Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ «ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΠΑΛΕΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΙΖΕΛΑ»

ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ»
31/01/2013
Η παρουσίαση του βιβλίου «Καραμελόμπαλες & Πρασινομπίζελα» της Λίζας Πενθερουδάκη, το οποίο η συγγραφέας αφιερώνει στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε μεσημέρι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και μαθητές από το Γ΄ Δημοτικό Τοσίτσειο-Αρσάκειο Εκάλης που εικονογράφησαν τις ιστορίες του βιβλίου, και έφθασαν στην Ογκολογική Μονάδα, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια και δασκάλες του σχολείου τους. 


Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους καλωσόρισε λέγοντας μεταξύ άλλων:  «...Με πολλή χαρά έχουμε σήμερα κοντά μας τη συγγραφέα του βιβλίου «Καραμελόμπαλες & Πρασινομπίζελα» αλλά και τους μικρούς ταλαντούχους εικονογράφους,  τα παιδιά  που  με περισσή διάθεση και φροντίδα, διέθεσαν απλόχερα από το πλούσιο απόθεμα της νεανικής τους καρδιάς  χρόνο και αγάπη για να δώσουν χρώμα και σχήμα στην έμπνευση και τον λόγο της κυρίας Πενθερουδάκη. Τους αξίζουν όλα τα ΜΠΡΑΒΟ και ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτή τους την προσφορά.  Μια προσφορά από παιδιά σε παιδιά που στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα ελπίδας και αγάπης όπως κι ένα μοναδικό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η παρουσία τους όμως εδώ έχει και έναν ακόμα συμβολικό χαρακτήρα. Τον χαρακτήρα της συμπαράστασης προς την αγαπημένη τους συμμαθήτρια, την Μυρτώ, που ήταν μαζί τους όταν ζωγράφιζαν τις εικόνες του βιβλίου, αλλά τώρα είναι εδώ, νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο μας και δίνοντας τον δικό της αγώνα ζωής. Τα παιδιά της τάξης της ήρθαν πρώτα από όλα εδώ για να της συμπαρασταθούν και αυτό μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια για αυτά... Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά και την διευθύντριά τους, κυρία Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχοπούλου, για την συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια και να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Πενθερουδάκη για την συμπαράστασή της που δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα μας...». 

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε  η διευθύντρια του Γ΄ Δημοτικού Τοσιτσείου-Αρσακείου Εκάλης, κυρία Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχοπούλου,  η οποία προλογίζει και τα μικρά όμορφα παραμύθια της Λίζας Πενθερουδάκη και μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσπάθεια των παιδιών και την συμπαράσταση στη μικρή Μυρτώ.  

«Ένα Δευτεριάτικο πρωίνο, είπε η κυρία Αθανασοπούλου, η κυρία Πενθερουδάκη διάβασε στα παιδιά του Δημοτικού τις ιστορίες της και εκείνα πήραν μολύβια και μπογιές και ζωγράφισαν εικόνες που γεννήθηκαν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό και την καρδιά τους. Εικόνες από παιδικά χέρια που ζωντάνεψαν τις ιστορίες που τους έκαναν εντύπωση. Κάποια παιδιά ρώτησαν αν μπορούν να αλλάξουν λιγο την πλοκή των παραμυθιών και να φτιάξουν ένα δικό τους παραμύθι με δικό τους τέλος και ήρωες. Πήραν την θετική απάντηση και έτσι συμπλήρωσαν τα δικά της παραμύθια. Λίγους μήνες αργότερα μάθαμε ότι το βιβλιο εκδόθηκε και τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ»  που βοηθάει  τα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ και τα οποία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα στηρίζει,  όχι μόνο επιστημονικά αλλά και ψυχολογικά. Αυτά τα ξέρουμε  από πρώτο χέρι από γονείς δικούς μας. Τον Αλέξη που επέστρεψε φέτος στην τάξη του και την Μυρτούλα που είναι εδώ σήμερα μαζί μας. Η Μυρτώ μάλιστα έχει χαρίσει και εκείνη τη ζωγραφιά της στο βιβλίο. Ευχαριστούμε την κα Πενθερουδάκη και ευχαριστούμε ως Έλληνες και Ελληνίδες την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τους συνεργάτες της που ως εθελοντές χαρίζουν το βιβλίο στη Μυρτώ και σε όλα τα παιδιά στέλνοντας τη θετική σκέψη και την ελπίδα πως ακόμα κι ένα μεγάλο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στη ζωή και την δύναμη του Θεού». 

Τέλος, η κυρία Λίζα Πενθερουδάκη συγκινημένη είπε: «Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω την Διευθύντρια που μου εμπιστεύθηκε τις καρδιές των μαθητών για να αφηγηθώ τις μικρές μου ιστορίες γραμμένες από βαθιά αγάπη για τα παιδιά. Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω τον Σύλλογο «Ελπίδα» και προσωπικά την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που δέχθηκε την προσφορά μου να συμβάλω στο τόσο σημαντικό και ξεχωριστό της έργο». 

Στη συνέχεια τα παιδιά-εικονογράφοι του βιβλίου της Λίζας Πενθερουδάκη «Καραμελόμπαλες & Πρασινομπίζελα», έκλεψαν την παράσταση με τις δηλώσεις και τα σχόλιά τους σχετικά με την εμπειρία τους να εικονογραφήσουν τα μικρά παραμύθια, που οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σε ένα φιλμάκι που προβλήθηκε. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη, και όλοι οι παρόντες, η μητέρα της κυρίας Πενθερουδάκη, κυρία Ελένη Πενθερουδάκη, ο καθηγητής Χρήστος Θωμόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Άννα Παναγοπούλου, ο καθηγητής Στέλιος Γραφάκος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίες Ελένη Σαμαρά –Κωνσταντακάτου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Καίτη Βούτσελα, Κέττυ Φιλιππίδου, Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ιωάννα Γκελεστάθη και Χριστίνα Τσατσάκη,  δημοσιογράφοι, κ.ά.,  χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τα παιδιά του Γ΄ Τοσιτσείου-Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε σε όλα τα παιδιά ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, ενώ στην κυρία Πενθερουδάκη απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου, για να τους θυμίζουν πάντα τις στιγμές και τα οράματα που μοιραστήκαν στον χώρο της  Μονάδας. 

Το βιβλίο πωλείται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»(τηλέφωνο: 2107757153).

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ