Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κέρδος: Μάχη για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια

Τρίτη, 28 Αύγουστος 2012 15:47

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Κέρδος: Μάχη για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια
Κλιμακώνεται η μάχη για τα ειδικά μισθολόγια με τις αποφάσεις να μεταφέρονται εντός των επόμενων ημερών, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αφού η χθεσινή σύσκεψη στην πλατεία Συντάγματος δεν οδήγησε σε οριστικές αποφάσεις.

Τη σολομώντεια λύση προσπάθησαν για πολλοστή φορά να
ανακαλύψουν χθες οι υπουργοί Οικονομικών, Αμυνας και Προστασίας Πολίτη κκ. Ι. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Ν. Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας σε μία τρίωρη σχεδόν διάρκειας σύσκεψη, όπου διαπιστώθηκε η αδυναμία εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων που θα μπορούσαν να διασώσουν τις οριζόντιες μειώσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κατηγορίες, όπως αυτές των μάχιμων ένστολων αλλά και να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος για εξοικονόμηση 205 εκατ. ευρώ από το «ψαλίδισμα» των αποδοχών 200.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν ενστάσεις ακόμα και για τον διαχωρισμό των ενστόλων σε μάχιμους και μη τη στιγμή που οποιοδήποτε ισοδύναμο μέτρο έχει «ριχθεί» στο τραπέζι των συσκέψεων δεν φαίνεται να τυγχάνει της έγκρισης της τρόικας.

Κατόπιν αυτών οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν με τις ίδιες πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνάντηση των υπουργών με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τη λήψη των οριστικών αποφάσεων από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το επικρατέστερο σενάριο ήθελε τη διαμόρφωση ειδικών μισθολογίων πολλών ταχυτήτων ακόμη και για τα ίδια Σώματα, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι οριζόντιες μειώσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κατηγορίες, όπως αυτές των μάχιμων ένστολων. Με βάση αυτό το σενάριο οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από 5% στους ενστόλους, ενώ μεγαλύτερες από 12% -20% θα είναι οι μειώσεις σε άλλες κατηγορίες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για εξοικονόμηση 205 εκατ. ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι οι νέες περικοπές δεν μπορεί να είναι οριζόντιες και ότι θα πρέπει να κλιμακώνονται ανάλογα με το συνολικό ύψος των αποδοχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μέσες ετήσιες αποδοχές των δικαστικών ανέρχονται στα 65.000 ευρώ όταν για τους στρατιωτικούς διαμορφώνονται σε 28.000 ευρώ και για τους αστυνομικούς περί τα 30.000 ευρώ. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, τόνιζε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες σε κλάδους που είναι κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν.

Η πρόταση πάντως θέλει την περικοπή των δαπανών να ισχύσει αναδρομικά από εφέτος και συγκεκριμένα από 1ης Ιουλίου ή 1ης Αυγούστου.

Κέρδος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ