Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δάνεια έως 30.000 ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2,8%
28/05/2013
Tις 5.500 υπολογίζεται ότι θα φτάσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις που θα λάβουν δάνεια ύψους από 10.000 έως 30.000 ευρώ, για κεφάλαια κίνησης ή και χρηματοδότηση επενδύσεων, με τετραετή περίοδο αποπληρωμής και σταθερό επιτόκιο 2,8%, μέσω του νέου προγράμματος «Νησιωτική Επιχειρηματικότητα». 

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων, Γιώργο Γιαννούση, το πρόγραμμα ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και η εξόφληση του δανείου θα μπορεί να γίνει μέσα σε 4 χρόνια. 

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων καθώς και για επενδύσεις που θα γίνουν στα νησιά αυτά από επιχειρήσεις με έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα, το επιτόκιο θα είναι μηδενικό. Η επιδότηση ανέρχεται στο 70% του δανείου, ενώ το υπόλοιπο 30% θα πρέπει να το καλύπτει ο επενδυτής. 

Η δράση απευθύνεται σε νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών από τους κλάδους (ενδεικτικά): ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα, άλλες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, λιανεμπόριο τροφίμων, τουριστικών ειδών, έργων τέχνης,  επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας τοπικών προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης κ. ά. 

Για δάνεια κεφαλαίου κίνησης η έδρα της επιχείρησης πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά σε νησί ενώ για τα επενδυτικά δάνεια οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα αλλά η επένδυση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε νησί. 

Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι: 

- Δημιουργία- διαμόρφωση - ανακαίνιση - αναπαλαίωση σε κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο
- Μηχανήματα και Εξοπλισμός,
- Δικαιώματα Τεχνογνωσίας,
- Λογισμικό,
- Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,
- Προβολή - Προώθηση,
- Λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια - μη συμπεριλαμβανομένων ενοικίων χρηματοδοτικής μίσθωσης-, έξοδα μισθοδοσίας, αμοιβές τρίτων, κόστος πρώτων υλών και αγοράς εμπορευμάτων). 

Τέλος, έμφαση θα δοθεί σε επενδύσεις που  συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ Γιώργος Γεροντούκος ανακοίνωσε ότι οι Τράπεζες που συνεργάζονται με το πρόγραμμα είναι Εθνική, Πειραιώς-ΑΤΕ, Αττικής, Νέα Proton, Παγκρήτια Συνεταιριστική, η Συνεταιριστική Ευβοίας και η Συνεταιριστική Χανίων. 

Η πρόσκληση είναι ανοικτή μέχρι την πλήρη απορρόφηση του προγράμματος των 80 εκατ. ευρώ και η εκταμίευση πρέπει να γίνει μέχρι 31 Οκτωβρίου, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ