πολιτείας στο πρόσωπο του τέως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των καιρών και να φέρουν σε αίσιο πέρας οποιαδήποτε αποστολή και αν τους ανατεθεί, όσο δύσκολη και απαιτητική και αν είναι αυτή.
Ε. Παράλληλα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους και πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., κ.κ. Ηλία ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ (Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ), Θανάση ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ (Ταξίαρχο ε.α.) και Δημ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ (Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ), οι οποίοι κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και εξελέγησαν στο βουλευτικό αξίωμα με το κόμμα της Ν.Δ. και μάλιστα καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους συνυποψηφίους τους. Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει την καταξίωση των άξιων συναδέλφων μας στις τοπικές κοινωνίες και την αναγνώριση του ήθους και της προσφοράς τους, από όποιο μετερίζι και αν τάχθηκαν να υπηρετήσουν. 
ΣΤ. Επίσης ειλικρινή συγχαρητήρια απευθύνουμε και στους συνάδελφους Βασίλη ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ (επί σειρά ετών μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ), ο οποίος κατέλαβε μία πολύ τιμητική θέση ως υποψήφιος Βουλευτής με τη ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη Β΄ Αθηνών, καθώς και στον Τάσο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ (τέως Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ), ο οποίος ομοίως κατέλαβε τιμητική θέση ως υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εκφράστηκε αδιαμφισβήτητα η καθολική βούληση του λαού μας για την αλλαγή των πολιτικών, που εκπορεύονται από το Μνημόνιο και των αρνητικών συνεπειών που αυτό έχει προκαλέσει στην οικονομία της χώρας αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, έγκαιρα διαχώρισε τη θέση του και κατήγγειλε τις πολιτικές αυτές που οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και στο μαρασμό και διέλυσαν την κοινωνική συνοχή. Στην πορεία μας αυτή, συναντηθήκαμε με χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους στους ίδιους αγώνες. 
Αυτό καταδεικνύει ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν λειτουργεί στενά συντεχνιακά, περιχαρακωμένο σε ένα περιοριστικό συνδικαλιστικό ρόλο με άποψη μόνο για τα του οίκου μας, αλλά ότι αφουγκράζεται τις κοινές αγωνίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας.
Σήμερα που η κοινωνική οργή είναι παντού και επιζητεί πολιτική λύση και διέξοδο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές από την κατάσταση της αποικιακής αντιμετώπισης της Χώρας μας, της καταστροφής του βιοτικού μας επιπέδου, της ακύρωσης των δικαιωμάτων μας, της κοινωνικής χρεοκοπίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας, καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς φορείς που διεκδικούν την ψήφο μας, αφενός να αφουγκραστούν επιτέλους την κοινωνία και αφετέρου να αποτυπώσουν και να ανακοινώσουν το πρόγραμμά τους για την Ελληνική Αστυνομία.
Παράλληλα γνωρίζοντας, όπως όλοι μας, ότι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την επομένη των εκλογών είναι δυστυχώς τεράστια, τα καλούμε να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και ανιδιοτελώς δείχνοντας ότι τουλάχιστον έχουν διδαχθεί από το πρόσφατο παρελθόν και τις εξαγγελίες του τύπου «λεφτά υπάρχουν».
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα για μια ακόμη φορά, όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, θα σταθεί μπροστάρης προκειμένου να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να κάνουμε πράξη τα οράματα, τις προσδοκίες και τους στόχους των συναδέλφων μας, για μια πραγματικά νέα, σύγχρονη, δημιουργική, αποτελεσματική και αναγεννημένη Αστυνομία, στο ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε. 
Για μια ακόμη φορά τονίζουμε την ανάγκη της συστράτευσης όλων μας στο κοινό αυτό αγώνα καθώς με ενότητα και αλληλεγγύη υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά μας, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φέρουμε ξανά την ελπίδα στα πρόσωπα των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας και την ισορροπία στον πολύπαθο οργανισμό μας. 
Δεν υπάρχουν τα περιθώρια και οι πολυτέλειες για εύκολη και ανέξοδη κριτική εκ του μακρόθεν. Ο κοινός αγώνας, η συλλογική συμμετοχή και διάθεση για ουσιαστική συμβολή στις εξελίξεις, μπορεί να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ