Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο δακτύλιος αλλάζει στη πόλη της Αθήνας από το Σεπτέμβριο

 


Ο δακτύλιος που επρόκειτο να ισχύσει όπως κάθε χρόνο στην Αθήνα από τη 1η Σεπτεμβρίου φέτος θα είναι κάπως διαφορετικός διότι θα είναι περισσότερο οικολογικός και για αυτό το λόγο ονομάστηκε πράσινος δακτύλιος.

Μέσα στο μικρό δακτύλιο θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα Ι.Χ. και τα μικρά φορτηγά τεχνολογίας Euro V ή μεταγενέστερης με άδεια κυκλοφορίας από τη 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά. Βέβαια ο όρος για να κυκλοφορούν τα παραπάνω οχήματα, είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μη πηγαίνουν παραπάνω από τα 140g/km. Χωρίς περιορισμούς θα είναι η κυκλοφορία για τα υβριδικά οχήματα, με τεχνολογία Euro IV ή νεότερη.
Τα οχήματα που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία θα έχουν ένα συγκεκριμένο πράσινο σήμα, ώστε να είναι ορατά από τους αξιωματικούς της Τροχαίας. Τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά το 1990 θα κινούνται στον μικρό δακτύλιο με τη γνωστή μέθοδο των μονών-ζυγών αναλόγως αν η ημέρα είναι μονή ή ζυγή. Τα πιο παλιά οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990 δε θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στο δακτύλιο με εξαίρεση τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος. Εξαιρούνται του μεγάλου δακτυλίου λεωφορεία και φορτηγά με βάρος από 2.2 μέχρι 12 τόνους που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990.
Όσον αφορά τα βαρέα φορτηγά (πολυαξονικά), που ζυγίζουν παραπάνω από 12 τόνους, θα απαγορευθεί τελείως η κυκλοφορία όσων έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990 σε ολόκληρο το νομό Αττικής. Επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των πολυαξονικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κινηθούν μέσα στο νομό Αττικής, καθώς είναι ιδιαίτερα παλιές κατασκευές, με το μέσο όρο ηλικίας να υπολογίζεται περίπου στα 17 χρόνια.
Παρόλα αυτά, γι’ αυτή την κατηγορία οχημάτων θα είναι νόμιμη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, στις βασικές οδούς πρόσβασης στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου ώστε να επιτρέπεται μόνο η διέλευσή τους από την Αττική. Πάντως πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πράσινος δακτύλιος έχει πολλούς περιορισμούς και με τη πάροδο του χρόνου θα χαλαρώσει και πρακτικά δε θα εφαρμόζεται.
Άλλοι θεωρούν ότι τα μέτρα του νέου δακτυλίου δεν είναι δίκαια αφού δίνεται σημαντική προτεραιότητα μονάχα στα οχήματα που κατασκευάστηκαν πρόσφατα και αποκλείονται τα παλιά, και άλλοι υποστηρίζουν ότι ο πράσινος δακτύλιος όντως θα συνεισφέρει στη βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών της πρωτεύουσας. Η εφαρμογή του θα δείξει αν και κατά πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στην Αθήνα.

Πηγή: Καλά Νέα

ΠΗΓΗ BLOGGER : http://www.schizas.com


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=46643:o-daktylios-allazei-sti-poli-tis-athinas-apo-to-septemvrio&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz21voeiZFt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ