Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΑΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ TAP

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΝΑΜΠΟΥΚΟ
27/06/2013
Με αισιοδοξία για το μέλλον ολοκληρώθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας με την Κοινοπραξία του αγωγού TAP, μετά την απόρριψη του ανταγωνιστικού Ναμπούκο. 

«Είμαστε πλέον ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως ο TAP θα κόψει πρώτος το νήμα έναντι του Nabucco West για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και ευελπιστούμε πως η ανακοίνωση της Κοινοπραξίας θα δικαιώσει τις προσπάθειες που καταβάλλαμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ασ. Παπαγεωργίου, εν όψει της οριστικής απόφασης την Παρασκευή της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν που θα τροφοδοτήσει τον αγωγό. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, «βρισκόμαστε πλέον ελάχιστα μακριά από το νήμα του τερματισμού, μία ανάσα πριν δρομολογηθεί η υλοποίηση ενός σχεδίου που για τη δική μας χώρα αποτελεί ένα ορόσημο με ιδιαίτερη γεωπολιτική, ενεργειακή και οικονομική σημασία, ενώ για την Ευρώπη αποτελεί ένα όραμα που λαμβάνει μετά από πολλά χρόνια "σάρκα και οστά"». 

«Στη διαμόρφωση του θετικού επενδυτικού κλίματος που δημιουργεί μία επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως ο TAP, στη δημιουργία άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή της Βορείου Ελλάδας, στην αναβάθμιση των υποδομών μας, μέσα και από τις πιθανές συνέργειες και διακλαδώσεις που μπορεί ο TAP να αναπτύξει με Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τομέα των τιμών ενέργειας, με κύρια ωφελημένο τον  Έλληνα καταναλωτή» πρόσθεσε. 

O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας που συνδέονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. 

Από την πλευρά της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ο διευθύνων σύμβουλος Kjetil Tungland ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη συνεργασία. 

Όπως είπε, η συμφωνία αποτελεί τη σταθερή βάση για την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού, ενώ σημείωσε ότι προσβλέπει σε πολυετή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ