Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ ζητούν άμεση ανάκληση των Αποφάσεων για χορήγηση του εφάπαξ στα τριάντα ένα (31) χρ.

ΠΗΓΗ : PoliceNet.gr

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012
-
Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/4/4
Θέμα: «Αίτημα άμεσης σύγκλησης του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ για το εφάπαξ βοήθημα»

Κύριε Πρόεδρε,

Οι πρόσφατες νέες μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές των αμειβομένων με τα ειδικά μισθολόγια, και ειδικότερα για τους ένστολους, ο επανακαθορισμός του βασικού μισθού βάσης αλλά και των συντελεστών διαμόρφωσης των υπόλοιπων βασικών μισθών που επηρεάζουν και το ύψος του χορηγούμενου επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που επεβλήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 σε συνδυασμό με τις οριζόντιες ποσοστιαίες περικοπές που προβλέπονται για όσους αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν μετά την 01-08-2010 και στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, δημιουργούν νέα δεδομένα για τις προϋποθέσεις χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος στους ασφαλισμένους των τομέων πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ.
Επιπρόσθετα, οι διατάξεις της περίπτωσης 7 της παραγρ. ΙΑ-5 του Ν.4093/2012 που προβλέπουν ότι μέχρι την 31-12-2012 θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καθοριστεί νέα τεχνική βάση που θα υπολογίζει το εφάπαξ βοήθημα από την 01-01-2014 σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς – τομείς πρόνοιας στην κατεύθυνση της εξάλειψης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των ελλειμμάτων των φορέων, φέρνουν νέα ασαφή δεδομένα στον τρόπο και στις προϋποθέσεις χορήγησης των εφάπαξ βοηθημάτων από τους τομείς πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Είναι αυτονόητο ότι από μια πρώτη εκτίμηση των νέων δεδομένων επέρχονται νέες σημαντικές μειώσεις για τους παλαιούς ασφαλισμένους (πριν 01-01-1993) οι οποίοι ουσιαστικά τιμωρούνται γιατί πίστεψαν τις προγενέστερες διαβεβαιώσεις της Πολιτείας και παρέμειναν στον Οργανισμό μας αν και είχαν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούσαν να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία.

Κύριε Πρόεδρε,

Για να προλάβουμε να περισώσουμε ό,τι είναι εφικτό ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ με μοναδικό θέμα συζήτησης «Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ» προτείνοντας τον υπολογισμό αυτού ως ακολούθως:

1) Α΄ Τμήμα: Με βάση του τρόπου που ίσχυε πριν τις περικοπές
Β΄ Τμήμα: Με βάση του τρόπου μετά τις περικοπές
2) Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό από το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εναλλακτικά προτείνουμε ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ να γίνεται με βάση το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας (αρχής γενομένης και εφεξής από 01-08-2012).

Παράλληλα, να καταβληθεί προσπάθεια και να απαιτηθεί η εξαίρεση της μείωσης του εφάπαξ κατά 45,49% για τους ελάχιστους πλέον εναπομείναντες παλιούς ασφαλισμένους (πριν την 01-01-1993) του ΤΑΥΑΠ (τέως Α.Π.).

Επιπρόσθετα, ζητούμε να γίνει άρση της υπ' αριθ. 35/1/22-07-2011 Απόφασης του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και ανάκληση της υπ' αριθ. Φ.30218/26803/817 από 28-11-2011 Απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που θέτει χρονικό όριο για τη χορήγηση του εφάπαξ τα τριάντα ένα (31) χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, σύμφωνα με προηγούμενη σχετική πρότασή μας.

Σε αμέσως επόμενο στάδιο το Δ.Σ. του Ταμείου πρέπει να εξετάσει την πλήρη ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων και των Ταμείων Αρωγής ειδικά για τους καινούριους ασφαλισμένους (μετά την 01-01-1993) και προς τούτου ζητούμε τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των Ομοσπονδιών μας για να ασχοληθεί με το όλο ζήτημα.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Προς: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ
Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ
Κοιν.:1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
4) Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
5) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
7) Αστυνομικές Υπηρεσίες

http://www.poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ