Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Όλο το ρεπορτάζ για τους ληστές με τα καλάσνικοφ, Με αλεξίσφαιρα γιλέκα τους προμήθευε ο φρουρός

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2012 16:41

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)
Όλο το ρεπορτάζ για τους ληστές με τα καλάσνικοφ, Με αλεξίσφαιρα γιλέκα τους προμήθευε ο φρουρός
Ειδικός φρουρός από την Αθήνα, προμήθευσε με αλεξίσφαιρα γιλέκα τους ληστές που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον των συναδέλφων του, στο Ροδολίβος των Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Ο τέταρτος ένοπλος τηςληστείας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, πυροβολούσε εναντίον του φρουρού του αστυνομικού τμήματος, του αστυνομικού κτιρίου και οχημάτων,φορώντας ένα τέτοιο αλεξίσφαιρο γιλέκο. Χαρακτηριστικά ο αστυνομικός που ανταπέδωσε τα πυρά με ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, υποστήριζε ότι κάποιες σφαίρεςπέτυχαν τον δράστη, ωστόσο εκείνος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και δεν τραυματίστηκε. 
          Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν 19 μέλη της επικίνδυνης σπείρας, μεταξύ των οποίων τους τρεις αρχηγούς, οι περισσότεροι είναι Έλληνες, άλλοι ομογενείς από τη Ρωσία και ένας Σέρβος. Οι περισσότεροι συνελήφθησαν στην Καβάλα μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος, ενώ ο Ειδικός Φρουρός συνελήφθη στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η επικίνδυνη ομάδα ληστών ενέχεται σε δεκάδες ληστείες τραπεζών στη Βόρεια Ελλάδα, με τη χρήση πολεμικών καλάσνικοφ. Επίσης,ευθύνονται για περισσότερες από 10 διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών με ειδική«τεχνοτροπία» στην ανατίναξής τους με εκρηκτικές ύλες καθώς και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών. 
          Σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον 4 πολεμικά καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικές ύλες, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου150.000 ευρώ και αλεξίσφαιρα γιλέκα.  
          Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις δράστες της προσπάθειας ληστείας του υποκαταστήματοςτης ΑΤΕ στο Ροδολίβος Σερρών, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα παρότι κατεδάφισαν τη γυάλινη είσοδο χρησιμοποιώντας βαριοπούλα κι αυτό γιατί δεν είχαν πάει στην τράπεζα οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι για το άνοιγμα τουχρηματοκιβωτίου και των ταμείων. Παρόλα αυτά δεν δίστασαν να πυροβολήσουνδεκάδες φορές εναντίον των αστυνομικών. Η συγκεκριμένη ληστεία είχε όμωςσυνέχεια, καθώς απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα κατευθύνθηκαν  στην Κεραμωτή Καβάλας και μιάμιση ώρααργότερα από την πρώτη προσπάθειά τους εισέβαλλαν με παρόμοιο δυναμικό τρόπο σευποκατάστημα της ίδιας τράπεζας. Εκεί το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοικτό, οι δράστεςαπέσπασαν περίπου 250.000 ευρώ και διέφυγαν. Το πολυτελές τζιπ που είχανχρησιμοποιήσει και στις δύο ληστείες εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς,με τους δράστες να πυροβολούν και πάλι εναντίον των αστυνομικών με τα πολεμικάκαλάσνικοφ, χωρίς ευτυχώς, και σε αυτή την περίπτωση να μην καταγραφείτραυματισμός. Σήμερα οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης θαπροβούν σε ανακοινώσεις με λεπτομέρειες της δράσης των επικίνδυνων ληστών.
.
Διαβάστηκε 1740 φορές
 
ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ