Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η συγκλονιστική αυτοθυσία της μάνας, Προσφέρθηκε η ίδια στους απαγωγείς για ν' αφήσουν το παιδί της...

Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012 19:00

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η συγκλονιστική αυτοθυσία της μάνας, Προσφέρθηκε η ίδια στους απαγωγείς για ν' αφήσουν το παιδί της...
Ήθελαν να απαγάγουν τον 9χρονο γιο της και προσφέρθηκε εκείνη. Το απόγευμα της 25ης Μαΐου, οι δύο κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού της 35χρονης στο Μεγάλο Πεύκο.Ήταν η στιγμή που είχαν βγει από το αυτοκίνητο εκείνη, ο γιος της και η πεθερά της. Οι δράστες έκαναν την κίνηση να αρπάξουν το παιδί, αλλά η μητέρα του, κατόρθωσε να τους πείσει να πάρουν εκείνη. Η 35χρονη και ο άνδρας της διατηρούν μεταφορική εταιρεία. Οι απαγωγείς ζητούσαν 3.000.000 ευρώ για να τηνελευθερώσουν. Την άφησαν στις 19 Ιουνίου όταν πήραν περίπου 350.000 ευρώ. Για25 ημέρες την κρατούσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, σταθμευμένο σε οικόπεδο ενός εκτων δραστών, και τις έδιναν ένα… τοστ την ημέρα και λίγο νερό! 
          Οι εννέαδράστες, Έλληνες, Ελληνοπόντιοι και δύο Αλβανοί, ηλικίας από 29 έως 35 χρόνων,σε διάστημα 7 μηνών διέπραξαν πέντε απαγωγές, τριών ανδρών και δύο γυναικών,αποκομίζοντας περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά, ράβδους χρυσού και κοσμήματα.Στο στόχαστρο τους ήταν κυρίως ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων ή μέλη τωνοικογενειών τους. Η διάρκεια των απαγωγών ήταν από μία έως 25 ημέρες. Οιαξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής με τη βοήθεια τωνηλεκτρονικών συστημάτων της ΕΥΠ, συνέλαβαν τους δράστες, εντόπισαν τους τόπουςκαι χώρους κράτησης των ομήρων, και μικρό μέρος των προσημειωμένων λύτρων πουείχαν αποκομίσει. 
          Η δράση τουςξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2011 όταν τρεις από συλληφθέντες, φορώνταςκουκούλες και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν 61χρονο χρυσοχόο έξω από τηνοικία του. Του φόρεσαν κουκούλα και τον οδήγησαν στη Μάνδρας Αττικής όπου τονκρατούσαν. Κατά τη διάρκεια της αρπαγής οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά μεσυγγενείς του και απαίτησαν χρήματα και πλάκες χρυσού για να τον αφήσουν ελεύθερο.Τελικά δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα, αφού ο όμηρος κατάφερε να διαφύγειεκμεταλλευόμενος στιγμιαία ολιγωρία τους, ενώ τον κρατούσαν σε ερημικό σημείοκοντά στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχήμε τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού λεωφορείου ενημερώνοντας ταυτόχρονα τουςσυγγενείς του και την Αστυνομία. 
          Στις 23 Δεκεμβρίου 2011, ένας 71χρονος χρυσοχόος οδηγώντας το αυτοκίνητό του και ενώπλησίαζε στο σπίτι του, δύο κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του στημέση του δρόμου και αφού έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, με την απειλήόπλου, του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι, του έδεσαν τα χέρια με ταινία και τονέβαλαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκίνητου τους. Στη συνέχεια  τον οδήγησαν σε αποθήκη κτιρίου. Ακολούθησαντηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τους οικείους του και απαίτησαν τηνπαράδοση κοσμημάτων, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο και να μην τονσκοτώσουν. Ο όμηρος αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Ασπροπύργου, το πρωί της επόμενης μέρας, αφού προηγουμένως οι δράστες παρέλαβαν μέρος των λύτρων που απαιτούσαν. 
          Δεκαπέντεημέρες μετά, στις 8 Ιανουαρίου 2012, κοντά στα ΚΤΕΟ Ελευσίνας, δύοκουκουλοφόροι επιβάτες αυτοκινήτου, ακινητοποιήσαν το αυτοκίνητο 26χρονης,κόρης χρυσοχόου και με την απειλή πιστιλιού της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι.Άρπαξαν 70 ευρώ από το πορτοφόλι της, το κινητό της τηλέφωνο και την οδήγησανσε οικοδομή, σε περιοχή του Ασπροπύργου. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες μετους οικείους της απαίτησαν την καταβολή χρημάτων ως λύτρα  για να την απελευθερώσουν. Μερικές ώρες αργότερα, την ίδια μέρα, η όμηρος αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων. 
          Στις 2 Μαρτίου 2012, πέντε κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν 32χρονο, γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων πολυτίμων μετάλλων, την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει με το αυτοκίνητό του σε πιλοτή πολυκατοικίας κοντά στο σπίτι του για να το σταθμεύσει. Αφού του φόρεσαν κουκούλα και τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία τουσώματός του, τον έβαλαν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του, στο οποίο επιβιβάστηκανκάποιοι από τους δράστες. Λίγο αργότερα τον επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητοεγκαταλείποντας εκεί το δικό του και τον οδήγησαν σε κτίριο ιδιοκτησίας ενός εκτων δραστών στην περιοχή του Ασπροπύργου. Στη συνέχεια, οι δράστεςεπικοινώνησαν με τους οικείους του και απαιτούσαν ως λύτρα την καταβολή  χρυσού. Το πρωί της ίδιας μέρας αφέθηκεελεύθερος, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων σε ράβδους χρυσού. 
          Τελευταία και πιο φρικτή για το θύμα, απαγωγή ήταν αυτή της 25ης Μαΐου, όπου οι κουκουλοφόροι επεδίωξαν να αρπάξουν τον 9χρονο γιο, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας,ωστόσο προσφέρθηκε η 35χρονη μητέρα του, πείθοντας τους δράστες. Αφού την άρπαξαν,έβαλαν και σε εκείνη κουκούλα, την επιβίβασαν στα πίσω καθίσματα αυτοκίνητό τουςμαζί με έναν εκ των δραστών, ενώ μέσα σε αυτό ήταν ήδη άλλοι δύο δράστες στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού. Οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους της και απαίτησαν την καταβολή χρημάτων και χρυσού για να την αφήσουν ελεύθερη.Μετά από 25  ημέρες στις 19 Ιουνίου αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων. 
          Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ από προσημειωμένα χαρτονομίσματα καταβολής λύτρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων καικαρτών SIM, χειρόγραφο σημείωμα όπου αναγράφονταν ο διαμοιρασμός των χρημάτων μεταξύ των συλληφθέντων δραστών με συγκεκριμένα ποσά που πήρε ο καθένας από την τελευταία απαγωγή, 
Στην πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν η ομάδα διαπραγματευτών και οι ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, πουσ υνέδραμαν καθοριστικά στο έργο των αστυνομικών Υπηρεσιών. 
Οι συλληφθέντες απογευματινές ώρες σήμερα θα οδηγηθούν στονκ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
.
Διαβάστηκε 4 φορές
 
ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ