Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ) - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ 1-11-2012 ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Tετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 16:28

Ανοιχτή επιστολή των Ομοσπονδιών προς τους βουλευτές

  • ΠΗΓΗ : Τό  BLOKO.GR σήμερα 31-10-2012 έχει  εννέα ( 9 ) αναρτήσεις οι οποίες αναρτούνται παρακάτω για την ΄Ενστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΑΘΗΝΑ 1-11-2012 και ώρα 13.30 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ στην Πλατεία Ευαγγελισμού. ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανοιχτή επιστολή των Ομοσπονδιών προς τους βουλευτές
"Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το λόγο που αναγκαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε και αύριο (1-11-2012) στην Αθήνα ( ώρα 13.30, πλατεία Ευαγγελισμού) ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών, κορυφώνοντας έτσι μια σειρά κινητοποιήσεων από αρχές Σεπτεμβρίου 2012 όταν πλέον έγινε φανερή η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπρόσθετες αβάσταχτες περικοπές στους ένστολους.


 Κύρια στόχευσή μας είναι η άρση των κραυγαλέων αδικιών και της άνισης μεταχείρισής μας έναντι του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.


Οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας:
α) του άδικου – άνισου και άναρχου μισθολογίου που υπάρχει μεταξύ των στελεχών, όπου το 40% του μισθού τους αποτελείται από άσχετα «ερμαφρόδιτα» επιδόματα και χαμηλό εισαγωγικό βασικό μισθό.
β) των οριζόντιων περικοπών που έγιναν από το έτος 2009 όπου οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών ανήλθαν από 28,74% κλιμακούμενες προς τα πάνω ανάλογα με το βαθμό και έτη υπηρεσίας και
γ) των φόρων – εισφορών, των χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού.
Με τις μέχρι τώρα περικοπές σήμερα, το μισό και πλέον του ένστολου προσωπικού λαμβάνει σε σύγκριση με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων ίσα ή και λιγότερα χρήματα με τους αντίστοιχους υπαλλήλους με ίδια – ίσα και ανάλογα προσόντα. Επιπρόσθετα, το «πάγωμα διαρκείας» των μισθολογικών προαγωγών και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας με ενδεχόμενη την κατάργησή τους, στοιχειοθετεί μια δυσμενέστερη μεταχείριση και υποβιβασμό σε ανεπίτρεπτη θέση τους ένστολους. Στο Δημόσιο Τομέα διατηρήθηκε με την ενσωμάτωση το χρονοεπίδομα και τα κλιμάκια προαγωγής της κάθε κατηγορίας ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.
Η τρόικα βάζει «ταφόπλακα» στους ένστολους με το δήθεν «ειδικό προνομιακό στρατιωτικό» μισθολόγιο, για το οποίο βλέπει περιττό «λίπος» (είναι δυνατόν;) στα 683 ευρώ βασικό μισθό του Αστυφύλακα- Λιμενοφύλακα- Πυροσβέστη για συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες περικοπές.
Απευθυνόμαστε την ύστατη στιγμή, για άλλη μια φορά σήμερα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να μη γίνει άμεσα καμία επιπλέον περικοπή αλλά να ξεκινήσει διάλογος μέχρι τέλους του έτους με το Υπουργείο Οικονομικών, για την κατάρτιση νέου μισθολογίου με γνώμονα τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, της ιδιαιτερότητας της εργασίας των ενστόλων, την ανάλογη και ίση οικονομική μεταχείριση των συναδέλφων, με τους αντίστοιχους με τα ανάλογα προσόντα Δημόσιους Υπαλλήλους και με πλήρη εναρμόνιση του μισθολογικού κόστους που έθεσε στη διαπραγμάτευση η Τρόικα.
Εμείς, οι Αστυνομικοί – Λιμενικοί - Πυροσβέστες δεν ανήκουμε σε καμιά κατηγορία «ειδικών» και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με ακατάστατα ωράρια, επαχθείς συνθήκες εργασίας, με ευτελή αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου αλλά και τη νυχτερινή εργασία.
Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια. Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
Αυτόν τον αγώνα καλούμε να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.


-ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ
-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ"
ypografes_omospondion4

http://www.poaxia.gr
http://www.poasy.gr
 
Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 14:40

ΠΕΑΛΣ- ΠΟΕΠΛΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΝΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
ΠΕΑΛΣ- ΠΟΕΠΛΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΝΑ
Αύριο Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 09:00 τα προεδρεία των Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και της ΠΕΑΛΣ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 13:30.

Η συμβολική αυτή ενέργεια γίνεται για να θυμίσει στην πολιτική ηγεσία του
ΥΝΑ και την φυσική μας ηγεσία, ότι τα προβλήματά μας δεν εξαντλούνται στο μισθολόγιο αλλά υπάρχουν και θεσμικά ζητήματα ανάλογης ή και μεγαλύτερης σημασίας για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
.
Διαβάστηκε 36 φορές
 




Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 11:40

Συγκέντρωση στρατιωτικών. Τι δείχνει η απόφαση να μην κατέβουν με στολή στο δρόμο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Συγκέντρωση στρατιωτικών. Τι δείχνει η απόφαση να μην κατέβουν με στολή στο δρόμο
Η απόφαση των στρατιωτικών να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της 1ης Νοεμβρίου, μαζί με τους αστυνομικούς ,χωρίς στολή, είναι σωστή και μπορεί να αποδειχτεί και “σοφή”. Κι αυτό γιατί οι εκτιμήσεις λένε ότι η συμμετοχή χωρίς στολή…απελευθερώνει πολλούς στρατιωτικούς οι οποίοι είτε διαφωνούσαν με την πρακτική που ακολουθήθηκε στην συγκέντρωση και πορεία της 12ης Σεπτεμβρίου, είτε -δικαιολογημένα- φοβήθηκαν ότι αυτό μπορεί να είχε
συνέπειες για τους ίδιους.

Τώρα όμως κανείς δεν μπορεί να τους ψέξει, εκτός ανα απαγορευθούν γενικώς και οι συγκεντρώσεις.

Η απόφαση των στρατιωτικών μαρτυρά και κάτι άλλο. Ότι επικρατεί σοβαρότητα και ψυχραιμία σ΄ όσους έχουν επιλέξει να εμπλακούν στη λειτουργία του ΣΥΣΜΕΔ και των Ενώσεων Στρατιωτικών σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα εκτιμηθεί αναλόγως και από την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδεχτεί ότι πρέπει να νομοθετήσει για την λειτουργία αυτών των Ενώσεων, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να βάλει κανόνες και όρους μία και καλή στη λειτουργία αυτών των Ενώσεων.

Θα το καταλάβει; 
Ον Αλέρτ
.
Διαβάστηκε 427 φορές
 
 




Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 10:56

ΣΥΣΜΕΔ: Δηλώνουμε την παρουσία μας στην κινητοποίηση της 1-11-2012. Να μη λείψει κανείς.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
ΣΥΣΜΕΔ: Δηλώνουμε την παρουσία μας στην κινητοποίηση της 1-11-2012. Να μη λείψει κανείς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (http://www.sysmed.gr), εν Ενεργεία Στρατιωτικοί και Απόστρατοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30΄στη ΛΑΕΔ, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων για να συναντηθούν με την συγκέντρωση των 
Σωμάτων Ασφαλείας όπου θα βρεθούν και θα παραμείνουν μέχρι το βράδυ.
Διαβάστε στη συνέχεια την ανακοίνωσή τους.

-Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων
Δηλώνουμε την παρουσία μας στην κινητοποίηση της 1-11-2012.
Να μη λείψει κανείς.

-Συναδέλφισσα και συνάδελφε
Οι μέχρι τώρα μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών ήταν μόνο η αρχή.
Η συνεχιζόμενη επίθεση κατά της Πατρίδας μας και η απαξίωση του Ελληνικού λαού, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είμαστε και όλοι εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί, μας υποχρεώνει για ακόμη μια φορά να δηλώσουμε την αντίθεσή μας και να εκφράσουμε την έντονη αποφασιστικότητά μας και την πίστη στο δίκαιο των αιτημάτων μας.
Αντιστεκόμαστε στο καθεστώς μειωμένης Εθνικής και Συνταγματικής κυριαρχίας, που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας.
Είμαστε αντίθετοι με τα μέτρα που επιχειρούν να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη μειωμένα εισοδήματά μας.
Αγωνιζόμαστε κατά της προσπάθειας να μας παρουσιάσουν ως προνομιούχους έναντι των άλλων εργαζομένων και να μας αποκόψουν από τον κοινωνικό κορμό.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική, ηθική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην υποδούλωση.
Για τους παραπάνω λόγους σε καλούμε
την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30΄
σε προσυγκέντρωση μπροστά στη ΛΑΕΔ (Ρηγίλλης 1), ώστε στη συνέχεια να κινηθούμε ειρηνικά προς τη Βουλή των Ελλήνων και να συναντηθούμε με τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας όπου θα βρεθούν και θα παραμείνουν μέχρι το βράδυ
(οι εν ενεργεία συνάδελφοι, ενόψει ασταθών καιρικών συνθηκών,
παρακαλούνται να φέρουν πολιτική ενδυμασία)
Αγωνιζόμαστε
για μια Χώρα, που ο λαός της θα ζει με αξιοπρέπεια και με τις Ένοπλες Δυνάμεις του ως πυλώνα προάσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας και Ασφάλειάς της.
Οι φορείς
Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ)
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ)
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΕΚ)
Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)
Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ)
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)
Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ)
Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

http://www.sysmed.gr
.
Διαβάστηκε 97 φορές
 
 




Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 10:22

Ομοσπονδίες: Επιβίωση ώρα μηδέν!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ομοσπονδίες: Επιβίωση ώρα μηδέν!!!
"Γενικός συναγερμός για δυναμικό «παρών»
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 ώρα 13.30 Αθήνα – Πλατεία Ευαγγελισμού

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Στην κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, αποφασίστηκε σήμερα όπως η εξαγγελθείσα νέα
ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση, πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13.30 στην Πλατεία Ευαγγελισμού - Αθήνα.
omospondies_logo

  Επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει ουδεμία αντίδραση από τους πολιτικούς και φυσικούς μας Ηγήτορες στην παράνοια και το αμόκ περικοπών για το σύνολο των ενστόλων, που έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, οφείλουμε εμείς και πάλι να δώσουμε για μια ακόμα φορά τη δέουσα απάντηση.

  Να γνωρίζουν όλοι όσοι αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους και προωθούν προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, απίστευτης αγριότητας οικονομικά μέτρα και μάλιστα με το πρόσχημα ότι θα σώσουν την ελληνική οικονομία, δεν μας πείθουν για το αγαθό των προθέσεών τους. Όσο για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις φιλευσπλαχνίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κλάδο μας, ηχούν πλέον στα αφτιά μας ως πρόκληση και εμπαιγμός, δεδομένου ότι άπαντες πλέον ομολογούν ότι η τρόικα είναι εδώ για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων, αδιαφορώντας για τη φτωχοποίηση και τα άλλα δεινά που επιφυλάσσουν στη Χώρα μας.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  Σας καλούμε να δώσουμε την καθοριστική μάχη πριν από την ψήφιση των επαχθών μέτρων, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στην ένστολη διαμαρτυρία μας, στην οποία καλούνται να δώσουν το δικό τους παρών πέρα από τους εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ως επίσης και οι συνάδελφοί μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνταξιούχοι και εν ενεργεία.

Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα μέτρα της τρόικας
που θα επισημοποιήσουν τη θανατική μας καταδίκη!

Μας καλεί το καθήκον!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ypografes_omospondion4
.
Διαβάστηκε 127 φορές
 




Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 09:59

ΕΑΠΣ: Εάν όχι τώρα, πότε;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
ΕΑΠΣ: Εάν όχι τώρα, πότε;
"Συνάδελφοι

"Οπως "μονότονα" διατυπώνουμε τα τελευταία ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΡΟ Ι ΚΑΝΑ  ΧΡΟΝΙΑ , η άδικη και ληστρική πολιτική του μνημονίου, οδηγεί σε ένα μεγάλο αδιέξοδο που σκοπό και στόχο έχει την πλήρη εξαθλίωση μας και το ξεπούλημα της
χώρας μας.

Οι δανειστές μας και το λόμπι των αγυρτών των αγορών που κατέχουν πλέον την πατρίδα μας, επιβάλλουν μέρα με τη μέρα ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ- ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ.

Η επίθεση στο πυροσβεστικό εισόδημα από τις αρχές της τροικανής έλευσης, έφερε άγριες πεικοπές που έκαναν το φτωχοκάματο μας ακόμα πιό φτωχό.

Το ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ διαδέχεται το άλλο και ο εκβιασμός για την δήθεν χρεωκοπία και τη δήθεν επιστροφή στη δραχμή, επανέρχονται σε κάθε έλευση των δόσεων που φορτώνουν ακόμα παραπάνω το χρέος της πατρίδας μας και μας δένουν ακόμα περισσότερο σε ένα επαχθές χρέος.

Αυτές τις μέρες ο εφιάλτης επανέρχεται με  μια σειρά από δολοφονικά για τη ζωή μας μέτρα.

Οι τροικανοί αφέντες  θέλουν να περικόψουν ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το φτωχοκάματό μας, σε ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ διατηρούνται παγωμένες οι μισθολογικές προαγωγές και ωριμάνσεις μας.  Η μείωση από ότι μας έχει δηλωθεί θα είναι αναδρομική, πιθανόν από τον Αύγουστο και θα συμπληρωθεί το 2013 με ανάλογο  επιπλέον τσεκούρωμα.
Σε αυτές τις περικοπές δεν περιλαμβάνονται τα έξτρα και κοινά μέτρα:

    της κατάργησης των φοροαπαλλαγών
    της κατάργησης ότι έχει απομείνει από 13ο και 14ο μισθό.
    της κατάργησης του οικογενειακού επιδόματος
    της αύξησης των υφιστάμενων χαρατσιών
    της αύξησης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης

 Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης άγριες περικοπές σε συντάξεις μισθούς, ενώ  στρώνεται το χαλί γιά έναν άγριο εργασιακό μεσαίωνα που θα καταδικάσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας σε ανεργία- ελαστική εργασία και ανείπωτη φτώχεια.


Συνάδελφοι
Στις τροικανές συνιστώσες μέχρι σήμερα δώσαμε πάνω από το  30%.του εισοδήματός μας.

Μετά το νέο αυτό πακέτο μέτρων η εξαθλίωση θα είναι το νέο επίπεδο ζωής μας.

Πιθανόν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Δεν γνωρίζουμε πόσοι Έλληνες θα έχουν ευρώ και βέβαια πόσοι Έλληνες θα παραμείνουν ζωντανοί στη χώρα.

                                                ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
13.30
Στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα.


Με μαζικότητα και αγωνιστικότητα να σβήσουμε τη φωτιά που καίει τη ζωή μας.


ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
.
Διαβάστηκε 177 φορές
 




Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 09:05

Ένωση Ιωαννίνων: Καθήκον και όχι υποχρέωση η συμμετοχή..."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένωση Ιωαννίνων: Καθήκον και όχι υποχρέωση η συμμετοχή..."
"Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
Στην καθοριστική μάχη του μεγαλειώδους αγώνα  που δίνουμε ενάντια στην άδικη, κοινωνική , εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση μας, καθώς και στην  πτώχευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας καθίσταται άκρως επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων
μας.
Δυστυχώς η αδράνεια ισοδυναμεί με συναίνεση  και οποιαδήποτε εκούσια ή ακούσια παραχώρηση των κεκτημένων τα οποία με κόπους κερδίσαμε , είναι πλέον σίγουρο πως θα μας οδηγήσει μαθηματικά στο περιθώριο , αφήνοντάς μας έκθετους απέναντι στις οικογένειές μας και στους συναδέλφους στους οποίους θα παραδώσουμε την υπηρεσιακή σκυτάλη.
Καλούμαστε όλοι ,από όποια θέση κι αν κατέχουμε, εκλεγμένοι και μη , την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 13.30 στην ένστολη Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα.
Η επιλογή μας μονόδρομος."
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ ΩΡΑ 06.30 ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ
.
Διαβάστηκε 98 φορές
 
 




Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 08:50

Δυναμική Παρέμβαση: "Να μην επιτρέψουμε τη θανατική μας καταδίκη"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δυναμική Παρέμβαση: "Να μην επιτρέψουμε τη θανατική μας καταδίκη"
To bloko.gr θα δημοσιοποιεί σήμερα μόνο τις ανακοινώσεις που θα μας στέλνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις, αναφορικά με τα καλέσματα συμμετοχής και αγώνα για την αυριανή ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν από κοινού όλες οι Ομοσπονδίες και Ενώσεις των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσης και τις ανακοινώσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δυναμικής Παρέμβασης.
"Η Δυναμική Παρέμβαση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών των σωμάτων Ασφαλείας Θα συμμετάσχει στην ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13.30 στην Πλατεία Ευαγγελισμού – Αθήνα.

Τα μέλη της παράταξής μας συνεχίζουν τον αγώνα τους και ακούραστα θα βρίσκονται μαζί σας όπως σε κάθε κινητοποίηση. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα μέτρα της τρόικας
που θα επισημοποιήσουν τη θανατική μας καταδίκη!"
.
Διαβάστηκε 131 φορές


 




ετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 07:27

Ένωση Λάρισας: Υγειονομικές και βραδυφλεγείς βόμβες τα κρατητήρια, Υπερπληθυσμός κρατουμένων και ανασφάλεια αστυνομικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένωση Λάρισας: Υγειονομικές και βραδυφλεγείς βόμβες τα κρατητήρια, Υπερπληθυσμός κρατουμένων και ανασφάλεια αστυνομικών
"Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την επέκταση της εφαρμογής του σχεδίου «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ,στα κρατητήρια έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας , χωρητικότητας (39) ατόμων ,φιλοξενούνται καθημερινώς περί τα  (60) και πλέον άτομα, επί το πλείστον αλλοδαποί προς απέλαση συν οι όποιοι κρατούμενοι με αυτόφωρη διαδικασία.  Το ανωτέρω γεγονός σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικών καθαριότητας και υγειονομικών ελέγχων ,δημιουργεί
σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των κρατουμένων ,αλλά το βασικότερο για την υγεία των συναδέλφων μας και κατ΄επέκταση των οικογενειών τους.
Επίσης σε καθημερινή βάση υπάρχουν 2 – 3 μεταγωγές προς τα νοσοκομεία της πόλης με αποτέλεσμα ,ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες η πόλη να παραμένει για αρκετό χρονικό διάστημα με ένα ή κανένα περιπολικό, ενώ είναι και αυξημένες οι πιθανότητες απόδρασης.  Πολύ καλές οι επιχειρήσεις ΄΄σκούπα΄΄, θεαματικά τα ποσοστά και οι αριθμοί ,αλλά δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνονται  διακινδυνεύοντας άμεσα την υγεία των συναδέλφων .  
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε πιστή τήρηση των κανονισμών ,όσον αφορά την καθαριότητα-απολύμανση των κρατητηρίων, τον τακτικό υγειονομικό έλεγχο κρατουμένων και συναδέλφων-φρουρών, καθώς και την πληρότητα αυτών ,καθόσον οι κίνδυνοι υγειονομικοί αλλά και ασφαλείας που απειλούν τους συναδέλφους είναι τεράστιοι."
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
.
Διαβάστηκε 82 φορές

 
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ