Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα του ΤΕΑΠΑΣΑ, του Αντώνη Ζαχαριουδάκη

Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 09:41

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Τα νέα του ΤΕΑΠΑΣΑ, του Αντώνη Ζαχαριουδάκη
ΟΔΙΕ: Σε διαδικασία εκτέλεσης για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών) βρίσκεται σήμερα το ΤΕΑΠΑΣΑ, λόγω μη απόδοσης του υπολοίπου της οφειλής, ύψους 800 χιλ. περίπου από εκτελεστέες αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών (ετών 2003 και 2004) από την Διοίκηση του ΟΔΙΕ.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Ταμείο διεκδικεί ποσό ύψους 1.450.000€ μέσω αγωγών που έχει καταθέσει κατά του ΟΔΙΕ Α.Ε. λόγω μη απόδοσης των προβλεπόμενων κοινωνικών πόρων από τα κλασματικά υπόλοιπα και των κερδισμένων δελτίων που δεν εξαργυρώθηκαν για διάφορες χρονικές περιόδους (από 2003 έως 2011). Οι δικάσιμοι ορίστηκαν το 2014 και το 2015.

ΕΦΑΠΑΞ: Όχι μόνον αναγκαιότητα, αλλά και δίκαιο αποτελεί πλέον η αλλαγή του χρονικού περιορισμού για την χορήγηση του εφάπαξ των ασφαλισμένων στην Ε.Χ. από τα 31 έτη στο χρονικό πλαίσιο που θέτει ο Ν.3986/2010, αλλά και η μείωση του ποσοστού που μειώνει το εφάπαξ από ασφαλισμένους της Α.Π. μετά την παράδοση των αναλογιστικών μελετών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τη Διοίκηση του Ταμείου. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η απόσυρση λίγες μέρες μετά από το Μ.Π.Δ.Σ. της διάταξης για επαναπροσδιορισμό του ποσοστού μείωσης με Υπουργική Απόφαση, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, όπως και η αιφνιδιαστική νομοθέτηση της μείωσης κατά 46% στο Ταμείο της Α.Π., όταν ήταν γνωστές στο υπουργείο Εργασίας οι αναλογιστικές μελέτες που έδειξαν μικρότερο ποσοστό.
Ραδιοτηλεοπτικά: Την άρνηση του ΑΝΤΕΝΑ συνάντησε η Διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ, όταν ζήτησε να καταβάλλει ο σταθμός τα οφειλόμενα χρήματα από την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της Europa League, ενώ η CONNEX αγνόησε παντελώς την
έγγραφη όχληση του Ταμείου.
Μονόδρομος πλέον η ολοκλήρωση της σε εξέλιξη δικαστικής διερεύνησης κατόπιν έγγραφης καταγγελίας του Ταμείου, προκειμένου να εξευρεθούν οι συμβάσεις για να προσδιοριστούν και τα οφειλόμενα χρήματα προς το Ταμείο.
Κ.Υ.Α.: Συνεχίζεται η εκκρεμότητα έκδοσης των Κ.Υ.Α. για το ποσοστό από τις καταδικαστικές αποφάσεις και την εκποίηση του άχρηστου υλικού της ΕΛ.ΑΣ. Η Κ.Υ.Α. παραμένει στο Γραφείο του κ. υπουργού Οικονομικών.(Νεότερη ενημέρωση σχετ. άρθρο ΕΔΩ)
MEGA: Αναθεωρήθηκε η απόφαση για καταλογισμό των τόκων υπερημερίας με τη σύμβαση με την ΕΠΟ καθώς δεν προβλεπόταν, σύμφωνα με την πρόσφατη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του ΤΕΑΠΑΣΑ. Διεκδικείται πλέον το αρχικό κεφάλαιο στο διπλάσιο (ήτοι 1.350.000€) και το διοικητικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί (ήτοι 37.500€). Ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται πλέον να τα καταβάλλει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Επιμέλεια:Αντώνης Ζαχαριουδάκης
Μέλος του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ
Από την Μηνιαία έκδοση της ΠΟΑΣΥ "Νέα Αστυνομία" (τ.69 Νοέμβριος 2012)

http://www.poasy.gr - Police Net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ