trofima
Ξεκίνησε την Πέμπτη από το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης  και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η διανομή 12 τόνων τροφίμων (μακαρόνια ,ρύζι ,φέτα , Λάδι κ.α ) σε 570 οικογένειες (1123 δημότες) ορεινών περιοχών που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης στα πλαίσια ειδικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και κονδύλια του δήμου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για τη προμήθεια τροφίμων από Σούπερ Μάρκετ σε άλλες 1700 οικογένειες που έχουν ήδη καταγραφεί από τις Κοινωνικές υπηρεσίες.
Οι οικογένειες αυτές θα μπορούν από σήμερα με ειδικά κουπόνια να προμηθεύονται από συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ τσάντα με γάλα , αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη.
Συνολικά οι οικογένειες που στηρίζονται από τα προγράμματά αυτά ανέρχονται σε ανέρχονται σε 2420 με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη να δηλώνει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε την επόμενη περίοδο ο αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να υποστηριχθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας αυτή τη δύσκολη περίοδο.