Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (11)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στη Πάτρα.
Συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός ενώ αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί του.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε διαρρήξεις σε οικίες.
Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στη Πάτρα.
Συνελήφθη χθες (29-7-2012) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 25 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατά εξακολούθηση.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ημεδαποί συνεργοί του 25χρονου οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.
Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τρεις διαρρήξεις οικιών στο Μπεγουλακι και δυο στον Καστελλοκαμπο που είχαν διαπράξει οι δράστες τις τελευταίες τρεις ημέρες ενώ το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.
Στην κατοχή του 25χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.
Παράλληλα κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 1550 ευρώ και δυο επιβατηγά αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα διαφυγής μετά τις κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α.
Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 41.581 ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα (30.07.2012) το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Κομοτηνής, 44χρονος ημεδαπός, διαχειριστής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας άρτου, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, αφορά τη διαχειριστική περίοδο από 01-08-2011 έως 30-10-2011 και ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 41.581 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ακόμη ένα (1) άτομο για υπόθεση ναρκωτικών, στην Ρόδο.
Κατηγορείται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν περίπου 6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθη σήμερα (30.07.2012) στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς να έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει πέντε συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους πέντε (5) κιλών και οκτακοσίων ογδόντα (880) γραμμάριων.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, ο 23χρονος μετέφερε την κάνναβη, σήμερα, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Ρόδο, προκειμένου να βρει αγοραστές που θα την διέθεταν σε τοξικομανείς του νησιού.
Η ναρκωτική ουσία μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου κατασχεθήκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με δημοσιεύματα, που προβάλλονται και αναπαράγονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., με ισχυρισμούς για ανεπαρκή εκπαίδευση των στελεχών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  • Όπως είναι γνωστό, το σύνολο του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει εκπαιδευτεί σε μια σειρά επιχειρησιακών θεμάτων, όπως η οδήγηση μοτοσικλέτας, η χρήση όπλων και η σκοποβολή, οι τεχνικές αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, οι πρακτικές - τακτικές προσέγγισης και σύλληψης υπόπτων ατόμων, καθώς και διαχείρισης καταστάσεων κλιμακούμενης δυσκολίας.
  • Η βασική αυτή μορφή εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του προσωπικού στη συγκεκριμένη Ομάδα (από την ίδρυση της τον Απρίλιο του 2010).
Εκτός από τη βασική εκπαίδευση, κάθε χρόνο προγραμματίζονται και υλοποιούνται μια σειρά συντηρητικών και άλλων ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Σκοπός είναι η περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η αποτελεσματική εφαρμογή βέλτιστων τακτικών και πρακτικών στη καθημερινή παρουσία και δράση της.
Ενδεικτικά, για το 2012, όσον αφορά στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής:
  • Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συντηρητική εκπαίδευση (2.848) στελεχών της (το σύνολο του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), σε πολλαπλές εκπαιδευτικές σειρές, πεντάμηνης συνολικά διάρκειας, που άρχισε τον Μάιο και ολοκληρώνεται τέλος Οκτωβρίου.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η μετεκπαίδευση (225) πρόσφατα τοποθετημένων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., σε θέματα γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης δικύκλου. Πραγματοποιείται από το Τμήμα Ειδικής Μετεκπαίδευσης Οδηγών (Τ.ΕΙ.Μ.Ο.), σε πολλαπλές εκπαιδευτικές σειρές, πεντάμηνης συνολικά διάρκειας, που ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο.
Επίσης :
  • Ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο η εκπαίδευση εκατόν είκοσι έξι (126) αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών, εθελοντών για τη στελέχωση της ΔΙ.ΑΣ. Η εκπαίδευση αποσκοπούσε στη βέλτιστη υπηρεσιακή κατάρτιση και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των υποψηφίων.
  • Ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου η εκπαίδευση συνολικά (750) Ειδικών Φρουρών, της εκπαιδευτικής σειράς 2011-2012, σε πενθήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με σκοπό την προσαρμογή και εξοικείωση τους στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές τακτικές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
  • Ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο η πενθήμερη εξειδικευμένη εκπαίδευση διακοσίων πενήντα (250) νεοεξερχόμενων Ειδικών Φρουρών, στο πλαίσιο της επιλογής τους για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
  • Ολοκληρώθηκε την 27-7-2012 η εκπαίδευση οκτακόσιων πενήντα επτά (857) Ειδικών Φρουρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε θέματα χρήσης όπλων, πρακτικής σκοποβολής και συναφών θεμάτων.
Ανάλογες συντηρητικές και λοιπές μετεκπαιδεύσεις έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται για τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας.
Η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεχή εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στόχος είναι η επίλεκτη αυτή επιχειρησιακή Ομάδα να παραμείνει αξιόμαχη και αποτελεσματική, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην συστηματική προσπάθεια του Σώματος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία των πολιτών.


30-07-2012: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κόρινθος, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν τις -165.000- ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (30-7-2012) το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 55χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 165.839,59 ευρώ.
Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια στη Δρυμαία Φθιώτιδας
Η άμεση επέμβαση αστυνομικών αποσόβησε κλοπή στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Αμφίκλειας
Κατασχέθηκε το όχημα των δραστών και μεγάλος αριθμός μεταλλικών αντικειμένων, που είχαν αφαιρέσει από αποθήκη 39χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Αμφίκλειας
Συνελήφθησαν, χθες (29-07-2012) το μεσημέρι στη Δρυμαία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 43, 38 και 36 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στις εγκαταστάσεις του Γεωργικού Συνεταιρισμού Αμφίκλειας, πλησίον διασταύρωσης Δρυμαίας και έκοψαν το λουκέτο της πόρτας εισόδου, με σκοπό την διάπραξη κλοπής.
Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό από υπάλληλο του Συνεταιρισμού, κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν τους δράστες, πλην όμως αυτοί εισήλθαν στο όχημά τους και αναπτύσσοντας ταχύτητα προσπάθησαν να διαφύγουν .
Κατά την προσπάθεια διαφυγής το όχημα των δραστών εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί εντός αγροτικού δρόμου και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών, διαπιστώθηκε ότι ήταν έμφορτο με μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικειμένων, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα το πρωί από αποθήκη, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αμφίκλειας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο των δραστών καθώς και τα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Απολογισμός ειδικών αστυνομικών δράσεων της τελευταίας εβδομάδας (23.07.2012 έως και 29.07.2012)
Οι εξορμήσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή τακτικών ή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων και παράγουν σημαντικά αποτελέσματα.
Έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.
Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014 και του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλες οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πραγματοποιούν στις περιοχές αρμοδιότητας τους γενικές ή ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις, με τη μορφή τακτικών ή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων.
Οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ οι ειδικές την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ. από το προσωπικό της αρμόδιας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κατά περίπτωση, συνδράμουν και συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Πολεοδομία, Διεύθυνση Υγιεινής κ.λπ.).
Οι αστυνομικές αυτές εξορμήσεις – επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα, από τη Δευτέρα (23.07.2012) έως και χθες Κυριακή (29.07.2012), πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα πολυάριθμες γενικές και ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις.
Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές:
  • Διατέθηκαν 9.075 αστυνομικοί και 2 .870 οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  • Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας και συγκεκριμένα προσωπικό Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας καθώς και Υπηρεσιών Αλλοδαπών, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατά τόπο τακτικής αστυνομικής δύναμης.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων του τελευταίου επταημέρου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Ελέγχθηκαν 46.770 άτομα, καθώς και 27.295 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια.
  • Προσήχθησαν 6.190 άτομα (1.167 ημεδαποί και 5.023 αλλοδαποί).
  • Διαπιστώθηκαν συνολικά 1.420 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές.
  • Συνελήφθησαν 766 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Επικράτεια. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 45 άτομα για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, 368 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 52 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 3 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 192 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα κλπ.
  • Συνελήφθησαν 106 άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν 672 γραμμάρια ηρωίνης, 22 γραμμάρια περίπου κοκαΐνης και 76 κιλά κάνναβης, ενώ εκριζώθηκαν 19 δενδρύλλια κάνναβης, 324 ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 10.588 ευρώ και 19 όπλα διαφόρων ειδών .
Οι γενικές και ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των 14 Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικές αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας
Απολογισμός της τελευταίας εβδομάδας (21-7-2012 έως και 27-7-2012)
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν σε κάθε είδους παράνομη συμπεριφορά και αντικοινωνική δραστηριότητα
Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις που αφορούν στο κέντρο της Αθήνας, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αστυνομικές εξορμήσεις και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων.
Υπενθυμίζεται ότι το πλέγμα αυτών των δράσεων εντάσσεται στον ειδικότερο σχεδιασμό, που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή διαφόρων Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας και οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν σε κάθε είδους παράνομη συμπεριφορά και αντικοινωνική δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο ( 21-7-2012 ) έως και την Παρασκευή ( 27-7-2012 ):
  • Διατέθηκαν 4.763 αστυνομικοί και 940 αστυνομικά οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας.
  • Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ομάδες «Ζ», ΔΙ.ΜΕ.Τ και Ο.Π.Κ.Ε., περιπολικά της Άμεσης Δράσης, Υπηρεσίες Τροχαίας Αθηνών), καθώς και προσωπικό από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δίωξη Ναρκωτικών, Υποδ/νση Προστασίας Ανηλίκων, Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών κα.) και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της μόνιμης αστυνομικής δύναμης.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Ελέγχθηκαν 12.508 άτομα (3.790 ημεδαποί και 8.718 αλλοδαποί), καθώς και 527 οχήματα συνολικά σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας.
  • Προσήχθησαν 4.843 άτομα (586 ημεδαποί και 4.257 αλλοδαποί) σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Βεβαιώθηκαν 543 παραβάσεις συνολικά της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.
  • Συνελήφθησαν 338 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο Κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν: 22 για κλοπές και διαρρήξεις, 35 για διακίνηση ναρκωτικών, 6 για ληστείες, 3 άτομα για λαθρεμπόριο, 218 για παραβάσεις του νόμου που αφορά στους αλλοδαπούς, 16 διωκόμενοι για διάφορα αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα και 38 για διάφορα ποινικά αδικήματα.
  • Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε κτίρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν επτά (7) κτίρια . Οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, υπό την παρουσία Εισαγγελέα. Οι συλλήψεις αφορούσαν δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς που κρατούνται για διοικητική απέλαση.
  • Εντοπίστηκαν (7) κλεμμένα οχήματα.
  • Κατασχέθηκαν 3,7 γρ. ηρωίνης, 1.463,9 γρ. κάνναβης, 287 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 4.002 ευρώ.
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πορνείας πραγματοποιήθηκαν αρκετοί έλεγχοι σε υπαίθριους χώρους για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται και βεβαιώθηκαν 105 παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τα ήθη και τα εκδιδόμενα άτομα σε υπαίθριους χώρους, για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι αντίστοιχες μηνύσεις.
Όσον αφορά στην καταπολέμηση του παρεμπορίου:
  • Συγκροτήθηκαν 210 μικτά κλιμάκια, στα οποία διατέθηκαν 484 αστυνομικοί και 266 δημοτικοί αστυνομικοί
  • Διατέθηκαν 180 αστυνομικοί αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών.
  • Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου όπως, 4.489 είδη ρουχισμού, 2.588 οπτικά – γυαλιά ηλίου, 1.534 CDs / DVDs, 349 πακέτα λαθραία τσιγάρα, καθώς και 18.820 άλλα είδη παρεμπορίου.
  • Συνελήφθησαν 27 άτομα για διάφορες παραβάσεις που προέκυψαν στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου παρεμπορίου και προσήχθησαν 299 άτομα σε Αστυνομικές Υπηρεσίες για περαιτέρω αστυνομικό έλεγχο συνολικά.
Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας του Κέντρου της Αθήνας πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζα, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 70χρονου ημεδαπού για ανθρωποκτονία στη Σαμψούντα Πρεβέζης
Τραυμάτισε θανάσιμα τον 50χρονο γαμπρό του
Συνελήφθη χθες (29.07.2012) το βράδυ στη Σαμψούντα Πρεβέζης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 70χρονος ημεδαπός για ανθρωποκτονία του 50χρονου γαμπρού του.
Ειδικότερα, στη Σαμψούντα Πρεβέζης, ο συλληφθείς αφού προηγουμένως διαπληκτίστηκε με τον γαμπρό του, έξω από το σπίτι του θύματος για οικογενειακές διαφορές, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετικό όπλο, στη συνέχεια κτύπησε με το κοντάκι τον 50χρονο και ακολούθως τον έπληξε με μαχαίρι στην ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Το κυνηγετικό όπλο και το μαχαίρι, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.
Συνολικά σχηματίσθηκαν δεκαπέντε (15)δικογραφίες για παιδική πορνογραφία και συνελήφθησαν επτά (7) άτομα.
Από τη διαδικτυακή έρευνα διαπιστώθηκε ακόμα και η προσέλκυση ανήλικων, μέσω forums, chat-rooms και των social media, με σκοπό να τους αποσπάσουν ερωτικές φωτογραφίες.Σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Μεγάλη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα (25-6 έως 26-7), από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Συνολικά συνελήφθησαν επτά (7) άτομα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε βάρος ακόμα οχτώ (8) ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα. Πρόκειται συνολικά για (13) ημεδαπούς και (2) αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών.
Ειδικότερα,στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά, όπου διαπιστώθηκε ότι οι (15) κατηγορούμενοι κατείχαν σε ψηφιακή μορφή «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από την περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε ότι δύο από τους κατηγορούμενους προσέλκυαν ανήλικους, μέσω forums, chat-rooms και των social media καθώς προφασιζόμενοι ότι είναι συνομήλικοι τους, αποσπούσαν ερωτικές τους φωτογραφίες και βίντεο και στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, ενώ ακόμα επιδίωκαν την ανταλλαγή και την πώληση του υλικού αυτού.
Στο πλαίσιο τηςσυνεργασίας με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Interpol και της Europol, διαπιστώθηκε ότι πέντε (5) από τους συλληφθέντες είχαν καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για την αγορά ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας, είτε για την απευθείας παρακολούθηση υλικού κακοποίησης ανηλίκων, από «κρυφή» ιστοσελίδα του εξωτερικού. Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).
Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 13 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 14 σκληροί δίσκοι, που περιείχαν μεγάλο αριθμό ψηφιακών αρχείων παιδικής πορνογραφίας
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • 131 ψηφιακοί δίσκοι (DVD - CD),
  • 83 βιντεοκασέτες που περιείχαν πλήθος φωτογραφικών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας
  • Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
Συνολικά κατασχέθηκαν 33.250 GB αποθηκευτικών μέσων ήτοι 16.625 ώρες προβολής video.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές εκ των οποίων ένας προφυλακίσθηκε, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των υπολοίπων οκτώ (8) ατόμων, υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστροφή τριάντα δύο (32) αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής τους
Ακόμα τριάντα δύο (32) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που ολοκληρώθηκε χθες (29.07.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν είκοσι οκτώ (28) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Μπαγκλαντές, δύο (2) πολίτες Αλγερίας και ένας (1) πολίτη Αιγύπτου, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αλγερίας και Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη – Ισλαμαμπάντ, την Ντάκα, το Αλγέρι και το Κάιρο, αντίστοιχα.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ