Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ» Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ
27/12/2012
Tα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, για να τα ευλογήσει, να τους εκφράσει την αγάπη του και να τους προσφέρει δώρα. 

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας εδώ αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, γίνεται προάγγελος για μια καλή και ευλογημένη χρονιά και είναι πηγή ενθάρρυνσης και δύναμης για τα παιδιά, τους γονείς τους και για όλους εμάς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι γι’ αυτό, αλλά και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Για την πρωτοβουλία σας να μας διαθέσετε έναν 5όροφο Ξενώνα στο Κέντρο της Αθήνας που θα στεγάσει ακόμα περισσότερες οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Αυτή η συνεργασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην ΕΛΠΙΔΑ και ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας όσων το έχουν ανάγκη... Σας θεωρούμε πνευματικό μας Πατέρα που με την αγάπη και το θεάρεστο έργο σας αγκαλιάζετε όχι μόνο τα παιδιά με καρκίνο, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και συμπαραστέκεστε στην χώρα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της κρίσης που βιώνει.  Είναι ανεκτίμητη η προσφορά σας σε ολόκληρη την κοινωνία μέσα από την εκστρατεία αγάπης της Αρχιεπισκοπής και του Ιδρύματος  «Αποστολή» Η προσφορά τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εμβολίων στα ανασφάλιστα παιδιά μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, η στήριξη των ηλικιωμένων, των άστεγων, των πολύτεκνων οικογενειών, είναι ένα μέρος μόνο από το καλό που κάνετε καθημερινά στη χώρα μας. Σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι παρούσα και ανταποκρίνεται με όλες της τις δυνάμεις στον ιερό της ρόλο...» δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Ακόμη, η κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο το Τιμητικό Δίπλωμα της ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποίο δίνεται  στους μεγάλους υποστηρικτές και ευεργέτες του Συλλόγου,  ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την στήριξή του  στα παιδιά και στο έργο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.  

«Σας ευχαριστώ, εσάς προσωπικά αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ, γιατί εδώ είναι ομολογουμένως η προσωποποίηση της φροντίδας και της αγάπης. Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως η γιορτή της Αγάπης. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να μπορέσει ο άνθρωπος να ανέβει προς τον ουρανό. Και η κορυφή αυτής της προσφοράς είναι η αγάπη προς τα παιδιά μας, και ιδιαίτερα προς αυτά που περνούν μερικές δυσκολίες μέσα σ’ αυτό το χώρο και γενικότερα στα παιδιά που υποφέρουν και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.Πολύ χαίρομαι που ο κόπος και οι προσπάθειές σας έχουν φέρει τόσο πλούσιους καρπούς και η επιτυχία μέσα σ’ αυτόν τον χώρο όπου καταβάλλεται τόσος κόπος, είναι ένα δώρο ζωής προς κάθε παιδί, ένα αυριανό παλικάρι, μια αυριανή μητέρα, που χάρη στις φροντίδες σας έχουν ελπίδα και είναι ελπίδα για την πατρίδα μας. Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε όλους, τους συνεργάτες σας αλλά εσάς ιδιαίτερα και να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας. Όπως πολύ καλά είπατε, κυρία Βαρδινογιάννη, η πατρίδα μας περνάει μια κρίση και δυσκολίες οικονομικές και πνευματικές. Η κρίση θα πρέπει να ξέρετε είναι πρώτα πνευματική. Προηγείται η πνευματική κρίση και μετά έρχεται οποιαδήποτε άλλη κρίση. Κι επομένως για να διορθώσουμε αυτή τη κατάσταση πρέπει να επανέλθουμε στην πνευματική ανάταση και ανάσταση, για να μπορέσουμε κι επιτυχημένα να αντιμετωπίσουμε και τις άλλες κρίσεις  Αυτή την ώρα, για μας που θέλουμε να εργαστούμε, προηγείται όχι το γιατί φτάσαμε εδώ, αλλά το τι θα κάνουμε. Και αυτό το βλέπουμε κυρία Βαρδινογιάννη στο πρόσωπό σας και στο πρόσωπο των συνεργατών σας, που καταβάλλετε αυτές τις τεράστιες προσπάθειες. Το μήνυμα που βγαίνει από αυτόν εδώ τον χώρο , είναι εκείνο που χρειάζεται ο τόπος, είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί πρέπει  να προσπαθήσουμε για να φτάσουμε στην αντιπέρα όχθη. Εύχομαι στα παιδιά που είναι εδώ, γρήγορα να γίνουν καλά και να πάνε στο σπίτι τους και να γίνουν ευτυχισμένα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, αυριανοί πολίτες. Κι επειδή πολλά χρόνια παρακολουθώ αυτή τη φροντίδα, χαίρομαι που κάθε φορά βλέπω να έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα. Κι εύχομαι τα βήματα να γίνουν ακόμα γρηγορότερα για να έχουμε περισσότερες επιτυχίες και περισσότερες χαρές στα σπίτια που έχουν στενοχώρια. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους σας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος. 

Χαρούμενο και εορταστικό τόνο στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων έδωσε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης,  με  τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Κρήτης και τους κρητικούς χορούς, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων, κύριος Στέλιος Κιαγιαδάκης προσέφερε τιμητική πλακέτα τόσο στον Αρχιεπίσκοπο, όσο και στην κυρία Βαρδινογιάννη. Αναφέρθηκε στην ιστορία του Ομίλου του, στη συμβολή της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ίδρυσή του, και ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» στα μέλη και τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος από την ατμόσφαιρα και κυρίως από την υποδοχή που του έκαναν τα παιδιά και οι γονείς τους ευχήθηκε «Καλή Ανάρρωση» και «Χαρούμενες Γιορτές»  και  δεν παρέλειψε να στολίσει και με τη δική του ευχή το Χριστουγεννιάτικο «Δένδρο των ευχών»  που δεσπόζει στην είσοδο του νοσοκομείου. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη αποχαιρετώντας τον, εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ, του ευχήθηκε «Καλή επιτυχία» στο σημαντικό έργο  που επιτελεί για την νέα χρονιά που έρχεται, και ως ανάμνηση της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο  του πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο της ΕΛΠΙΔΑΣ.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ