Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ένστολη επίθεση στην Alpha Bank: "Θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας αν επιμείνετε στη μείωση του 12%"

Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2012 09:13

ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Ένστολη επίθεση στην Alpha Bank: "Θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας αν επιμείνετε στη μείωση του 12%"
Απάντηση στην Alpha Bank και τους "αναλυτές" της οι οποίοι θεωρούν απαραίτητη και αναγκαία την περαιτέρω περικοπή των ειδικών μισθολογίων -και των στρατιωτικών- κατά 12%, δίνει ο ΣΥΣΜΕΔ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της τράπεζας.

Οι στρατιωτικοί ζητούν να μάθουν αν υπάρχει κάποια μελέτη που οδήγησε σ΄αυτό το συμπέρασμα ή αν απλά πρόκειται για
"απειρία στελεχών της τράπεζας".Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι όποιες καταθέσεις στρατιωτικών στη τράπεζα θα αποσυρθούν αν επιμείνει στα αυθαίρετα όπως πιστεύει ο ΣΥΣΜΕΔ,συμπεράσματά της.
ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Διαβάζοντας το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της 19ης Ιουλίου2012, με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την άποψη της τράπεζας σας αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες περικοπές στο μισθολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι άξιο απορίας πώς μια έμπειρη τράπεζα όπως η Alpha Bank κατ΄ επανάληψη πέφτει στο ίδιο ολίσθημα (προ καιρού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο). Η παραπάνω στάση της τράπεζας εγείρει τα κάτωθι ερωτηματικά, τα οποία απασχολούν και προβληματίζουν πλέον τους στρατιωτικούς:
1. Υπάρχει κάποια οικονομική ανάλυση η οποία οδήγησε στο αναγραφόμενο συμπέρασμα, της αναγκαιότητας δηλαδή των περικοπών στο
μισθολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών; Αν ναι, θα επιθυμούσαμε να κοινοποιηθεί σε εμάς προκειμένου να ενημερωθούμε λεπτομερώς αναφορικά με το περιεχόμενο της.
2. Αν όχι, μήπως υπάρχει κάποιος στρατηγικός στόχος της τράπεζας, ο οποίος εξυπηρετείται από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον διάφορων τάξεων εργαζομένων, ή αυτό οφείλεται τυχόν σε – ασφαλώς αδικαιολόγητη - απειρία του αρμόδιου προσωπικού της; Αναρωτιόμαστε ποια άραγε είναι η επόμενη τάξη εργαζομένων που θα στοχοποιήσει η Alpha Bank.
3. Ποια είναι άραγε εκείνα τα δεδομένα που οδήγησαν τους συντάκτες  του δελτίου στο συμπέρασμα ότι «η περικοπή στους μισθούς των ειδικών
μισθολογίων αποτελεί μέτρο εναρμόνισης με τις πολύ μεγαλύτερες περικοπές που  έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων του υπόλοιπου ευρύτερου δημόσιου τομέα  και πολύ περισσότερο του ιδιωτικού τομέα» (sic).
Τα υπόψη δεδομένα παρακαλούμε να μας παρατεθούν, διότι όπως έχει γίνει γνωστό από τα δημοσιευμένα συγκριτικά δεδομένα που αφορούν στα
μισθολόγια του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το μισθολόγιο των στρατιωτικών αφ΄ ενός είναι το χαμηλότερο όλων, αφ΄ ετέρου έχει υποστεί πρώτο απ΄ όλους τις μεγαλύτερες περικοπές, οι οποίες ξεπερνούν το 37%.
Με δεδομένη την αδιάλειπτη παρακολούθηση των οικονομικών δεδομένων της χώρας θα σας παρακαλούσαμε να μας εκφέρετε ένα, μόνο ένα
παράδειγμα μισθολογίου του ευρύτερου δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα που υπέστη αντίστοιχη μείωση.
Επειδή το υπόψη δελτίο θεωρητικά αποτελεί προϊόν εμπεριστατωμένης έρευνας, και επειδή τα εξαγόμενα συμπεράσματα και προτάσεις από αυτήν
προφανώς είναι λανθασμένα, αυτομάτως αναρωτιόμαστε σχετικά με την ικανότητα της τράπεζας σας να διαχειρισθεί με ασφάλεια τις έστω και πενιχρές καταθέσεις μεγάλου μέρους των Ελλήνων στρατιωτικών που την έχουν εμπιστευθεί. Η απορία μας είναι εύλογη, αφού σε ένα τόσο γνωστό και συνάμα απλό θέμα όπως οι αποδοχές των στρατιωτικών, το αρμόδιο προσωπικό της τράπεζάς σας εμφανίζεται να απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.
Στην ιστοσελίδα της τράπεζας στο διαδίκτυο διαβάζουμε ότι: «.… Καθημερινό μας μέλημα …. η συνεχής ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του επιπέδου των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, η σύγχρονη και υπεύθυνη αντιμετώπιση όλων των τραπεζικών αναγκών των πελατών μας….». Αβίαστα λοιπόν αναρωτιόμαστε, πώς η εν λόγω ενέργεια της τράπεζας συμβαδίζει με όλα αυτά που υπόσχεται.
Με την παρούσα σας εκφράζουμε την απογοήτευση όλων των Ελλήνων στρατιωτικών. Είμαστε θιγμένοι από την αδικία προς το κλάδο μας, από τέτοιου είδους πρόχειρες αναλύσεις, η ποιότητα των οποίων φέρεται να είναι σαφέστατα αμφισβητούμενη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παραπάνω προχειρότητα δεν αντικατοπτρίζει και δεν έχει αντίκτυπο στην αξιοπιστία της τράπεζας, στην οποία τελικά μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας έχει εμπιστευτεί τις οικονομίες του. Σε αντίθετη περίπτωση μας δίνετε κάθε δικαίωμα να αμφιβάλουμε για την ικανότητα της τράπεζά σας να αποτελεί ένα σοβαρό και φερέγγυο πιστωτικό ίδρυμα παγκοσμίως. Επειδή πιστεύουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το υπόψη δελτίο διέλαθε της προσοχής σας πριν δημοσιευθεί, ζητάμε την ανασκευή του ή και ανάκλησή του, στο μέρος που αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς, επειδή προφανώς τα παρατιθέμενα στοιχεία συνιστούν συκοφαντική στρέβλωση της αλήθειας.
Αν και είναι αυτονόητο  οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι από την περαιτέρω αντίδρασή σας θα εξαρτηθεί φυσικά και η στάση των μελών της μεγάλης στρατιωτικής οικογένειας που συγκαταλέγονται στους καταθέτες σας.
.
Διαβάστηκε 1317 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ