Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ»

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ»
29/11/2012
Με την ταινία «Τα κορίτσια της βροχής» σε σκηνοθεσία Αλίντας Δημητρίου και την συμβολική φράση «Εμείς δεν πεθάναμε από έρωτα, από πείνα θα πεθάνουμε?» η Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας ξεκινά μια σειρά προβολών την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012. Με πνεύμα άκρως πολιτικό και με σκοπό να τονιστεί πως σκοπός μιας κινηματογραφικής λέσχης δεν είναι απλά να προβάλει «κάποιες» ταινίες μακριά και έξω από την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά οφείλει να αναπνέει τα κοινωνικά δεδομένα της σύγχρονης εποχής ξεκινά αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός. 

Στο κέντρο της πόλης και στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Περί Τεχνών" με προβολές ταινιών και όχι μόνο, με ελεύθερη είσοδο, οι πολίτες της Πάτρας θα γίνουν μάρτυρες ενός «κινηματογράφου που ζει την καθημερινότητα» και την εμπέδωση στους θεατές ότι εδώ είναι η δικιά σας Λέσχη Κινηματογράφου. 

Με την ταινία Τα κορίτσια της βροχής ολοκληρώνεται η τριλογία για τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες του αιώνα που μας πέρασε. 

Η ταινία αναφέρεται στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Χούντας. Την εποχή της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών… 

Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες. Τις χαρακτηρίζει,  το ίδιο ήθος με τις Γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Τα κορίτσια της βροχής θεωρούν, μάλιστα, τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Μια από αυτές είπε «…είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία» και το είπε αυτό μια γυναίκα που της αφαίρεσαν τη δυνατότητα να κάνει παιδιά. 

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. 

Κέντρο Πολιτισμού Περί Τεχνών - Αράτου & Κανακάρη 65 

Προβολές κάθε Πέμπτη και ώρα 9.00 μ.μ 

Οι θεατές θα έχουν έκπτωση 20% στις εκδόσεις του «Περί Τεχνών», και θα κερασθούν σιροπιαστά γλυκά από την Θεσσαλονίκη, ενώ θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π & της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Αιμοπεταλίων. 

Πληροφoρίες  για το πρόγραμμα (trailers, φωτογραφίες, περιγραφές ταινιών) στο blog www.lesxi-kinimatografou.blogspot.com.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ