Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ: Πάρεργα - κλήσεις τέλος, η απάντηση στο φτωχολόγιο

Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2012 14:24

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
ΠΟΑΣΥ: Πάρεργα - κλήσεις τέλος, η απάντηση στο φτωχολόγιο
Αστυνομία SOS. Το ειδικό «φτωχολόγιο» καταργεί αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες καθιστώντας ανενεργούς τους αστυνομικούς και απροστάτευτους τους πολίτες. Υπέρβαση με αποχή από τα πάρεργα (επίδοση δικογράφων, γνήσια υπογραφής, οικοδομικές παραβάσεις),  «ατονία» στην βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων είναι μερικές από τις προτάσεις αντίδρασης των αστυνομικών στο ειδικό οικονομικό «φτωχολόγιο» που τους επιφυλάσσει η τρικομματική κυβέρνηση, ενόψει των αλυσιδωτών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα. «Περαιτέρω περικοπές θα μας ακινητοποιήσουν. Μας έχουν εξαθλιώσει, μας έχουν συνθλίψει, τώρα πάνε να μας τελειώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος κατά τη διάρκεια έκτακτου γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.
          Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρης Γεωργαντζής πρόσθεσε: «Θέλουν να μας σώσουν ενώ έχουμε πιάσει πάτο. Εμείς δεν έχουμε συνδέσει ποτέ το καθήκον μας με τους μισθούς. Πρόκειται όμως για κατάφορη αδικία με ανεξέλεγκτες συνέπειες». Κι όμως δεν πρόκειται για ανέκδοτο αλλά για την στυγνή πραγματικότητα, η οποία αποκαλύφθηκε από τις ομιλίες των συνδικαλιστών εκπροσώπων της περιφέρειας. Για παράδειγμα στην Ίο όπου το τμήμα έχει όλους και όλους έξι αστυνομικούς ζητήθηκε να γίνει τετραμελής ομάδα ΔΙΑΣ! Ο διοικητής έδινε ψεύτικη αναφορά λειτουργίας και δράσης της με τους επικεφαλείς να «βαυκαλίζονται».   Ακόμη χειρότερη είναι η περίπτωση της Σερίφου. Δυο αστυνομικούς είχε το νησί και αυτοί έφυγαν και πήγαν στη φύλαξη βουλευτών. Πλέον το νησί αστυνομεύεται εξ αποστάσεως, και «εξυπηρετείται» από τα διπλανά νησιά! Αστυνομικός τώρα που πρέπει να πάει σε άλλο νησί για να πραγματοποιήσει προανάκριση και έρευνα για κάποιο αδίκημα δεν έχει δαπάνες της υπηρεσίας για την μετακίνησή του, ούτε όμως και δικά του χρήματα. Αν δεν πάει ελέγχεται πειθαρχικά για «άρνηση εκτέλεσης διαταγής», άσχετα αν αυτή αργότερα καταπέφτει λόγω των παραπάνω «αθωωτικών» στοιχείων.
Το χειρότερο όλων πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια της Αττικής υπάρχουν περίπου 700 άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί φυλακιστήρια, ωστόσο εκτίουν την ποινή τους στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων ελλείψει χώρου στις φυλακές!  Οι συνδικαλιστές ανέφεραν επίσης ότι η ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης χωρίς κανένα αντιστάθμισμα, με τους περισσοτέρους από τους αστυνομικούς να έχουν μετατραπεί σε φύλακες παράνομων μεταναστών. Έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη δημιουργίας λεσχών εστίασης στην περιφέρεια κυρίως για τους νέους αστυνομικούς των 683 ευρώ, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ακόμη και να προσέλθουν στην υπηρεσίας τους! 
Παναγιώτης Σπυρόπουλος
.
Διαβάστηκε 973 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ