Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
27/07/2012
Η Ένωση Ποντίων Πιερίας οργανώνει τα «Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα» που πραγματοποιούνται από σήμερα έως και την Δευτέρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. 


Την Παρασκευή, στις 10 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει παραδοσιακούς χορούς του Πόντου από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερία και συναυλία Ποντιακής μουσικής με τους: Γιώργο Ορφανίδη και Γιάννη Αθανασιάδη στο τραγούδι, Αντώνη Νικηφορίδη και Γιάννη Αθανασιάδη στη λύρα, Μανώλη Παπαδόπουλο στο αρμόνιο και Σίμο Συμεωνίδη στο νταούλι.

Το Σάββατο στις 10:00 μ.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας το «Ξαθέρι» και τη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης καθώς και συναυλία Ποντιακής μουσικής με τους: Θόδωρο Βεροιώτη, Μελίνα Παραστατίδου και Χρήστο Ιωαννίδη στο τραγούδι, Άγγελο Βασιλειάδη και Αλέξανδρο Αλχαζίδη στη λύρα, Γρηγόρη Σιδερά στο αγγείο και το γαβάλ, Μανώλη Παπαδόπουλο στο αρμόνιο και Τάσο Ιμιρτζίδη και Φάνη Μεγαλόπουλο στη λύρα. 

Την Κυριακή στις 10:00 μ.μ. το πρόγραμμα συνεχίζεται με παραδοσιακούς χορούς του Πόντου από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, τη Βράβευση αριστούχων μαθητών της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και τη συναυλία Ποντιακής μουσικής με τους: Γιάννη Γκόσιο και Κώστα Σωπιάδη στο τραγούδι, Αβραάμ Γκόσιο και Κώστα Σωπιάδη στη λύρα, Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κλαρίνο, Μανώλη Παπαδόπουλο στο αρμόνιο και Σίμο Συμεωνίδη στο νταούλι. 

Τη Δευτέρα στις 9:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί η Ποντιακή θεατρική παράσταση από το θεατρικό τμήμα ενηλίκων της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τίτλο «Ήντιαν λέει η μάνα μ΄». 

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, μετά την ένθερμη υποστήριξη του κόσμου, που καθιστούν ως απόλυτα επιτυχημένη την πρώτη παρουσίαση του Ποντιακού θεατρικού έργου με τίτλο «Ήντιαν λέει η Μάνα μ’» και στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, δηλώνει την έμπρακτη στήριξη της προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας των "Αλληλέγγυων" και κάνει έκκληση στον κόσμο, που θα έρθει να παρακολουθήσει την επόμενη παράσταση στις 30 Ιουλίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, να ενισχύσουν τη δράση των συμπολιτών μας και το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, βοηθώντας οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. 

Στις εισόδους του θεάτρου θα υπάρχουν οι κάδοι του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" όπου θα μπορεί ο καθένας μας να αφήσει αντί για εισιτήριο, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη και γάλα, έτσι ώστε η προσπάθεια του Συλλόγου μας και των συντελεστών που με τόσο κόπο και μεράκι έφεραν αυτό το αξιέπαινο αποτέλεσμα, να έχει όχι μόνο Πολιτιστική αλλά και Κοινωνική υπόσταση. 

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες όπως η έκθεση από το τμήμα ζωγραφικής της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, η έκθεση Ποντιακού βιβλίου του βιβλιοπωλείου «Νέστωρ», έκθεση με έργα τέχνης – μακέτες, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, έκθεση φωτογραφίας «100 χρόνια ελεύθερη πόλη», βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» και έκθεση φωτογραφίας Πόντου «3000 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας» της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ