Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Α.Σ.Π.Α έχει θέσεις για το εφάπαξ..........και όχι "ενστάσεις"....

Συνδικαλιστικά Νέα arrow - Έτος 2012 arrowΗ Α.Σ.Π.Α έχει θέσεις για το εφάπαξ..........και όχι "ενστάσεις"....
 
Δημοσιευμένο στο : http://aspapolice.blogspot.gr
Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012
-Η Α.Σ.Π.Α έχει διατυπώσει στο παρελθόν με μεγάλη σαφήνεια και ξεκάθαρο λόγο - και σεβασμό στις καταβληθείσες εισφορές των συναδέλφων ,ειδικά των νέων - τις θέσεις και τις απόψεις της σχετικά με τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ειδικότερα το ΤΕΑΠΑΣΑ και το χορηγούμενο εφάπαξ από αυτό (ΤΑΑΣ).
Οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο αυτό, αλλά για όσους δεν τις θυμούνται η δεν μας διαβάζουν προσεκτικά η μας διαβάζουν περιστασιακά τιςεπαναλαμβάνουμε:

1.Είχαμε διατυπώσει στο παρελθόν ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ πρέπει να γίνεται στις τελευταία πενταετία ,με τα νέα δεδομένα του μνημονίου 3, ταυτιζόμαστε πλήρως με τις θέσεις της οικονομικής επιτροπής της Π.Ο.ΑΣ.Υ και όπως αυτές ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες .
2.Διεκδικούσαμε την κατάργηση "του 31" και πολεμήσαμε γι αυτό πάντα όμως με κοσμιότητα και μέσω της θεσμικής οδού και των συντεταγμένων συνδικαλιστικών θεσμικών οργάνων (Α'Βάθμιες Ενώσεις και Π.Ο.ΑΣ.Υ),επικαλούμενοι πάντοτε τον τελευταίο ασφαλιστικό Νόμο, τις υπάρχουσες αναλογιστικές μελέτες και την εκ γεγονότων(ελάχιστες αποστρατείες και μεσοσταθμική αύξηση του εφάπαξ (από τον σημερινό Μ.Ο των 52.000 στις 65.000!!!!!) δυσανάλογη των εισφορών και των αποδόσεων.
3.Ζητούσαμε και ζητούμε αιρετές διοικήσεις σε όλα τα ασφαλιστικά μας ταμεία από τους μετόχους και όχι διορισμένες από την Κυβέρνηση.
Η αποσταλείσα πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ προς το ΤΕΑΠΑΣΑ για τον υπολογισμό και καταβολή του εφάπαξ μας ικανοποίησε ιδιαίτερα , θεωρώ ότι συμβάλλαμε σε αυτήν με την κριτική ανάρτηση μας, τη δημοσιοποίηση της ενόχλησης από τον Πρόεδρο Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ για αυτήν και την δέσμευση μας να αναρτήσουμε άμεσα τις θέσεις και προτάσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ όταν αυτές δημοσιοποιηθούν, όπως και κάναμε.
Και από ότι φαίνεται οι προτάσεις της οικονομικής επιτροπής υιοθετήθηκαν πλήρως - επομένως διαψεύσθηκαν οι κακεντρεχείς ενστάσεις ορισμένων για ανεπάρκεια μελών της οικονομικής επιτροπής - προφανώς εξυπηρετούν μικροσυνδικαλιστικούς συσχετισμούς (βλέπε τελευταία διαδικασία εκλογής στην Ε.Γ) και όχι την ουσία - , καθώς και ο ειδικός τεχνοκράτης που απευθύνθηκαν - που είναι αυτός που θεσμοθέτησε το 31....!!!!!!!! - παραδέχθηκε πως οι θέσεις των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ (οικονομικής επιτροπής εν προκειμένω) είναι πάρα πολύ προχωρημένες και προσεκτικές.
Οι αναρτήσεις της Α.Σ.Π.Α γίνονται από τους διαχειριστές της και βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά και στην συνδικαλιστική εμπειρία τους , σε καμία περίπτωση οι διαχειριστές δεν διατυπώνουν για σοβαρά θέματα προσωπικές απόψεις παρά μόνο όταν δημοσιεύονται αυτές ενυπόγραφα.
Δεν αμφισβητούμε σε καμία περίπτωση τις προθέσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ και ειδικά του Προέδρου της - όπως κάποιοι άλλοι και μάλιστα εκτός των θεσμοθετημένων οργάνων - η Ομοσπονδία είναι αυτή που χαράζει την "γραμμή" σε σοβαρά θέματα όπως τα ασφαλιστικά ταμεία και εμείς αυτήν υπηρετούμε.
Επομένως ο γνωστός αμφισβητίας των πάντων, σωστά σέβεται και τιμά τους αγωνιστές της Α.Σ.Π.Α, αλλά να κάνει μόνο αυτό και ειδικά να μην αμφισβητεί τις προθέσεις μας και την δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε να κρατάμε τους συναδέλφους μας ενημερωμένους και χωρίς ίχνος μικροσυνδικαλιστικής σκοπιμότητας ειδικά την περίοδο αυτή.
Α.Σ.Π.Α

http://aspapolice.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ