Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση των ενώσεων Πελοποννήσου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το στρατόπεδο μεταναστών Κορίνθου

Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 08:40

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Συνάντηση των ενώσεων Πελοποννήσου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το στρατόπεδο μεταναστών Κορίνθου
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
«Συνάντηση Αστυνομικών Ενώσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον  Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ».

Σήμερα την 23-10-2012 πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας συνάντηση των πρωτοβάθμιων Αστυνομικών Ενώσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου (Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ με τον
Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, για θέματα και προβλήματα που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση του Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο.
-
Συζητήθηκαν:
1.    Η αποδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών από τις συνεχείς μετακινήσεις των Αστυνομικών και η καταπόνηση αυτών, για τη φύλαξη του εν λόγω κέντρου με αποτέλεσμα την πλημμελή ως ανύπαρκτη αστυνόμευση των περιοχών των Νομών μας.
2.    Η άμεση ίδρυση Νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας για τη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης με δική της μόνιμη οργανική δύναμη η οποία δεν θα επιβαρύνει περισσότερο τις Υπηρεσίες μας.
3.    Να βγει εκ νέου διαταγή Πανελλαδικά για τους επιθυμούντες συναδέλφους ώστε να στελεχωθεί η Νέα Υπηρεσία.
4.    Η μετακίνηση των συναδέλφων άνω των 100 χιλιομέτρων να πραγματοποιείται με διανυκτέρευση όπως γίνεται με τις ενισχυτικές δυνάμεις των Κέντρων Φύλαξης του Έβρου.
5.    Η απόδοση της υπερεργασίας από τους Διοικητές των Υπηρεσιών που ανήκουν οι συνάδελφοι, που παρά και την διαταγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται.
6.    Η διασφάλιση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων.
7.    Κατασκευή κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των Αστυνομικών Δυνάμεων για τη φύλαξη του χώρου.
8.    Εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει η φύλαξη να πραγματοποιείτε στα εν λόγω κέντρα και από εκπαιδευμένους Security.
9.     Η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στους χώρους του πρώην 6ου Σ.Π. με σωστές μελλοντικές υποδομές.
10.    Τέλος τέθηκαν θέματα για την υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών των Νομών, που όπως τόνισαν όλες οι Ενώσεις είναι ελλειμματική, απαρχαιωμένη και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.
-

Ο κ. Αρχηγός κατανόησε τα αιτήματά μας δηλώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τη Χώρα όπου προέχει η διασφάλιση της τάξης και των Νόμων του κράτους και ότι αν και δίκαια τα αιτήματα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα στη δεδομένη στιγμή πλην όμως θα προσπαθήσει μετά το τέλος Νοεμβρίου:
1)    Να δημιουργηθεί μόνιμη Υπηρεσία Φύλαξης του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Κόρινθο με νέα οργανική δύναμη που θα προκύψει από τις αιτήσεις των επιθυμούντων συναδέλφων Πανελλαδικά.
2)    Θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία που απορρέει από την Υπουργική Απόφαση για τη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης από εκπαιδευμένους Security.
3)    Η μετακίνηση των συναδέλφων άνω των 140 χιλιομέτρων να πραγματοποιείτε με διανυκτέρευση.
4)    Θα πρέπει να αποδίδετε η υπεραπασχόληση του προσωπικού από τους Διοικητές των υπηρεσιών τους, πράγμα το οποίο θα αξιώσει και ο ίδιος.
5)    Η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στο πρώην 6ο Σ.Π. είναι στις άμεσες προτεραιότητές του και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση μετακίνησή της.
Οι Ενώσεις μας λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις του κ. Αρχηγού αναμένουμε την υλοποίησή τους επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε δυναμικότερα εφόσον δεν τηρηθούν τα υποσχόμενα.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Ε.Α.Υ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ -ΑΔΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ε.Α.Υ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ε.Α.Υ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ε.Α.Υ.ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΤΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ε.Α.Υ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

http://enastyarg.blogspot.gr
.
Διαβάστηκε 68 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ