Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων συνεργάστηκαν Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.
Ταυτοποιήθηκε ως «εγκέφαλος» της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ένας 37χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στις Φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες.
Ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Τρικάλων είχε «κεντρικό ρόλο» και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις.
Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε αφορά συνολικά εξήντα επτά (67) άτομα, από τα οποία τα εξήντα ένα (61) είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.
Εξαρθρώθηκαν μετά από πολύπλευρη και στενή συνεργασία Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες, όπως προέκυψε, είχαν συσταθεί με σκοπό τη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας μας.

Στις πολύμηνες έρευνες καθώς και τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.
Όπως προέκυψε, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συσταθεί - συγκροτηθεί προ μηνών, μετέφεραν, εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες φυλακές της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καταβαλλόταν κυρίως σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε η σύνθεση των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, η ιεραρχική δομή, οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και η μεθοδολογία δράσης τους.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι ένας 37χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στις Φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες, είναι ο «εγκέφαλος» της μίας εγκληματικής οργάνωσης. Κεντρικό ρόλο και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις είχε ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Τρικάλων, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εισήγαγε στις συγκεκριμένες φυλακές ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε, χρησιμοποιώντας άλλα έγκλειστα μέλη των οργανώσεων.
Τις τρεις τελευταίες μέρες (22 έως 24 Ιουλίου) σε συντονισμένες, κοινές επιχειρήσεις αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
  • είκοσι τρία (23) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων – έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων,
  • ο 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος,
  • μία γυναίκα κοινωνιολόγος που παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα και
  • άλλοι τέσσερις ημεδαποί, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ελευσίνα και Κατερίνη.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από χώρους κράτησης του σωφρονιστικού καταστήματος, οικίες και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα με τα οποία πραγματοποιούνταν οι παράνομες συναλλαγές.
Σε βάρος των είκοσι εννέα (29) συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά εξήντα επτά (67) άτομα, από τα οποία τα εξήντα ένα (61) έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Επίσης, για έναν από τους συλληφθέντες, υπήκοο Αλβανίας, η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έγινε την 13-01-2012 σε βάρος ομοεθνή του, έγκλειστου σε φυλακές.
Επίσης, συνελήφθησαν στις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις και άλλοι δύο έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αντίστασης» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και σε άλλες φυλακές της χώρας μας.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν χθες (23.07.2012) το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 18 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 21 ετών, σε βάρος των οποίωνσχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν τον 18χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα ναρκωτικής ουσίας την οποία παρουσίαζε σαν την πρωτοεμφανιζόμενη ναρκωτική ουσία με την επωνυμία "ΜΙΑΟΥ".
Στην κατοχή του προαναφερόμενου και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5,5 γραμμάρια κάνναβης και 170,5 γραμμάρια της παραπάνω ουσίας η οποία θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 18χρονος προμηθεύτηκε την ποσότητα κάνναβης από τον 21χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, ενώ στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 179,6 γραμμάρια κάνναβης,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 275 Ευρώ και
  • 29 νάιλον σακουλάκια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 22 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε κλοπή αντικειμένων μεγάλης αξίας από οικία, στη Ρόδο.
Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος δυο (2) ατόμων για κλοπή και κλεπταποδοχή.
Δικογραφία σχηματίσθηκε χθες (23.07.2012), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε βάρος δυο ατόμων, ενός 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας και ενός 46χρονου ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος την 07-07-2012 αφαίρεσε από οικία ημεδαπού χρήματα και προσωπικά αντικείμενα εκτιμώμενης αξίας πάνω από 35.000 ευρώ, μέρος των οποίων διέθεσε στον 46χρονο ημεδαπό προκειμένου να τα πουλήσει.
Ο 46χρονος την 18-07-2012 επιχείρησε να πουλήσει σε κατάστημα εμπορίας ρολογιών ένα από τα κλεμμένα αντικείμενα το όποιο κατασχέθηκε.
Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμη ένα κλεμμένο αντικείμενο.
Τα κλεμμένα αντικείμενα που κατασχέθηκαν αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο.
Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
 
 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία, 24 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα
Εξιχνιάσθηκαν δύο ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της τον περασμένο Απρίλιο στον Αχινό Φθιώτιδας
Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής συνεργός τους
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα.
Συνελήφθησαν, χθες (23-07-2012) το μεσημέρι στον Αχινό Φθιώτιδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 24 και 23 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου και παραμονής στη Χώρα.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του 2012 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε οικίες ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα, οι τρεις εκ των δραστών (26, 23 και 29) με την απειλή μαχαιριών ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες απομονωμένων εξοχικών οικιών και τους αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, προωθούσαν μέρος των κλοπιμαίων (χρήματα, κοσμήματα) στην Αλβανία, ενώ τα κινητά τηλέφωνα τα έδιναν στον 24χρονο συνεργό τους, ο οποίος ως περιφερειακό μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει την πώλησή τους σε τρίτα άτομα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν οι παρακάτω ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν στον Αχινό Φθιώτιδας :
  • Την 16-04-2012 το βράδυ, εισήλθαν στην οικία 67χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 69χρονη σύζυγό του και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, κοσμήματα αξίας (10.000) περίπου ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 17-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
  • Την 29-04-2012 το βράδυ, εισήλθαν στην οικία 64χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 61χρονη σύζυγό του και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (2.100) ευρώ, κοσμήματα αξίας (1.000) περίπου ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 30-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
Κατά τη σύλληψη, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου δράστη και κατασχέθηκε, ένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρεθεί από την οικία του 64χρονου ημεδαπού.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ