Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΑΝΤΟΡ
29/09/2012
Αυξημένος είναι ο κίνδυνος της παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη, με τα παιδιά που μεγαλώνουν στο πλαίσιο μονογονεϊκών οικογενειών να αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας σε ποσοστό 40,6%.

Γενικότερα, τα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας σε ποσοστό 20,5% και 14,8% για τα παιδιά που ζουν σε νοικοκυριό με δύο ενηλίκους και δύο εξαρτώμενα παιδιά. 

Αυτά τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, παραδέχεται ο Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης κ. Λ. Άντορ, έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής εξάλλου, περισσότερα από 1 στα 4 παιδιά βρίσκονταν ήδη το 2010  αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας στην ΕΕ (26,6%), όταν το 2008 το νούμερο αυτό ανερχόταν στο 25,7%. Για την Ελλάδα και στα 2 έτη το ποσοστό αυτό ανήλθε το 27,8%.  

Στο ερώτημα του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικαλέστηκε στοιχεία της UNICEF από τα οποία προκύπτει ότι η παιδική φτώχεια και τα παιδιά που ζουν με στερήσεις στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου αυξάνονται συνεχώς. 

Όσον αφορά την ΕΕ, περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συν Νορβηγία και Ισλανδία) στερούνται βασικά αγαθά απαραίτητα για την ανάπτυξή τους και απευθυνόμενος προς την Επιτροπή, θέλησε να πληροφορηθεί την πορεία υλοποίησης όσων προβλέπει η στρατηγική «Ευρώπη 2020» για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας στα κράτη μέλη. 

Στην απάντηση του ο Ούγγρος Επίτροπος αφού υπενθύμισε ότι ένας από τους πέντε πρωταρχικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη είναι να μειωθεί ο αριθμός των φτωχών στην ΕΕ κατά 20 εκατ. άτομα, σημείωσε ότι η Επιτροπή επεξεργάζεται επί του παρόντος σύσταση για την παιδική φτώχεια. 

Η σύσταση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος εργασιών του 2012 της Επιτροπής και θα προτείνει μια ολιστική προσέγγιση, όσον αφορά στην καταπολέμηση του προβλήματος, κάνοντας έκκληση να βελτιωθούν η πρόσβαση σε στήριξη εισοδήματος και σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και να αυξηθεί συμμετοχή των παιδιών σε κοινωνικές και μετασχολικές δραστηριότητες. 

 «Η Ε.Ε. δεν μπορεί να αποδέχεται ως παράπλευρη απώλεια της οικονομικής κρίσης τα παιδιά. Το γεγονός ότι τα ποσοστά της παιδικής φτώχειας αυξάνονται συνολικά στην Ε.Ε., ασχέτως της οικονομικής κατάστασης της κάθε χώρας, αποδεικνύει πως ούτε αξιόπιστες πολιτικές έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ούτε φαντάζει - για την ώρα τουλάχιστον - ως αξιόπιστος στόχος ο προβλεπόμενος από την στρατηγική Ευρώπη 2020. Αναμένουμε από την Επιτροπή και πολύ περισσότερο από το Συμβούλιο περισσότερο αξιόπιστες και πειστικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ