Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - NANOTEXNOLOGY 2012
19/06/2012
Τα νανοσωματίδια ως ένα από τα καινοτόμα υλικά που συνθέτουν τα εξελιγμένα οργανικά φωτοβολταϊκά, προσφέρουν μεγάλη ενεργειακή απόδοση. 


Αυτή η καινοτομία που προκαλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας έρχεται στο επίκεντρο των εισηγήσεων που θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, NANOTEXNOLOGY 2012 και στο ετήσιο Συνέδριο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά ISFOE12. 

Τα νέου τύπου φωτοβολταϊκά εκτυπωμένα πάνω σε μια εύκαμπτη επιφάνεια έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, να είναι πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, και να εφάπτονται απόλυτα σε κάθε είδους επίπεδη και κυρτή επιφάνεια. 

 Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2012, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ,  Στέργιος Λογοθετίδης, «η  φωτοβολταϊκή μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί  θα έχει εφαρμογή σε μικρές επιφάνειες, καθώς και ηλεκτροχρωμικές οθόνες φωτισμού, που- μελλοντικά- θα αντικαταστήσουν τον κλασικό φωτισμό,  εξοικονομώντας ενέργεια σε ποσοστό 100%». 

Σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά που έχει όλο και περισσσότερες ανάγκες για εναλλακτικές μορφές ενέργειας το ζητούμενο είναι να βρεθούν ανθεκτικά , φθηνά , αποδοτικά υλικά και αυτά τα νέα δεδομένα συζητούν στη Θεσσαλονίκη διεθνούς κύρους επιστήμονες απ όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2012, από τις 30 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου. 

 Μέσα στην προσεχή 10ετία, σύμφωνα με τον κ. Λογοθετίδη, θα μπορούν τα σπίτια να καλύπτονται με φωτοβολταϊκές μεμβράνες, οι οποίες θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια και μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική, θα παρέχουν ενεργειακή αυτονομία στα κτίρια. 

Οι δε ηλεκτροχρωμικές οθόνες φωτισμού θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα θα είναι καλαίσθητες και το χρώμα του φωτισμού θα αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση. 

«Η δημιουργία τέτοιων μικρών επιχειρήσεων οργανικών ηλεκτρονικών στην Ελλάδα και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία αποτελεί μια πρώτης τάξεως επενδυτική ευκαιρία. Το συνολικό κόστος μιας τέτοιας επένδυσης  κυμαίνεται μεταξύ 25-30 εκατομμύρια ευρώ», εξηγεί ο κ. Λογοθετίδης. 

Στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά ( ISFOE12) που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo ΔΕΘ στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2012, θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και οι καινοτομίες που αφορούν τα νανο-υλικά, τις αρχιτεκτονικές των διατάξεων και τις διαδικασίες ανάπτυξης για την κατασκευή και παραγωγή των οργανικών φωτοβολταϊκών και των εύκαμπτων οθονών. 

Στο ISFOE12 θα πραγματοποιηθούν πάνω από 150 προφορικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις αφίσας από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες από πάνω από 25 χώρες πάνω σε θέματα αιχμής που αφορούν τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά. 

Επίσης θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα από πάνω από 15 Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα που αναπτύσσουν τις τεχνολογίες αυτές που θα οδηγήσουν σε εμπορικά προϊόντα τα επόμενα 3-5 χρόνια. 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ειδικές Συνεδρίες & Workshops που αφορούν τις τεχνολογίες Laser για την ανάπτυξη Οργανικών Ηλεκτρονικών, τα Οργανικά Φωτοβολταϊκά, και τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Βιοηλεκτρονικής.

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ