egg logo
Ευκαιρία για περίπου 60 νέους και νέες με καινοτόμους επιχειρηματικές ιδέεςπροσφέρει το egg – enter•grow•go, πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank και της μονάδας Corallia του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά». Υποψηφιότητες συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 26 Μαρτίου 2013.
Το egg φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο σε επιχειρηματικά πλάνα με προοπτική τα οποία δυσκολεύονται να υλοποιηθούν στην πράξη εξαιτίας της έλλειψης τεχνογνωσίας και υποδομών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 18 – 35 ετών.
Όσοι επιλεγούν μέσα από το σχετικό διαγωνισμό, θα έχουν στη διάθεσή τους επί 12 μήνες υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα ενισχύσουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Ειδικότερα, θα τύχουν συμβουλευτικής καθοδήγησης από διακεκριμένους παράγοντες του οικονομικού και επιστημονικού τομέα, κτηριακής υποδομής με πλήρη εξοπλισμό κοντά στο κέντρο της Αθήνας και υποστηρικτικών υπηρεσιών«μίας στάσης» για θέματα λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, επικοινωνίας, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, νομικής κατοχύρωσης, πληροφορικής κ.ά. Στο ίδιο πλαίσιο, παρέχεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης με πρακτικό χαρακτήρα.
Την εξέλιξη του προγράμματος θα εποπτεύει 9μελής Συμβουλευτική Επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν οι Ευθύμιος Βιδάλης, Δημήτρης Βλαστός, Γεώργιος Δουκίδης, Νίκος Εμπέογλου, Μιχάλης Μπλέτσας, Ραφαήλ Μωυσής, Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Ιωσήφ Σηφάκης και Αγγελική Φράγκου.
«Είναι άλλο πράγμα να φτιάξεις ένα προϊόν και άλλο πράγμα να διοικείς μία επιχείρηση», ανέφερε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πρωτοβουλίας ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα, ο οποίος ανάμεσα σε άλλους θα συνδράμει το πρόγραμμα ως μέντορας.
Τη σημασία της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας επισήμανε ο Μιχάλης Μπλέτσας, διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, τονίζοντας ότι «η επιχειρηματικότητα στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό».
Πληροφορίες με τους όρους συμμετοχής, όπως και φόρμα υποβολής υποψηφιότητας, διατίθενται στην ιστοσελίδα: www.theegg.gr.