Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΦΗΒΕΙΑ»

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ
25/10/2012
Γονείς γεμάτοι ανησυχία και άγχος, χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το δικό τους παιδί-έφηβο, χωρίς να το καταλαβαίνουν και χωρίς να μπορούν να συνεννοηθούν στοιχειωδώς μαζί του. 

Το βιβλίο της Κικής Τζωρτζακάκη με τίτλο «Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα» στοχεύει να βοηθήσει γονείς και εφήβους να βγουν από το αδιέξοδο και να καταλάβουν με απλό και πρακτικό τρόπο πώς θα ζήσουν λιγότερο οδυνηρά την ξεχωριστή εμπειρία της εφηβείας. 

Όταν ένας ευαίσθητος έφηβος αποκτά μια βάση συναισθηματικής ασφάλειας, που προέρχεται από τη σταθερή και χωρίς ακραίες υπερβολές στάση των γονιών του, μετατρέπει το αναπόφευκτο υπαρξιακό του άγχος σε συναισθηματική και κοινωνική δύναμη. Όμως, γι’ αυτή τη σταθερή και χωρίς ακρότητες στάση, αρμόδιοι είναι αποκλειστικά οι γονείς και όχι οι ειδικοί. Λίγο περισσότερη φροντίδα και προσοχή είναι υπερπροστασία, λίγο λιγότερη είναι εγκατάλειψη και αδιαφορία. 

Ένα βιβλίο-εγχειρίδιο για όλους τους γονείς αλλά και για τους εφήβους. Η Κική Τζωρτζακάκη, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της, δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο απαντήσεις για ό,τι αφορά στην εφηβεία. 

Τοποθετώντας τον έφηβο στην κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα, μας βοηθά να κατανοήσουμε τον ψυχισμό του, τις ανάγκες του, τις ανησυχίες και τα προβλήματά του, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές. Η πληθώρα των παραδειγμάτων που παραθέτει η συγγραφέας ως καταγραφή της πραγματικότητας εμπλουτίζει το υλικό του βιβλίου και υπογραμμίζει τη χρηστικότητά του. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Κική Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Τεγέα Αρκαδίας, αλλά ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε παιδαγωγικά και άρχισε να διδάσκει από νεαρή ηλικία, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε την οργάνωση σχολών γονέων. Οι δύο παράλληλες αυτές δραστηριότητες τη βοήθησαν να γνωρίσει σε βάθος την υγιή πλευρά της ελληνικής οικογένειας, αφού είχε τη δυνατότητα να μελετά συστηματικά τους γονείς και τα παιδιά που βίωναν μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή. 

Αυτή η ξεχωριστή προσέγγιση και του παιδιού και των γονέων του τη βοηθά να «οδηγεί» και οικογένειες με προβλήματα προς τη βελτίωση και τη λύση των δυσκολιών τους. Σ’ αυτή τη φιλοσοφία της «υγιούς οικογένειας» στηρίζονται τα βιβλία της: Το Σημειωματάριο του γονιού και Μαμά, κόψε το κήρυγμα – κι εσύ, μπαμπά, επίσης Α΄ και Β΄τόμος, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλέντη. Από τις εκδόσεις Μικρή  Ίτανος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Η Κατερίνα, το γουρουνάκι και άλλα ζώα. Από τις εκδόσεις Δοκιμάκης κυκλοφορεί το ημερολόγιο 2012 Οι δρόμοι της αγάπης με δικά της κείμενα. 

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ