Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ
27/02/2013
Να καταθέτουν αιτήσεις ποινικής δίωξης κατά οφειλετών του Δημοσίου πριν παρέλθει η περίοδος παραγραφής του αδικήματος, είναι η εντολή που δόθηκε στους προϊσταμένους των Εφοριών, από τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χ.Θεοχάρη. 

Σε εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Ν. 3943/2011 οι Εφορίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ποινικής δίωξης σε όσους έχουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης θα πρέπει, σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών. 

Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως κατά το χειρισμό των υποθέσεων παρατηρείται το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης σε όσους έχουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη στα όρια της παραγραφής και υπογραμμίζεται πως προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων, πρέπει οι προϊστάμενοι των Εφοριών να δρομολογούν την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία ασκείται ποινική δίωξη για χρέος άνω των 5.000 ευρώ που έχει κηρυχτεί ληξιπρόθεσμο για πάνω από 4 μήνες και ο φορολογούμενος παραπέμπεται στο αυτόφωρο. 

Παρόλα αυτά, με εγκύκλιο των εισαγγελικών αρχών έχει οριστεί ότι ένταλμα σύλληψης εκδίδεται μόνο στις περιπτώσεις που το χρέος ξεπερνά τις 150.000 ευρώ από κάθε είδους φόρο ή τις 75.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ ή άλλο παρακρατούμενο φόρο.

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ