Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΘΕΑ ... ΤΟΝ ΒΥΘΟ!

 

 ( 1 Αξιολόγηση )
Ονομάζεται Water Discus και σύμφωνα με τους επινοητές του αναμένεται να αποτελέσει ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο με θέα τη θαλάσσια ζωή στα παράλια του Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το «υποβρύχιο» ξενοδοχείο που σχεδίασαν ειδικοί της πολωνικής εταιρείας Deep Ocean Technology (DOT) σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία BIG Invest Consult AG, θα αποτελείται από δυο μέρη γιγάντιων δίσκων: το ένα μέρος θα βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα, ενώ το δεύτερο θα «προσγειώνεται» στον βυθό. 


Η σύνδεση ανάμεσα στους «εξωγήινους» δίσκους θα γίνεται με τη βοήθεια ενός ανελκυστήρα που θα οδηγεί τους
θαμώνες στον υποβρύχιο δίσκο, περιμετρικά του οποίου θα υπάρχουν 21 υπερπολυτελείς σουίτες με θέα τη ζωή του βυθού. Ακόμα, χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό ανέλκυσης του υποβρύχιου μέρους του οικοδομήματος που βασίζεται σε τρία πόδια, το ξενοδοχείο θα μπορεί να τα «μαζέψει» και να πάει σε… άλλη παραλία.

«Κατάδυση» πέντε αστέρων
Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες: «To ξενοδοχείο θα διαθέτει 21 σουίτες, ένα υποβρύχιο κέντρο κατάδυσης και ένα μπαρ. Κάθε σουίτα θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του βυθού από όσο πιο κοντά μπορούν. Τα δωμάτια θα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των επισκεπτών. Θα διαθέτουν μεταξύ άλλων, προηγμένο σύστημα ηχομόνωσης, χοντρές κουρτίνες, όπως και διαφορετικά επίπεδα διαφάνειας στα εξωτερικά τζάμια». 

Μέσα από την ιστοσελίδα της, η DOT υποστηρίζει ότι το ξενοδοχείο θα βρίσκεται δίπλα από κοραλλιογενή ύφαλο προσφέροντας μοναδική θέα στους λάτρεις της θαλάσσιας ζωής. 

Πάντως, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να φρενάρουν θαλάσσιες κατασκευές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές στη χλωρίδα και στην πανίδα του βυθού. Η ιδέα άλλωστε των «βυθισμένων» ξενοδοχείων δεν είναι καινούργια και μέχρι σήμερα αρκετές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να κατασκευάσουν τον δικό τους υποθαλάσσιο τεχνητό παράδεισο. 


www.tovima.gr
Πηγή: Nanti's Blog
ΠΗΓΗ BLOGGER : http://www.schizas.com

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=49863:xenodoheio-me-thea-ton-vytho&catid=33:kapoioi-filoi&Itemid=214#ixzz2JV6Z6EIb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ