Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ.

ΠΗΓΗ : http://saealarisas.blogspot.gr
Γράφει ο Νιοκόλαος Μπέσιος
   Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.ε.α. 
 Δεν χρειάσθηκε, παρά μόνο η ομαδική απόδραση των εγκλείστων στις φυλακές Τρικάλων Αλβανών κακοποιών για να δημιουργηθούν ερωτήματα για την αποτελεσματιική δράση του Κράτους, σε αποστολές δίωξης της εγκληματικότητας ειδικών αποστολών. Ο τρόπος δράσης των διωκτικών Αρχών δεν έχει να κάνει με τις προσπάθειες, τον ζήλο και το φιλότιμο του εντεταλμένου προς τούτο προσωπικού, αλλά με τον επιχειρησιακό <<εγκλωβισμό>>, με την<<ερμαφρόδιτη>> νομοθεσία των ορίων νόμιμης άμυνας και της χρήσης των όπλων του τύπου <<ναι μεν αλλά>> και πιθανά σε μη ορθά σχεδιασμένο επιχειρησιακό συντονισμό, στην αναζήτηση, σύλληψη και εξουδετέρωση των δραπετών δραστών. Η Ελληνική κοινή γνώμη είναι αλληλέγγυα στις προσπάθειες της Αστυνομίας στον αγώνα κατά.....>> της εγκληματικότητας και οι σημερινές περιστάσεις επιβάλλουν στιβαρή αντιμετώπισή της, με αποφασιστικότητα. Με την εμφάνιση, παρουσία και μελέτη της εν λόγω << Αλβανιάδας>>επισημαίνονται τα παρακάτω. 
ΦΆΣΗ 1η. -- Επιχειρείται με επιτυχία η απόδραση της ομάδας των εγκλείστων στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων αλλοδαπών κακοποιών, με την εξωτερική σύμπραξη υποστηρικτικής ομάδας, οι οποίοι έδρασαν καταδρομικά, με σχέδιο επιθετικής δράσης κατά στρατηγικής υποδομής. Στην προκείμενη αιφνιδιαστική επίθεση, αλλά γενικότερα σε κάθε περίπτωση απόπειρας απόδρασης, η ένοπλης επίθεσης, οι Αρχές <<ρίχνουν στον αέρα>> στην αρχή για εκφοβισμό. Σε όλες τις χώρες, σε τέτοιου είδους επιθέσεις, η αποδράσεις οι φρουροί βάλλουν άμεσα στον στόχο και όχι στον αέρα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι η σχετική νομοθεσία περί χρήσης όπλων θα πρέπει να τροποποιηθεί. Δεν μπορεί ο απρόκλητα βαλλόμενος εκπρόσωπος του Κράτους από τα πυρά του κάθε επικίνδυνου κακοποιού, να ανταποδίδει -αφού θα έχει την τύχη να μην έχει βληθεί -. Τραγική περίπτωση η δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στη Βοιωτία. Ο κανονισμός χρήσης όπλων από τα διωκτικά όργανα θα πρέπει επιτέλους να είναι απόλυτα σαφής , όπως και τα όρια της νόμιμης άμυνας, όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. 
ΦΆΣΗ 2η. Η ίδια εγκληματική συμμορία προέβη σε σωρεία ληστειών κατά συρροή και με θρασύτητα - χωρίς ακόμη να εντοπισθεί- με αποκορύφωμα την ληστεία του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ από το κατ/μα της Εθνικής τράπεζας στη Λάρισα, χρηματική λεία που<<ανοίγει πόρτες και κλείνει στόματα>>, στη προσπάθεια διαφυγής της. 
ΦΆΣΗ 3η. Για μήνες τώρα λυμαίνονται ασύδοτα και δολοφονούν πολίτες [την αδικοχαμένη κοπέλα στην Κορινθία και τον άτυχο αστυνομικό στη Βοιωτία], χωρίς ακόμη να έχουν εξουδετερωθεί,πλην των δύο εξ αυτών που τραυματίσθηκαν θανάσιμα στην μάχη με τους αστυνομικούς κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Έκτοτε η ομάδα αυτή -ως να έχει ειδική εκπαίδευση στρατιωτικής μορφής- καταζητείται από γης, αέρα και θάλασσας, χωρίς όμως ακόμη να έχει εντοπισθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διωκτικών Αρχών, γιατί δεν θα πρέπει να παραγνωρισθεί η εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια της χερσαίας αναζήτησής των, εξ αιτίας του δύσβατου, απόκρημνου, δασώδους και ορεινού εδάφους. Εδώ όμως έχει υπεισέλθει ως ερώτημα αν υπήρξε ο σωστός επιτελικός επιχειρησιακός σχεδιασμός, η και η έλλειψη τέτοιου είδους καταδιωκτικής μονάδας και ασφαλώς για τούτο δεν ευθύνονται οι μάχιμες μονάδες της Αστυνομίας. Απαιτείται ανασυγκρότηση σε δύο επίπεδα. 
Α]. Σε δομικό επίπεδο. Β]. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, συγκρότησης ειδικών ομάδων πόλης και υπαίθρου. Οι <<κατσιαπλιάδες.>> κακοποιοί εκτιμώ ότι δύσκολα θα συλληφθούν με εμφανή περιπολικά και μπλόκα στις εθνικές και επαρχιακές οδούς. Ευκολότερα θα συλληφθούν με αφανείς ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την περιοχή, είναι εκπαιδευμένοι σε συνθήκες ανορθόδοξου πολέμου και αποφασισμένοι. Η Αστυνομία σίγουρα προσπαθεί και η κοινωνία συμπαρίσταται. Η Πολιτεία με την πλήρη νομική κατοχύρωση των αστυνομικών, την βούληση για αλλαγή των δομών στις τρέχουσες συνθήκες και την έμπρακτη υποστήριξή της, επιβάλλεται εκ των πραγμάτων να <<απεγκλωβίσει>> την Αστυνομία από τα <<δεσμά >> και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Για τα παραπάνω, δηλαδή για την τροποποίηση της νομοθεσίας, την αλλαγή των δομών και την ηθική υποστήριξη δεν απαιτείται η δαπάνη ούτε ενός ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ