Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΧΙΟ
21/08/2012
Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που έχει σημειωθεί στη Χίο λόγω της πυρκαγιάς που συνέχισε να καίει το νησί για τρίτη ημέρα. 

Παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, οι θυελλώδεις άνεμοι ενισχύουν τις φωτιές που έχουν καταστρέψει σημαντικές εκτάσεις μαστιχοκαλλιεργειών, οι οποίες μπορείνα έχουν φτάσει ακόμη και το 40% του συνόλου του νησιού. 

Η έκταση της πυρκαγιάς είναι τόσο μεγάλη που το νέφος του καπνού έχει φτάσει μέχρι τα Χανιά. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο στην περιοχή του Ακρωτηρίου από όπου η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις πολιτών που μιλούσαν για εκδήλωση πυρκαγιάς, ωστόσο το πυροσβεστικό όχημα που περιπολεί στην περιοχή δεν εντόπισε καμία εστία. 

Παράλληλα, πέντε πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, καίγοντας κυρίως δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες με ελιές, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

Στην Λακωνία, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, στον Δρύαλο της Μέσα Μάνης και στην περιοχή Παρασυρός στο Σκουτάρι Γυθείου, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες, ενώ μια νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στον Πύρριχο του δήμου Ανατολικής Μάνης. 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Πηγάδια Ταϋγέτου στον δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία, καθώς και στην Δάριζα Τροιζηνίας και στο Σολομό Κορινθίας. 

Σε όλα τα πύρινα μέτωπα υπάρχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δήμων, εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες, ενώ συνδράμουν το έργο τους και εναέρια μέσα. 

Από δύο Canadair επιχειρούν στις φωτιές στο Σκουτάρι και τον Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης, στα Πηγάδια Μεσσηνίας, στην Δάριζα Αργολίδας και στο Σολομό Κορινθίας, ενώ ένα Canadair επιχειρεί στην φωτιά στον Πύρριχο Ανατολικής Μάνης. 

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε όλα τα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σήμερα και αύριο σε όλο τον νομό, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ