«Τρομοκράτες» στην τουρκική επαρχία Χακάρι, στα σύνορα με το Ιράκ, άνοιξαν πύρ εναντίον στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε ανωτάτους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού. Αυτό ανέφερε σήμερα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.
Στο στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν ο διοικητής του σώματος της στρατοχωροφυλακής της επαρχίας Χάκαρι, ο διοικητής της 3ης Μεραρχίας Πεζικού και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί.
«Δεδομένου ότι το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά αυτομάτων όπλων οι Τούρκοι πιλότοι πραγματοποιώντας τους κατάλληλους ελιγμούς μπόρεσαν και βγήκαν από την ζώνη πυρός και προσγειώθηκαν σε χωριό της επαρχίας Χάκαρι όπου εδρεύει η Ορεινή Ταξιαρχία» ανέφερε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το Ε / Π στο διαμέρισμα του φορτίου και υπέστησαν ζημιές και τα πτερύγια.
Το τουρκικό γενικό επιτελείο «γενικώς και αορίστως» κατηγόρησε για το περιστατικό μια ανώνυμη «τρομοκρατική αυτονομιστική οργάνωση», χωρίς να διευκρινίζεται η ταυτότητας της.
Εν τω μεταξύ, από το τέλος του Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν συμφώνησε για την τήρηση ενός μορατόριουμ σχετικά με τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών και του τουρκικού στρατού και συνεχίζει να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη χώρα.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες υπάρχουν διάφορες ομάδες που θεωρούνται αυτονομιστικές. Η επίθεση εναντίον του τουρκικού Ε / Π αποτελεί μια πρόκληση για την κυβέρνηση Ερντογάν. Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
http://www.itar-tass.com/c1/780384.html