Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι θέσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας για το πρόβλημα του μεταναστευτικού της Πάτρας

 

Δημοσιευμένο στο : (1) http://www.achaianews.gr (2) http://www.thebest.gr
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012
-Στο βιντεο που ακολουθεί στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας κ. Θανάσης Αθανασόπουλος μέσα από το κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της 23-5-2012 (από το χρονικό σημείο 30.30' ) του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού achaia (http://www.achaianews.gr) συζητά για το μεταναστευτικό της Πάτρας και ζητούν εκτός άλλων την δημιουργία κέντρου κράτησης- φιλοξενίας μεταναστών, τμήματος Αλλοδαπών στην Πάτρα (πηγή -1-).
Σήμερα 25-5-2012 από τέσσερα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαϊας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με λύπη διαπιστώσαμε την έκδοση του Δελτίου Τύπου – Ανακοίνωσης του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας η οποία σχολιάζει με ιδιαίτερο τρόπο τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας τις προηγούμενες ημέρες.
Οι θέσεις που αποτυπώνονται σε αυτή την ανακοίνωση είναι προσωπικές θέσεις του Προέδρου και του Γραμματέα που τις υπογράφουν και ΟΧΙ του Διοικητικού Συμβουλίου αφού ποτέ δεν ήρθε ένα τέτοιο θέμα προς συζήτηση. Ιδιαίτερα δε η θέση των προαναφερομένων για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ μας βρίσκει αντίθετους με την έννοια ότι η αστυνομία δεν είναι αυτή που θα λάβει την ανάλογη απόφαση αλλά η πείρα μας έχει δείξει ότι για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κέντρο απαιτείται η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Συναίνεση.

Όπως όλοι οι πολίτες και εμείς σαν αστυνομικοί θέλουμε την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος όμως δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε την Δημιουργία ή όχι Κέντρου Κράτησης Μεταναστών.

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχουν επίσης θέσεις που λένε : όχι στην Συνθήκη Δουβλίνο 2, όχι στην Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων , όχι στα μυστικά κέντρα αποφάσεων και καταλήγει κατηγορώντας αυτούς που δημιούργησαν πολέμους στην Ασία και την Αφρική. Αυτές οι αναφορές κατά την δική μας εκτίμηση ενέχουν πολιτικών θέσεων και ως αστυνομικοί θα πρέπει να παραμένουμε μακριά από αυτές.

Αντίθετα με τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου , θα περιμέναμε μια άλλη ανακοίνωση σκληρή που θα καταδίκαζε των τραυματισμό των 8 συναδέλφων μας αναζητώντας τις ευθύνες εάν και όπου υπάρχουν με την απαίτηση να αποδοθούν άμεσα. Ως συνδικαλιστές αυτό οφείλουμε να κάνουμε , να προασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας ιδιαίτερα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Προς αποκατάσταση της Αλήθειας διαφοροποιούμαστε με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας
Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Σταύρος Τσεκούρας
Βασίλης Ψήνας
Γιώργος Μπαλάσης (πηγή -2-)

Πηγές :
(1) http://www.achaianews.gr
(2) http://www.thebest.gr

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας κ. Θανάσης Αθανασόπουλος, διαβάσει την ανακοίνωση της Ένωσης για τα επεισόδια και παρουσιάζει τις θέσεις της Ένωσης, από το χρονικό σημείο 30.30' του βίντεο του Δελτίου ειδήσεων.
Για το video στη σελίδα PoliceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ