ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ 11/9 Ή ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ. ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ Ή ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ. 
2) ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ HIGH TECH. ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ Ή ΕΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. 
3) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΚΡΑΙΑ SITES. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. 
4) ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΟΣΤΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. 
5) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ..... 
6) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ .... ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΛΑΦΙΑ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ-ΤΑΚΦΙΡΙΑ. 
7) ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΕ ΒΟΣΤΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ. 
8) ΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΡΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΘΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. 
9) ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΕΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. 
10) ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΓΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ-ΣΟΜΑΛΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ. 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΟ. 
Αυτή η αποκέντρωση της τρομοκρατίας από τις υψηλού προφίλ, υψηλής ατύχημα, πολύπλοκες επιθέσεις - όπως το 9 / 11 επιθέσεις και τις 7/7 βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο - σε μικρότερα, χαμηλότερου επιπέδου, φαινομενικά αγνώστους επιθέσεις πηγαίνει, ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο για την επίτευξη του βασικού στόχου που έχουν όλοι οι τρομοκράτες και τρομοκρατικές ομάδες: να πάρει την προσοχή για τα παράπονά τους. Τα παράπονα περιλαμβάνουν την εκστρατεία στο Αφγανιστάν, και απεργίες drone στο Πακιστάν και την Υεμένη. Εν τω μεταξύ, οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία, έχουν σχεδόν περάσει απαρατήρητη από ριζοσπαστικές άτομα όπως ο Michael Adeblajo, ο οποίος φέρεται να είχε, επίσης, επικεντρώθηκε στην πείσει τους εθελοντές για την καταπολέμηση της Συρίας εμφύλιο πόλεμο, πιθανότατα για λογαριασμό της Αλ-Κάιντα εμπνεύστηκε και συνδεδεμένες Al-Nusra Front. Για τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τις παρούσες συνθήκες, ο στόχος της πολιτικής είναι έντονη - αναχαίτιση της ριζοσπαστικοποίησης των νεαρών νεοσυλλέκτων από ισλαμικές ομάδες και ιδεολόγων, οι οποίοι έχουν έναν αυξανόμενο αριθμό των διαύλων μέσω των οποίων να περάσει σε ριζικές τα μηνύματά τους.